صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۹ - ۱۹ مهر ۱۳۹۹
کشاورزی، آموزش، امنیت غذایی /4 داداشی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

تلفیق تئوری و عمل در کشاورزی با استفاده از «سامانه پژوهشیار» و «طرح پویش»

رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گفت: استفاده از سامانه پژوهشیار و طرح پویش در کشاورزی موجب شده است تئوری با عمل تلفیق و دانشجویان تا حدی با مشکلات عملی موجود در این بخش آشنا شوند.
کد خبر : 522077

محمدرضا داداشی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به تأکید رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و تحرکات این دانشگاه براساس سیاست‌های تعیین‌شده در عرصه کشاورزی، درباره ارزیابی خود از شیوه‌های آموزشی امروز در حوزه کشاورزی دانشگاه‌ها اظهار کرد: در گذشته آموزش صرفاً به‌صورت تئوری بوده است؛ اما اکنون شیوه‌های آموزشی کشاورزی تا حدی تغییر کرده و استفاده از سامانه پژوهشیار و طرح پویش در کشاورزی موجب شده است تا تئوری با عمل تلفیق و دانشجویان تا حدی با مشکلات عملی موجود در بخش کشاورزی آشنا شوند.




**بیشتر بخوانید:


یافته‌های نوین دانشگاهی در زمین‌های کشاورزی پیاده‌ نمی‌شود


رونق تولیدات کشاورزی با هوشمندسازی و به‌کارگیری فناوری‌های نوین


تمرکز بر فضاسازی و ایجاد محیط عملیاتی در رشته کشاورزی




کاهش دانشجویان علاقه‌مند به رشته‌های کشاورزی به‌دلیل نبود بازار کار مناسب


وی در پاسخ به این پرسش که امروز رشته و دانشکده‌های کشاورزی تبدیل به مظلوم‌ترین‌ها شده‌اند، این در حالی است که آینده کشاورزی به‌دلیل نداشتن فناوران نخبه تهدید می‌شود، نظر و راهکار شما در این خصوص چیست؟ عنوان کرد: در چند سال گذشته تعداد زیادی فارغ‌التحصیل در بخش کشاورزی داشتیم که با توجه به نبود بازار کار مناسب، عملاً دانشجویان علاقه‌مند به این رشته بسیار کاهش پیدا کرده است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان افزود: علت این موضوع برنامه‌ریزی بلندمدت برای تربیت و جذب نیروی متخصص کشاورزی است.


نبود جذابیت‌های جدید علمی و کاربردی از عوامل مؤثر در کاهش دانشجوی کشاورزی


رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در پاسخ به این سؤال که چرا امروزه رشته کشاورزی با توجه به نیاز عرصه کشاورزی به فناوری‌های روز با کاهش دانشجو مواجه است؟ بیان کرد: نبود جذابیت‌های جدید علمی و کاربردی در این رشته که تا حدی از عدم تسلط تعدادی از استادان کشاورزی به دانش روز نشئت گرفته است، می‌تواند در کاهش دانشجو در این رشته مؤثر باشد.


سند راهبردی کشاورزی در حال تدوین است


داداشی درباره برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با توجه به اینکه اکنون دانشگاه آزاد اسلامی به‌دنبال حل مسائل مربوط به حوزه کشاورزی است، توضیح داد: سند راهبردی کشاورزی با بررسی توانمندی‌های دانشگاه‌های آزاد اسلامی که مجری دوره‌های کشاورزی است، در حال تدوین است.


وی اضافه کرد: استان گلستان یکی از واحدهای مجری طرح کشاورزی پس از سیل و در حال بررسی وضعیت کشاورزی و الگوی محصولات استراتژیک پس از این رخداد طبیعی است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان درباره اینکه این دانشگاه در حوزه حل مسائل حوزه کشاورزی چه اقداماتی انجام داده و یا در دست اقدام دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به قابلیت‌ها و توانمندی‌های اعضای هیئت علمی این دانشگاه، علاوه‌بر ارائه مشاوره تحصیلی در ایام ثبت‌نام به‌صورت حضوری و تمام‌وقت با ایجاد جذابیت‌های جدید علمی و کاربردی از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در گلخانه مدرن واحد گرگان سعی در ایجاد انگیزه بین جوانان به‌منظور تشویق آنان برای تحصیل در رشته‌های موجود واحد گرگان داریم تا بتوانیم در آینده نزدیک شاهد پویایی هرچه بیشتر رشته‌های کشاورزی بین نسل جوان امروز باشیم.


حمایت از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کشاورزی در ساخت گلخانه


رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان درباره دستاوردها و محصولات این دانشگاه و نیز اقدامات عملی در حوزه کشاورزی به آنا گفت: در این راستا چند اقدام را در دستورکار قرار دادیم که ازجمله این اقدامات می‌توان به ایجاد بزرگ‌ترین گلخانه تولید کاکتوس و ساکولنت در کشور و حمایت از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان کشاورزی در احداث گلخانه اشاره کرد.



داداشی در پاسخ به این پرسش که واحد گرگان از چه رشته‌گرایش‌ها و امکانات آزمایشگاهی و تحقیقاتی در حوزه کشاورزی بهره می‌برد، اظهار کرد: اکنون واحد گرگان در سه رشته در مقطع کارشناسی، دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دو رشته در مقطع دکتری تخصصی فعال بوده و دانشجو می‌پذیرد که مجهز به آزمایشگاه‌های کشت‌بافت، آفات و بیماری‌ها و خاکشناسی و امکانات گلخانه‌ای مناسب است.


وی در پاسخ به این سؤال که اکنون چه تعداد دانشجو، هیئت علمی و و رشته فعال دارید و تعداد فارغ‌التحصیلان تاکنون چه تعداد بوده است، یادآور شد: اکنون حدود 100 دانشجوی کشاورزی در حال تحصیل در این واحد دانشگاهی هستند، 10 عضو هیئت علمی تمام‌وقت داریم و تاکنون حدود 2 هزار و 800 فارغ‌التحصیل در رشته‌های کشاورزی داشته‌ایم.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر