خوراکیهایی که مانع خواب شبانه میشوند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، «آیا برای شما پیش آمده است که از خواب بیدار شده و این گونه احساس کنید که اصلا نخوابیده اید؟ یا بدتر این که تمام شب را در تلاش برای به خواب رفتن سپری کرده باشید؟
کمبود خواب مشکلی جدی برای افراد بسیاری در سراسر جهان محسوب میشود و میتواند به سلامت بدن انسان آسیب جدی وارد میکند. این شرایط جدا از افت سطوح انرژی میتواند عملکرد سیستم ایمنی را مختلف کند، میل جنسی را کاهش دهد و تمرکز را از بین ببرد. مطالعات نشان داده اند که کمبود خواب در بلندمدت ممکن است با خطر بالاتر ابتلا به بیماریهای مزمن، از جمله دیابت نوع 2 و بیماری قلبی مرتبط باشد.
دلایل مختلفی برای کمبود خواب وجود دارند که یکی از آنها رژیم غذایی است. با پرهیز از مصرف برخی خوراکیها میتوانید راحتتر به خواب رفته و از خوابی با کیفیت بالاتر بهرهمند شوید.
الکل
نوشیدن الکل پیش از خواب میتواند اثر مخربی بر چرخه خواب داشته باشد. مطالعات نشان داده اند که الکل میتواند در خواب همراه با حرکت سریع چشم یا رم (REM) اختلال ایجاد کند که مرحله تجدیدکننده در چرخه خواب و برای حفظ سطوح انرژی در طول روز ضروری است. همچنین، الکل ممکن است در تنفس اختلال ایجاد کند و آپنه خواب را تشدید کند که هر چه بیشتر در استراحت خوب شبانه اختلال ایجاد میکند.
غذاهای شیرین
مصرف بیش از حد غذاهای شیرین اثر منفی بر سلامت انسان دارد که این روند با افزایش اندازه دور کمر و شکم آغاز میشود. خوراکیهای شیرین مانند کیک، دونات، آبنبات، کلوچه و نوشابه گازدار میتوانند موجب افزایش ناگهانی و سپس افت ناگهانی سطوح قند خون و انرژی شوند. همچنین، آنها ترشح ملاتونین، هورمونی که نقشی کلیدی در تنظیم ریتم شبانه روزی بدن انسان دارد، را کاهش میدهند.
به جای کربوهیدراتهای ساده، مصرف غلات کامل و میوه جات و سبزیجات سرشار از فیبر را برای بهرهمندی از خواب خوب شبانه انتخاب کنید.
غذاهای تند
زمانی که موضوع خواب خوب و کافی مطرح میشود، غذاهای تند مانند فلفلهای چیلی گزینه مناسبی نیستند. مصرف غذاهای تند پیش از خواب میتواند موجب سوءهاضمه و ناراحتی شود و به خواب رفتن را ناممکن سازد. همچنین پژوهشها نشان داده اند که کپسایسین، ترکیبی که عامل طعم تند فلفل است، ممکن است دمای بدن را افزایش دهد و از این رو در خواب اختلال ایجاد کند.
نیازی نیست غذاهای تند را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید اما بهتر است چند ساعت پیش از خواب از مصرف آنها پرهیز کنید.
غذاهای چرب
جدا از افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، چاقی و سرطان، غذاهای چرب و سرخ شده میتوانند به خواب رفتن را نیز دشوار سازند. مصرف غذاهای چرب میتواند سطوح اُرکسین، یک انتقال دهنده عصبی که در خواب و بیداری نقش دارد، را تغییر دهد. مطالعه ای در سال 2016 نشان داد که مصرف چربی اشباع فراوان با خواب رم کمتر و بیدار شدنهای بیشتر از خواب در طول شب مرتبط بوده است.
در رژیم غذایی متعادل و خواب آور خود به جای غذاهای سرخ شده و کم ارزش که ارزش تغذیه ای چندانی ندارند از محصولاتی که حاوی چربیهای سالم هستند، مانند روغن نارگیل، دانههای چیا و آووکادو استفاده کنید.»
منبع: ایسنا
انتهای پیام/