صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۰ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹

کرونا و کابوس/ راه حل چیست؟

یکی از عوارض جانبی جالب همه‌گیری ویروس کرونا دیدن رویاهای واضح و وحشتناک است.
کد خبر : 487193

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها پر از توصیفات مردم از رویاهای وحشتناک و بسیار واقعی است که طی همه‌گیری کرونا تجربه کرده‌اند. در حالی که این گونه رویاها می‌تواند گیج‌کننده و استرس‌زا باشد، خواب دیدن پدیده‌ای طبیعی است و به فرایند بیداری کمک می‌کند.


برای حفظ سلامت کلی بدن، به افراد بالغ توصیه می‌شود که هفت تا 9 ساعت خواب شبانه داشته باشند. وقتی فرد به خواب می‌رود، مراحل مختلفی را در طول شب تجربه می‌کند که شامل خواب سبک، خواب عمیق و خواب همراه با حرکات سریع چشم می‌شود. خواب همراه با حرکات سریع چشم در نیمه دوم شب برجسته‌تر می‌شود و همانطور که نامش پیداست، در این مرحله از خواب چشم فرد به سرعت حرکت می‌کند.


خواب و رویا دیدن در هر مرحله‌ای از خواب اتفاق می‌افتد اما رویاهای احساسی و بصری  در مرحله خواب همراه با حرکات سریع چشم رخ می‌دهد. فرد می‌تواند طی یک شب چند رویا در مرحله خواب همراه با حرکات سریع چشم داشته باشد، با این حال بیشتر مواقع چیزی از محتوای آن به یاد نمی‌آورد. براساس نتایج تحقیقات این نوع خواب‌ها ویژگی منحصربه‌فردی دارد به انسان در تنظیم روحیه، عملکرد شناختی و کارایی کمک می‌کند.


برخی متخصصان بر این باورند که رویاها نوعی مکانیسم دفاعی برای سلامت روان هستندو فرصت شبیه‌سازی شده در اختیار انسان می‌گذارند تا با ترس‌ها و رویدادهای استرس‌زای زندگی روبه‌رو شوند. همه‌گیری ویروس کرونا و محدودیت‌های اعمال شده در جهان بر نحوه خواب و رویا دیدن بسیاری از افراد تأثیر گذاشته است. به نظر  می‌رسد این رویاهای واقعی و واضحی که افراد می‌بینند، راهی برای حفظ سلامت ذهن انسان در موقعیت بحرانی جهان است.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر