صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۰ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۷

اگر عادت دیر خوابیدن دارید اول صبح کلاس برندارید/ 50 درصد دانشجویان زمان کلاس درس هوشیاری کامل ندارند

نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که کم‌خوابی در دانشجویان باعث کاهش کیفیت عملکرد آکادمیک آنها می‌شود.
کد خبر : 286453

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا Independent، مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد دانشجویانی که دیرتر از موعد مقرر به خواب می‌روند باید از خیر حضور در کلاس‌های اول صبح بگذرند. گفته می‌شود که وقتی به دانشگاه می‌روید تنها می‌توانید به دو مورد از نیازهای اصلی یک دانشجو دست پیدا کنید: خواب کافی، حفظ زندگی اجتماعی و نمرات خوب.


کمبود خواب مستقیما روی نمرات شما تاثیر می‌گذارد. به‌خصوص اگر عادت دارید که شب‌ها تا دیروقت بیدار بمانید و صبح‌ زود از خواب بیدار شوید، آماده باشید که با نمرات نه چندان بالایی روبه‌رو شوید.


نتایج یک مطالعه جدید حاکی از آن است که دانشجویانی که معمولا شب‌ها دیر می‌خوابند و صبح روز بعد زود از خواب برمی‌خیزند تا به کلاس اول صبح برسند، عملکرد تحصیلی ضعیف‌تری دارند چراکه توجهی به ریتم شبانه‌روزی بدن‌شان ندارند.


این افراد دچار پدیده‌ای به نام «به هم‌ریختگی اجتماعی» می‌شوند که به حالتی گفته می‌شود که ریتم خواب و بیداری بدن فرد به‌هم می‌ریزد و در نهایت منجر به کاهش نمرات دانشجو می‌شود.


محققان فعالیت 15 هزار دانشجو در دانشگاه ایلینوی را از پاییز 2014 تا بهار 2016 ارزیابی کردند و آنها را در سه گروه طبقه‌بندی کردند. دانشمندان برنامه کلاس‌ها، سطح فعالیت و روزهای تعطیل دانشجویان را نیز مورد بررسی قرار دادند.


دانشمندان متوجه شدند که بیش از 50 درصد از دانشجویان کلاس‌هایی را برداشته‌اند که زمان برگزاری آنها زودتر از زمان هوشیاری کامل دانشجویان است.


تنها 10 درصد از دانشجویان قبل از رفتن به کلاس به بالاترین سطح هوشیاری خود می‌رسند. 40 درصد از این افراد که برنامه کلاس‌های درسی را متناسب با ساعت بدنی خود انتخاب کرده بودند، عملکرد تحصیلی بهتری داشتند.


محققان متوجه شدند که اکثر دانشجویان به دلیل تداخل زمانی کلاس‌ها با ساعت درونی بدن دچار به‌هم ریختگی اجتماعی می‌شوند که این پدیده به صورت مستقیم باعث کاهش کیفیت علمکرد تحصیلی و کاهش نمرات دانشجویان می‌شود.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر