صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دانشگاه ابوظبی در خط مقدم توسعه هوش مصنوعی مولد

دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید در سال ۲۰۲۳ بیش از ۵۳۰ مقاله در زمینه هوش مصنوعی مولد منتشر کرده است. 
کد خبر : 891514

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از دفتر رسانه‌ای ابوظبی، «دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید» (MBZUAI)، واقع در ابوظبی امارات، در سال ۲۰۲۳ بیش از ۵۳۰ مقاله در زمینه «هوش مصنوعی مولد» (GenAI) منتشر کرد.

هوش مصنوعی مولد یک شاخه از هوش مصنوعی است که می‌تواند محتوای جدید و اصلی مانند متن، تصویر، صدا یا ویدیو را با استفاده از داده‌ها و مدل‌های بزرگ ایجاد کند.

هوش مصنوعی مولد در زمینه‌های مختلف مانند زبان، بهداشت، آموزش و اقلیم کاربرد دارد.

«اریک زینگ» (Eric Xing)، رئیس و استاد دانشگاه محمد بن زاید، طی یک سخنرانی از دستاورد‌های این دانشگاه در سال ۲۰۲۳ خبر داد.

او خاطر نشان کرد که دانشگاه توانسته است تنوع اعضای هیئت علمی و دانشجویان خود را افزایش دهد و با شرکای بزرگ جهانی در پروژه‌های کاربردی همکاری کند.

پروژه‌های مذکور شامل توسعه مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) و زیرساخت‌های نرم‌افزاری مانند «جیس» (Jais) هستند. جیس پیشرفته‌ترین مدل زبان عربی است که با همکاری شرکت «جی ۴۲» (G۴۲) و شرکت آمریکایی «سریبراس» (Cerebras Systems) ساخته شده است. تیم مشترکی از محققان از چند دانشگاه معتبر جهانی و دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید نیز «ویکونا» (Vicuna) را توسعه داده‌اند. ویکونا یک مدل زبانی پایدار است که در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است.

وی گفت: دانشگاه ما دارایی‌های فکری و استعداد‌های برتری دارد که ما را قادر می‌سازد در زمینه هوش مصنوعی مولد نقش موثری داشته باشیم. ما نسل بعدی متخصصان هوش مصنوعی را آموزش می‌دهیم که می‌توانند دانش و تعالی این زمینه را افزایش دهند. ما بسیار مفتخریم که در عرض چهار سال به چنین دستاورد‌هایی دست یافته‌ایم و مشتاقانه منتظر ادامه کار در سال‌های آینده هستیم.

دانشگاه هوش مصنوعی محمد بن زاید با راه‌اندازی مؤسسه مدل‌های بنیادی (IFM) و مرکز متاورس ابوظبی (MMC)، در خط مقدم توسعه هوش مصنوعی مولد قرار گرفته است. این دانشگاه یکی از معدود مؤسساتی است که می‌تواند برنامه‌های پیشرفته هوش مصنوعی مولد را ارائه دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر