صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۸ دی ۱۴۰۳
آنا گزارش می‌دهد

تغییر قیمت ارز ترجیحی؛ امکان گرانی ۱۰ برابری تجهیزات پزشکی

سرنوشت ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، در حالی که از سال آینده احتمالا ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومان به این کالا‌ها تعلق نگیرد، حتی این امکان وجود دارد که ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز به ۳۲ هزار و ۵۰۰ تغییر کند.
کد خبر : 948384

به گزارش آنا، یاسر مختاری؛ در هفته‌های گذشته ارز نیمایی از سیستم اقتصادی کشور حذف شد، چندی قبل هم ارز ترجیحی برخی کالا‌های پزشکی تغییر پیدا کرد، دو سال قبل نیز ارز ترجیحی دارو حذف شده بود.

اکنون کالا‌های پزشکی به غیر از کیت‌های آزمایشگاهی ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دریافت می‌کنند و همچنان برخی از دارو‌های مرتبط با بیماران خاص نیز از ارز ترجیحی چهار هزار و ۲۰۰ تومانی برخوردار هستند اگرچه به گفته اکبر عبداللهی اصل مدیرکل دارو و فرآورده‌های تحت کنترل سازمان غذا و دارو این ارز دچار تغییر قیمت خواهد شد و عملا ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی حذف خواهد شد. بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو این نوع تغییر ارز شامل حال تجهیزات پزشکی و شیرخشک نیز خواهد شد.

{$sepehr_key_4555}

اگرچه هنوز نرخ ارزی که به دارو و تجهیزات پزشکی تعلق می‌گیرد مشخص نیست، اما برخی از خبر‌ها حاکی از آن است که احتمالا نوع ارز ترجیحی که به کالا‌ها و تجهیزات پزشکی تعلق می‌گیرد، قیمت آن به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر پیدا کرده و نام آن نیز نه ارز ترجیحی، که ارز حمایتی خواهد بود.

هشدار نظام پزشکی

با وضعیت کنونی و آینده ارز ترجیحی در حالی است که کارشناسان نظام سلامت نگرانی آینده تأمین کالا‌های سلامت محور هستند و در این رابطه اعضای شورای عالی نظام پزشکی در نامه‌ای مسعود پزشکیان رئیس جمهور خواستار تجدید نظر در رابطه با حذف ارز ترجیحی کیت‌های آزمایشگاهی شد. همچنین محمد رئیس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در اظهار نظری حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را بدون تمهیدات جبرانی موجب آسیب به سلامت کشور دانست.

دلیل این همه نگرانی، افزایش قیمت چندبرابری این کالا‌ها و افزایش هزینه بیماران در نتیجه کاهش دسترسی به خدمات سلامت است.

ارز ۳۸۵۰۰ تومانی در انتظار تجهیزات پزشکی

علیرضا چیذری، رئیس انجمن صنفی تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی و دارویی در گفت‌و‌گو با خبرنگار آنا، گفت: فعلا در بودجه چیزی به نام ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومنی تعریف نشده و ارز نیمایی هم دیگر مفهومی ندارد و ارزی که به تجهیزات پزشکی تعلق می‌گیرد حمایتی نام گرفته و احتملا قیمت آن نیز بر روی ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شود.

افزایش ده برابری قیمت کالا‌های پزشکی

چیذری افزود: این امکان وجود دارد که تعداد کالا‌های بیشتری از تجهیزات پزشکی ارز دچار تغییر ارزی شده و ارز آنها به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تبدیل شوند؛ بنابراین امکان اینکه قیمت کالا‌های وارداتی چندین برابر شده و همچنین تولید داخل نیز دچار افزایش قیمت شوند وجود دارد. نزدیک شدن قیمت ارز بازار آزاد به ۸۰ هزار تومان، تقریبا مواد اولیه و نهاده‌های تولیدی را ۱۰۰ درصد افزایش قیمت خواهد داد، در نتیجه کالای تولیدی بیش از دو برابر و کالای وارداتی که ارز ترجیحی می‌گرفته است بیش از ۱۰ برابر خواهد شد. همچنین کالایی که آنچه ارز ۲۸ و ۵۰۰ می‌گرفته و چنانچه ارز آن ۳۸ و ۵۰۰ شود قیمت آن ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

وی ادامه اداد: در صورت تغییر نرخ ارز و یا برداشتن ارز حمایتی، هزینه یک دریچه قلب به یک میلیارد و بیشتر و یا یک باطری قلب به ۴۰۰ میلیون و بیشتر افزایش پیدا کند و فکر می‌کنم این موضوع فاجعه بار شده و حتی ممکن است زمینه ساز تخلفاتی مانند آنچه در بیمارستان ولیعصر تبریز که آب مقطر را به عنوان داروی شیمی درمانی تزریق کردند به وجود آورد. اگر قیمت‌ها همچنان افزایش پیدا کند بازهم شاهد چینین تخلفاتی خواهیم بود و مردمی را شاهد خواهیم که امکان عرضه کالا و خدمات به آنها وجود نداشته و این موضوع احتمال آسیب‌پذیری مردم، افزایش مرگ و میر و نارضایتی همزمان مردم و کادر درمان را در پی خواهد داشت.

این فعال صنفی حوزه تجهیزات پزشکی بیان کرد: وقتی مراجعه در پی افزایش قیمت کالا و خدمات کاهش پیدا کند، به تبع آن درآمد مراکز درمانی هم کاهش پیدا می‌کند. این یک زنجیر است که ضعیفترین حلقه آن تجهیزات و دارو است و مردمی که توان خرید آن را نداشته و بیمارستانی که توان پرداخت مطالبات ده برابری خود را نداشته باشد حتما زمینگیر شده و اتفاقات دلخراشی ممکن است رخ دهد.

وی بیان کرد: همه اینها هشدار است و امیدواریم با حفظ ارزش پول ملی و قطع رانت و قاچاق معکوس به مردم آسیب نزنیم امیدواریم مسئولین با رجوع به تجربه تجار و خرد جمعی از اقدامات هیجانی که با سلامت مردم و غذای آنها در ارتباط است پرهیز کنند.

چیذری یادآور شد: به نظر می‌رسد، با توجه به منابعی که روز به روز کمتر می‌شود و دیدیم ۱۵.۵ میلیارد دلار بودجه دارو و تجهیزات پزشکی در برنامه بودجه امسال به ۱۱.۵ میلیارد دلار شده است و این امکان وجود دارد که در تجهیزات پزشکی واردتی مصرفی بیش از ۷۰ درصد کالا‌ها افزایش قیمت ۷ تا ۱۰ برابری داشته باشند.

اگرچه در زمان اجرای طرح دارویار نیز این اطمینان به مردم داده شد که پرداختی از جیب آنان افزایش پیدا نمی‌کند، اما این گونه نشد و هم کمبود‌های دارویی تداوم داشت و هم اینکه برخی از اقلام دارویی با افزایش قیمت روبه‌رو شد، لذا چنانچه این مشکلات در حوزه تجهیزات پزشکی نیز تکرار شود وجود دارد و بر همین اساس باید آنچنان که نظام پزشکی و برخی فعالان صنفی بر آن تأکید کرده‌اند، هرگونه تغییر باید با تمهیدات جبرانی همراه باشد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ارز ترجیحی
ارسال نظر