صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۴ - ۰۸ آبان ۱۳۹۸

خوب بخوابید تا آلزایمر نگیرید

کمبود خواب و خواب بی‌کیفیت می‌تواند نقش  کلیدی در توسعه آلزایمر داشته باشد. کمبود خواب خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد و بر سلامت سیستم ایمنی بدن اثر منفی می‌گذارد.
کد خبر : 442662

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از کوارتز، اگر خواب کافی و باکیفیتی نداشته باشید صبح روز بعد حالتی سست و اخلاقی تند دارید. این امر بدین معناست که باید هر چه سریع‌تر استراحت کنید تا کمبود خواب روز قبل جبران شود.


 کمبود خواب خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد و بر سلامت سیستم ایمنی بدن اثر منفی می‌گذارد. حال نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که کمبود خواب و خواب بی‌کیفیت در طولانی مدت تأثیرات منفی بر سلامت کلی بدن می‌گذارد. براساس یافته‌های جدید، کمبود خواب می‌تواند نقش کلیدی در توسعه زوال عقل داشته باشد.


روث بنسا، روانپزشک دانشگاه ایروین کالیفرنیا در پنل سلامت مغز نشست آینده سلامت مؤسسه میلین در واشنگتن گفت: اختلالات خواب و کمبود خواب می‌تواند روند توسعه آلزایمر را سرعت ببخشد و ابتلا به این بیماری را سال‌ها جلو بیندازد.


تحقیقات بسنا در خصوص ارتباط میان خواب به‌خصوص خواب عمیق و توسعه زوال عقل با افزایش سن است. خواب عمیق حالتی از خواب است که به حرکت سریع چشمان نیز معروف است. وی در یکی از  تحقیقات خود موفق به شناسایی ژنی به نام « APOE» در افراد سالم شد که احتمال ابتلا و توسعه به آلزایمر را افزایش می‌دهد.


براساس یافته‌ها، در افرادی که کمبود خواب یا خواب بی‌کیفیت دارند، تشکیل پروتئین‌های مرتبط با بیماری آلزایمر به نام «امیلوید» و «تائو» در مایع اطراف مغز بیشتر است. فرایند خواب باعث از بین رفتن این پروتئین‌ها می‌شود، بنابراین خواب خوب و کافی نقش کلیدی در حفظ سلامت مغز دارد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر