صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۸ - ۱۴ تير ۱۴۰۳

آیا شیرهای گیاهی بی‌ضرر هستند؟

در سال های اخیر بسیاری از مردم به جای شیر گاو به نوشیدن شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیر جو دوسر یا شیر بادام روی آورده‌اند.
کد خبر : 920547

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان جهانی بهداشت از افزایش مصرف نوشیدنی‌هایی گیاهی به جای شیر در اروپا خبر داد و نسبت به عوارض آن به ویژه برای زنان هشدار داد.

در سال های اخیر بسیاری از مردم به جای شیر گاو به نوشیدن شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیر جو دوسر یا شیر بادام روی آورده‌اند.

اما سازمان بهداشت جهانی در مورد این جایگزینی هشدار داد: «محبوبیت و در دسترس بودن فزاینده جایگزین‌های گیاهی به جای منابع اصلی ید، مانند شیر، محصولات لبنی و ماهی خطر کمبود ید را در منطقه اروپا به دنبال دارد.» این گزارش با بیان «کاهش مصرف لبنیات در بین نوجوانان و بزرگسالان» تاکید می‌کند که مصرف جایگزین‌های گیاهی مانند سویا، جو دوسر و نوشیدنی‌های بر پایه بادام در حال گسترش است و موجب «دریافت ناکافی ید در اروپا» می‌شود.

زنان بیشتر در معرض خطر کمبود ید و بیماری تیروئید هستند

نوشیدنی‌های گیاهی ید کافی را برای بدن فراهم نمی‌کنند و می‌توانند به ویژه بر سلامت زنان باردار که نیاز به ید بیشتری دارند، تأثیر بگذارند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان جهانی بهداشت از افزایش مصرف نوشیدنی‌هایی گیاهی به جای شیر در اروپا خبر داد و نسبت به عوارض آن به ویژه برای زنان هشدار داد.

در سال های اخیر بسیاری از مردم به جای شیر گاو به نوشیدن شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیر جو دوسر یا شیر بادام روی آورده‌اند.

اما سازمان بهداشت جهانی در مورد این جایگزینی هشدار داد: «محبوبیت و در دسترس بودن فزاینده جایگزین‌های گیاهی به جای منابع اصلی ید، مانند شیر، محصولات لبنی و ماهی خطر کمبود ید را در منطقه اروپا به دنبال دارد.» این گزارش با بیان «کاهش مصرف لبنیات در بین نوجوانان و بزرگسالان» تاکید می‌کند که مصرف جایگزین‌های گیاهی مانند سویا، جو دوسر و نوشیدنی‌های بر پایه بادام در حال گسترش است و موجب «دریافت ناکافی ید در اروپا» می‌شود.

زنان بیشتر در معرض خطر کمبود ید و بیماری تیروئید هستند

نوشیدنی‌های گیاهی ید کافی را برای بدن فراهم نمی‌کنند و می‌توانند به ویژه بر سلامت زنان باردار که نیاز به ید بیشتری دارند، تأثیر بگذارند.

هانس کلوگ، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا، مصرف ید را به ویژه در دوران بارداری و برای رشد مغز جنین دارای اهمیت می‌داند. این مساله «به ویژه در کشورهایی که به شیر به عنوان منبعی از ید تکیه می‌کنند اهمیت ویژه‌ای دارد. زیرا اکثر لبنیات جایگزین ید نیستند.»

دکتر کلوگ همچنین خاطرنشان کرد که «زنان در حال حاضر بیشتر از مردان در معرض خطر کمبود ید و بیماری تیروئید هستند.»

شیر و فرآورده های لبنی منابع مهمی از ید به ویژه برای زنان باردار و کودکان در بسیاری از کشورهای اروپایی است. این موضوع به این دلیل است که بسیاری از غذاها و مکمل‌های حیوانی با ید غنی می‌شوند تا سلامت حیوانات مزرعه و تولید شیر را بهبود بخشند.

در واقع، مصرف کافی ید در ماه‌های اول بارداری برای رشد مغز جنین بسیار مهم است. به طور ویژه، میزان مورد نیاز مصرف ید برای یک زن باردار یا شیرده ۲۰۰ میکروگرم در روز است. ید برای سنتز هورمون‌های تیروئید ضروری است. این هورمون‌ها نقش اساسی در فرآیند رشد و بلوغ سلول‌ها، حفظ دمای بدن، تنظیم مصرف انرژی و سنتز پروتئین دارند.

مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا در این‌باره می‌افزاید:«کمبود ید همچنین اختلالات تیروئیدی قابل پیشگیری مانند ندول‌های تیروئیدی، گواتر و پرکاری تیروئید را به ویژه در بزرگسالان و افراد مسن افزایش می‌دهد.»

انتهای پیام/

ارسال نظر