صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۱ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۳
یک متخصص تغذیه در گفت‌وگو با آنا اظهار کرد؛

کره حیوانی بهترین انتخاب در مقایسه با کره‌های گیاهی

یک متخصص تغذیه با اشاره به روند نگران‌کننده چاقی در ایرانی‌ها گفت: کره حیوانی منبع انواع ویتامین بوده و بهترین انتخاب در مقایسه با کره‌های گیاهی است.
کد خبر : 900730

سید علی کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: کره‌های گیاهی از ترکیب دو نوع روغن مایع و جامد تهیه می‌شوند؛ بخش مایع اگر در مصرف کره زیاده‌روی نشود، برای سلامتی مفید هم هستند اما بخش جامد، خطر داشتن ایزومر ترانس بالا را دارد.

وی با بیان اینکه ایزومر ترانس در روغن‌های خوراکی، ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و حتی سرطان‌ها را بالا می‌برد، افزود: ایزومر ترانس باید در روغن‌های خوراکی صفر یا حداکثر زیر 2 درصد باشد، در این صورت جای نگرانی وجود ندارد.

این متخصص تغذیه ادامه داد: اگر کارخانه تولید کره‌های گیاهی توانسته، ایزومر ترانس را به زیر 2 درصد برساند، برای مصرف این دسته از کره‌ها نیز منعی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: کره‌های حیوانی منبع ویتامین‌ها از جمله «E,A و D» و برخی ویتامین‌های گروه B بوده و اگر قرار است کره استفاده کنید، طبیعتاً کره‌های حیوانی ارجح هستند.

کشاورز یادآور شد: طعمی که در کره‌های گیاهی می‌چشیم به دلیل استفاده از ترکیبات شیمیایی افزودنی است اما طعم کره حیوانی از غذایی است که حیوان خورده است؛ البته این ترکیبات شیمیایی مجاز هستند اما تا جایی که می‌توان از ترکیبات طبیعی استفاده کرد، دلیلی ندارد که ماده غذایی بخوریم که حاوی ترکیبات شیمیایی است.

وی همچنین گفت: متأسفانه هنوز بخش عمده‌ای از مصرف روزانه خانواده‌ها و به‌ویژه در رستوران‌ها روغن‌های جامد هستند که به‌هیچ‌وجه مصرف آن‌ها توجیه ندارد و باید با روغن‌های مایع جایگزین شوند؛ حتی مصرف «پی و دنبه» به روغن‌های جامد ارجح است.

این متخصص با بیان اینکه در یک رژیم متعادل غذایی، چربی‌ها نباید بیش از 30 درصد انرژی را تأمین بکنند، افزود: ایرانی‌ها به‌ویژه کودکان روند چاقی نگران‌کننده‌ای دارند و بخش مهمی از دلیل آن افراط در مصرف چربی‌ها است.

انتهای پیام/

ارسال نظر