استخراج کربن فعال از پوست نارنج برای حفظ پاکیزگی محیط زیست
امیرسام قاسمی، دانشآموز دبیرستان شهید بهشتی ساری از مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: در پژوهشی که داشتیم از پکتین آلبیدوی خشکشده نارنج، نوعی فیبر است که منشأ طبیعی دارد و در برخی از میوهها و سبزیجات وجود دارد، استفاده کردیم.
به گفته وی، با استفاده از پوست نارنج موفق به ساخت کربن فعال شدم که کروم ۶ داخل شیرآبهها را از آن جدا میکند. به دلیل فراوانی این میوه در مازندران، همچنین به دلیل دورریز بودن پوست آن و با توجه به دارا بودن درصد پکتین بالا در پوست آن استفاده شده است.
پوست نارنج را دور نریزید!
این دانشآموز با اشاره به باغات پر محصول نارنج در مازندران، ادامه داد: مردم مازندران از پوست نارنج برای آبگیری استفاده میکنند و دور ریختن پوست آن منجر به آسیب محیط زیست میشود؛ بنابراین فعالیت ما دو سر سود محسوب میشود، زیرا علاوهبر اینکه به محیط زیست آسیب وارد نمیکند، بلکه هزینه اقدامات ما نیز کاهش پیدا میکند.
تولید محصول دانشبنیان ژله با پوست نارنج
وی با بیان اینکه انسان زباله بسیار زیادی تولید میکند، تصریح کرد: زبالهها شیرآبه بسیار زیادی دارد و با وجود دفن آنها شیرآبهها وارد خاک میشود و با نفوذ به آبهای زیرزمینی، آنها را آلوده میکند و دیگر قادر به استفاده از آنها نیستیم.
استخراج کربن فعال به جمعآوری ضایعات کمک میکند
به گفته این دانشآموز، استخراج کربن فعال از نارنج مزایای بسیاری از جمله حفظ محیط زیست، جمعآوری ضایعات، کمک به اسیدینشدن آبهای زیرزمینی و خاک، حذف پسماند همزمان با تولید محصول دانشبنیان ژله دارد. این راه به عنوان یکی از سادهترین و در دسترسترین راهها برای رسیدن به کمربن فعال است که علاوهبر کاهش وابستگی به تولیدات مشابه خارجی، محصولی نوآورانه بهشمار میآید.
قاسمی با اشاره به آزمایشهای علمی و آنالیزهای مختلف، ابراز کرد: با استفاده از این موارد جویا شدم که کیفیت کربن فعال استخراجشده به چه صورتی است.
انتهای پیام/