صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۲۲ ماهواره اینترنتی به مدار رفت

شرکت فضایی اسپیس ایکس ۲۲ ماهواره استارلینک را از پایگاه فضایی کالیفرنیا پرتاب کرد و بدین ترتیب تعداد ماهواره‌های اینترنتی این شرکت از مرز ۵۵۰۰ عبور کرد.
کد خبر : 902536

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، شرکت فضایی اسپیس ایکس ۲۲ ماهواره استارلینک را از پایگاه فضایی کالیفرنیا پرتاب کرد و بدین ترتیب، بیست و ششمین پرتاب فالکون‌۹ اسپیس ایکس در سال بود.

موشک فالکون‌۹ حامل دسته‌ای از ماهواره‌های اینترنتی موسوم به استارلینک صبح امروز از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ کالیفرنیا در ساعت ۲۲:۲۸ به وقت منطقه زمانی شرقی، برابر با ۷:۲۸ دقیقه بعد از ظهر به وقت محلی کالیفرنیا و برابر با ۵:۵۸ دقیقه صبح امروز به وقت تهران به مدار زمین فرستاده شد.

نخستین مرحله از موشک فالکون۹ حدود ۸.۵ دقیقه پس از بلند شدن طبق برنامه به زمین بازگشت و روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین اسپیس‌ایکس در اقیانوس آرام فرود آمد. در همین حال، مرحله بالایی موشک به حرکت کردن در آسمان ادامه داد و در نهایت، ماهواره‌ها را در مدار پایین زمین مستقر کرد.

طبق توضیحات ماموریت اسپیس ایکس، این دهمین پرتاب و فرود برای این تقویت کننده خاص بود. مرحله فوقانی فالکون۹ حدود ۶۲.۵ دقیقه پس از بلند شدن توانست ماهواره‌ها را در مدار زمین مستقر کند.

پرتاب امشب بیست و ششمین ماموریت عملیاتی سال ۲۰۲۴ برای اسپیس ایکس بود. هفده مورد از این پرواز‌ها به ساخت ابر منظومه پهن باند استارلینک اختصاص یافته است که در حال حاضر از بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ ماهواره تشکیل شده است؛ پرتاب جدید دسته ماهواره‌های اینترنتی در غروب آفتاب انجام شد و منظره دیدنی آن باعث زیباتر شدن عملیات پرتاب شد. 

این ماهواره‌ها در امکانات ارتباطی برای افراد در سراسر دنیا نقش مهمی ایفا می‌کنند و امکان دسترسی به اینترنت با سرعت بالا در مناطقی که این امکان برای آنها وجود ندارد را ممکن می‌سازد.

هدف نهایی اسپیس‌ایکس از این پروژه، فراهم کردن اینترنت سریع و پایدار به تمامی نقاط جهان است تا همه افراد بتوانند به خدمات آنلاین دسترسی پیدا کنند.

نمایندگان اسپیس‌ایکس گفته‌اند که این شرکت قصد دارد ۱۴۴ ماموریت مداری را در سال جاری پرتاب کند.  

انتهای پیام/

ارسال نظر