صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کشف نشانه‌های احتمالی حیات در سیاره‌ای دور

داده‌های تلسکوپ جیمز وب نشان داده یک سیاره فراخورشیدی در اطراف ستاره‌ای در صورت فلکی شیر دارای برخی از نشانگر‌های شیمیایی است که در زمین با موجودات زنده مرتبط است.
کد خبر : 870851

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، داده‌های تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان داده است که یک سیاره فراخورشیدی در اطراف ستاره‌ای در صورت فلکی شیر دارای برخی از نشانگر‌های شیمیایی است که در زمین با موجودات زنده مرتبط است، اما این نشانه‌ها مبهم هستند و مشخص نیست تا چه میزان احتمال دارد این سیاره فراخورشیدی پناهگاه حیات بیگانه باشد.

سیاره‌های فراخورشیدی جهان‌هایی هستند که به دور ستارگانی غیر از خورشید می‌گردند. سیاره مورد بحث «کی ۲–۱۸ بی» نام دارد و این نام به این دلیل است که این سیاره نخستین جرمی بود که به دور ستاره کوتوله سرخ «کی ۲ - ۱۸» می‌چرخید.

این سیاره در فاصله ۱۲۴ سال نوری از زمین قرار دارد و نخستین بار توسط تلسکوپ فضایی کپلر کشف شد.

 سیاره دیگر مورد بحث «کی ۲–۱۸ سی» نام دارد و فاصله آن نسبت به ستاره میزبان به قدری نزدیک است که خارج از محدوده قابل سکونت قرار دارد. در واقع اگر روزی در سطح یا اتمسفر این سیاره آب وجود داشته است، در اثر گرمای ستاره از بین رفته است. خود ستاره کم نور و سرد است، به این معنی که برای دریافت همان سطح نوری که در زمین داریم، سیاره باید بسیار نزدیکتر از ما به ستاره خود باشد.

این منظومه تقریباً ۱۲۴ سال نوری از ما فاصله دارد که از نظر نجومی نزدیک است؛ بنابراین پاسخ به این سوال که شرایط در این سیاره فراخورشیدی چگونه است، سخت است. ما تلسکوپ‌ها و تکنیک‌هایی داریم که به اندازه کافی قدرتمند هستند که به ما بگویند ستاره چگونه است و سیاره فراخورشیدی چقدر دور است، اما نمی‌توانیم تصاویر مستقیمی از این سیاره بگیریم. 
اگرچه شواهد وجود زندگی در یک سیاره دوردست ممکن است باعث هیجان و تحولات عمده در زمینه علمی جهان شود. 

در سال‌های اخیر، به دلیل پیشرفت‌های تکنولوژی و توانایی‌های نوآورانه محققان، رصد و مطالعه سیارات خارج از سامانه خورشیدی جدی‌تر و چشمگیرتر شده است.

کشف این گونه شواهد به طور خاص، می‌تواند نشان دهنده یافتن اثبات‌های محکم‌تری برای وجود زندگی در جهان بیرون از زمین باشد. 

با این حال، مهم است که به طور هوشمندانه و متعادل به این زمینه پرداخت شود؛ همچنین باید توجه داشت که فعالیت‌های زندگی میکروبی ممکن است بسیار مبهم و نامحسوس باشد. به همین دلیل است که اهمیت دارد عناصر دیگر سنجش شوند و طبیعتا از اهمیت بسیار بالاتری برخوردار باشند. به عنوان مثال، حضور آب، اکسیژن و دیگر مواد شیمیایی برات حیات ضروری است و محققان درباره آن‌ها تاکید ویژه‌ای دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر