صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کشف جدید ناسا؛

قمر یخی مشتری روزانه یک هزار تن اکسیژن تولید می‌کند

ناسا به تازگی کشف کرده قمر یخی مشتری روزانه یک هزار تن اکسیژن تولید می‌کند و ممکن است بتواند میزبان حیات باشد.
کد خبر : 900492

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا اخیراً کشف کرده است که اروپا، قمر یخی مشتری روزانه حدود یک هزار تن اکسیژن تولید می‌کند. در واقع داده‌های جدیدی توسط فضاپیمای جونو ناسا منتشر شده که می‌تواند امکان سکونت‌پذیری اروپا را بررسی کند؛ فضاپیمای جونو ناسا در حال پرده برداری از قابلیت سکونت بالقوه قمر مشتری است و داده‌های جدیدی را منتشر کرده که می‌تواند امکان سکونت پذیری قمر اروپا را روشن کند.

داده‌های به دست آمده نشان می‌دهد که این ماه یخی در هر ۲۴ ساعت یک هزار تن اکسیژن تولید می‌کند. جالب اینجاست که این مقدار برای نگهداری یک میلیون انسان برای یک روز کافی است.

جونو که در سپتامبر سال ۲۰۲۲ در فاصله ۲۲۰ مایلی اروپا پرواز کرد، داده‌های حیاتی را با ابزار آزمایش توزیع شفق جوویان (JADE) جمع‌آوری کرد. این ابزار به طور خاص گاز‌های خروجی هیدروژن از سطح پوشیده از یخ این قمر را مورد مطالعه قرار داد و مشخص شد، قمر مشتری در هر ثانیه ۲۶ پوند اکسیژن تولید می‌کند.

این مأموریت مشغول بررسی این موضوع است که قمر اروپای سیاره مشتری می‌تواند میزبان حیات باشد یا خیر؛ قمر مشتری ممکن است هسته نداشته باشد که همین موضوع مانع از احتمال سکونت می‌شود.

ابزار به کار رفته در فضاپیمای جونو به طور خاص گاز‌های خروجی هیدروژن از سطح پوشیده از یخ این قمر را مورد مطالعه قرار می‌دهد و به دانشمندان مامور اجازه می‌دهد تا میزان تولید اکسیژن در اروپا را دقیق بررسی کنند.

براساس داده‌های موجود، اروپا در هر ثانیه حدود ۲۶ پوند (۱۲ کیلوگرم) اکسیژن تولید می‌کند و این روند بدین شکل جریان می‌یابد که ذرات یونیزه شده اطراف مشتری به اروپا برخورد می‌کنند و در پی آن، مولکول آب-یخ را به مولکول در سطح می‌شکنند تا به هیدروژن و اکسیژن تبدیل شود.

طبق بیانیه مطبوعاتی، مطالعات قبلی نرخ تولید اکسیژن را از چند پوند تا بیش از دو هزار پوند در ثانیه (بیش از یک هزار کیلوگرم در ثانیه) گزارش کرده‌اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر