صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
دنیای مجلات علمی؛

هفته دوم ژوئن؛ از  «باکتری‌های درون بینی» تا «خطرهای اخبار جعلی برای دنیای ما»

در این سلسله گزارش مهم‌ترین مجلات علمی روز جهان را مرور خواهیم کرد.
کد خبر : 916403

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجلات علمی عامه‌فهم برای ارتباط جامعه علمی با مردم عادی بسیار اهمیت دارند. این مجلات می‌توانند پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی را به زبانی قابل فهم برای مخاطبان عرضه کنند. از آنجایی که این نشریات به‌سرعت (در فواصل حداکثر ماهانه) به‌روزرسانی می‌شوند، جریانات و پارادایم‌های جدید علمی را در دسترس عموم قرار می‌دهند. در این سلسله گزارش‌ها، مروری بر پرونده‌های جلد مجلات اصلی ترویج علم جهان خواهیم داشت.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

بیشتر بخوانید / مروری بر نشریات علمی{$sepehr_key_108}

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

نیوساینتیست

روزی می‌رسد که بدون استرس نمک بخوریم؟

نمک به دلیل مضراتی که دارد به سم سفید معروف شده است با این حال بسیاری از مردم جهان غذای بدون نمک برایشان بی‌معناست و با همه مشکلات و معضلاتی که نمک زیاد برای سلامتی ایجاد می‌کند حاضر نیستند از آن بگذرند. محدود کردن نمک برای کسانی که به بیماری‌های قلبی و فشار خون مبتلا هستند بسیار سخت است به خصوص اگر آنها به رژیم‌های غذایی پر نمک عادت کرده باشند نمی‌توانند به راحتی غذای بی‌نمک یا کم‌نمک را جایگزین کنند. یکی از سوالاتی که محققان علوم تغذیه و پزشکان از خود می‌پرسند این است که چطور می‌شود با یک رژیم غذایی سالم به بیماران قلبی و مبتلا به فشار خون کمک کرد تا هم نمک را به طور کامل حذف نکنند و هم سلامتشان حفظ شود. تحقیقات جدیدی که گزارش آن در این شماره مجله نیوساینتیست آمده است از اثرگذاری پتاسیم برای کاهش فشار خون حکایت دارد. در این پژوهش اثرات مثبت رژیم غذایی مدیترانه‌ای مورد بررسی قرار گرفته است و به نظر می‌رسد وجود عنصر پتاسیم به سلامت قلب و عروق و تنظیم فشار خون کمک می‌کند.

نیچر

اخبار جعلی با دنیای ما چه می‌کند؟

شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی زندگی همه ما را تغییر داده است با این حال در کنار همه محاسنی که دارد زمینه‌ای برای انتشار اطلاعات نادرست در جوامع هم شده است. بعضی وقت‌ها رسانه‌های اجتماعی آنلاین به فضایی برای دو قطبی‌سازی جامعه تبدیل می شوند. درست است که دسترسی به رسانه‌های اجتماعی آنلاین بسیار راحت است اما همین راحتی می‌تواند باعث شود اطلاعات نادرست و شبه‌خبرها خیلی سریع در فضای مجازی دست به دست شود. پرونده ویژه این شماره مجله نیچر به موضوع اخبار جعلی یا همان فیک نیوز

اختصاص یافته است و به اهمیت شناخت انواع اخبار نادرست اشاره دارد اخباری که شاید در نگاه اول تاثیر چندانی در وضعیت جوامع ایجاد نکنند اما می‌توانند در بازه‌های زمانی خاص تاثیرات بزرگی بر ذهنیت افراد داشته باشند. با این که اثرات منفی اخبار جعلی در تمام جهان وجود دارد اما به گفته محققان این اثرات در کشورهایی که اطلاعات درست و داده‌های دقیق در آن ها کمتر است می‌تواند تاثیرات جدی‌تری داشته باشد.

دایجست

جست‌و‌جو در بینی به امید یافتن درمان بیماری‌های باکتریایی

حفره‌های بینی بخشی از بدن هستند که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند اما در حقیقت حکم معدن طلا را دارند کریسمر میکروبیولوژیست دانشگاه توبینگن فعل و انفعلات باکتریایی داخل بینی را مورد مطالعه قرار داده است و نتایج پژوهش او و همکارانش در پرونده ویژه این شماره مجله دایجست منتشر شده است. برای این پژوهش، کریسمر  و همکارانش باکتری‌ها را از سواب‌های بینی داوطلبان سالم جدا کرد و و یک ترکیب ناشناخته به نام «اپی‌فادین» از آن تولید کردند که از تکثیر باکتری «استافیلوکوکوس اورئوس» جلوگیری می‌کند. تکرار این شیوه با تغییرات اندک می‌تواند کمک کند تا محققان روش‌های درمان یکی از عفونت‌های رایج را شناسایی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر