صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ناسا گزارش داد؛

بشقاب پرنده‌ها منشاء قطعی فرازمینی ندارند/ به‌کارگیری هوش مصنوعی برای شناسایی یوفو‌ها

ناسا می‌گوید گره شناسایی پدیده‌های نادر از جمله یوفو‌ها به دست خود ناسا باز می‌شود و باید از امکاناتی نظیر هوش مصنوعی نیز استفاده کرد.
کد خبر : 868218

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا، ناسا، روز پنجشنبه روز گذشته سرانجام پس از یک سال بررسی تخصصی نخستین گزارش تیم تحقیقاتی خود را درباره اشیاء ناشناس پرنده منتشر کرد.

سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا در حالی که کارشناسان تیم منتخب مطالعه یوفو هیچ نشانه‌ای از منشاء فرازمینی برای بشقاب پرنده‌ها پیدا نکردند، رئیس جدیدی را برای مطالعه این پدیده منصوب می‌کند.

ناسا در سال ۲۰۲۲ یک هیئت مستقل از کارشناسان را به منظور اطلاع به ناسا و سایر سازمان‌های دولتی در مورد نحوه جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل بهتر داده‌ها در تلاش برای درک بشقاب پرنده‌ها تشکیل داد و پس از آنکه توسط وزارت دفاع ایالات متحده پذیرفته شد تصمیم بر آن گرفته شد که مطالعه این تیم نه تنها اشیاء یا وقایع موجود در هوا را که نمی‌توان فوراً شناسایی کرد، بلکه آن‌هایی که در زیر آب یا در فضا هستند را نیز دربرگیرد.

بیل نلسون، مدیر ناسا که در کنفرانس مطبوعاتی روز گذشته حاضر شده بود گفت: اصلی‌ترین نتیجه این مطالعه این است که چیز‌های بیشتری برای دانستن وجود دارد. تیم مطالعاتی مستقل ناسا هیچ مدرکی مبنی بر اینکه یوفو‌ها منشا فرازمینی دارد، پیدا نکرده، اما ما همچنان نمی‌دانیم که این اشیاء چه هستند.

نلسون اعلام کرد برای بررسی بیشتر، ناسا یک مدیر تحقیقات را برای توسعه و نظارت بر تحقیقات یوفو‌ها منصوب می‌کند و از تخصص ناسا برای همکاری با سازمان‌های دیگر به منظور بررسی بیشتر و دقیق‌تر یوفو‌ها استفاده می‌کند.

نخستین گزارش تیم مطالعه مستقل ناسا به معمای یوفو‌ها کمک چندانی نمی‌کند، اما توصیه‌هایی در مورد اینکه چگونه ناسا ممکن است بتواند به پیشبرد موضوع کمک کند، ارائه می‌کند. در نتیجه گیری، این گزارش استدلال کرده که ناسا می‌تواند با استفاده از ماهواره‌های رصد زمین خود برای کمک به ارائه داده‌ها و شواهد بهتر از یوفو‌ها به این موضوع کمک کند.

در این گزارش آمده است: در حال حاضر، تجزیه و تحلیل داده‌های یوفو‌ها به دلیل کالیبراسیون ضعیف حسگر، فقدان اندازه‌گیری‌های متعدد، فقدان ابرداده حسگر و فقدان داده‌های پایه با مشکل مواجه شده است. تلاش هماهنگ برای بهبود همه جنبه‌ها حیاتی است و تخصص ناسا باید به‌عنوان بخشی از استراتژی جمع‌آوری داده‌های قوی و سیستماتیک در چارچوب کل دولت به‌طور جامع مورد استفاده قرار گیرد.

در نتایج منتشر شده این تیم مطالعاتی که ۳۳ صفحه را شامل می‌شود، آمده است که تصور منفی پیرامون بشقاب پرنده‌ها مانعی برای جمع‌آوری داده‌ها ایجاد کرده و مشارکت ناسا در بررسی علمی این پدیده می‌تواند به حذف تابو‌ها در مورد اشیاء ناشناس پرنده که مدت‌ها به عنوان یک شبه‌علم تلقی می‌شد، کمک کند.

نلسون طی این کنفرانس مطبوعاتی که در مقر ناسا در واشنگتن دی سی برگزار شد، کمبود اطلاعات پیرامون این موضوع را تشریح کرد و افزود که از آنجایی که مشاهده یوفو‌ها اغلب غیرقابل پیش بینی و زودگذر هستند، مطالعه علمی آن‌ها دشوار است.

بیشتر مشاهده‌های یوفو‌ها داده‌های بسیار محدودی در دسترس قرار داده و این امر نتیجه گیری علمی در مورد ماهیت آن‌ها را دشوارتر می‌کند؛ بنابراین این تیم مطالعاتی مستقل تعدادی از دانشمندان برجسته جهان، متخصصان داده‌ها و هوش مصنوعی و متخصصان ایمنی هوافضا را گرد هم می‌آورد تا تمرکز کامل علم و داده در بررسی یوفو‌ها اعمال شود.

سایر رهبران ناسا نیز این موضوع را تکرار کردند و خاطرنشان کردند که یوفو‌های ادعایی اغلب تنها به دلیل عدم وجود داده‌های واضح جمع‌آوری شده در مورد آن‌ها ناشناس باقی می‌مانند. 

نیکولا فاکس، معاون مدیر اداره ماموریت علمی ناسا نیز گفت: یوفو‌ها یکی از بزرگترین اسرار سیاره ما است؛ در حالی که گزارش‌ها و تصاویر شاهدان عینی متعددی در ارتباط با آن‌ها وجود دارد، اما همچنان نمی‌توان نتیجه‌گیری قطعی و علمی درباره آن‌ها کرد.

در همین حال، دن ایوانز، دستیار معاون پژوهشی در اداره ماموریت علمی ناسا، تلاش‌های مطالعاتی برای بررسی یوفو‌ها را قابل تقدیر خواند و یادآور شد، حضور یوفو‌ها نگرانی‌های جدی در مورد ایمنی آسمان ما ایجاد می‌کند و این وظیفه این کشور است که تعیین کند آیا این پدیده‌ها خطرات بالقوه‌ای برای ایمنی هوافضا دارند یا خیر. 

گزارش این گروه برای اطمینان از ایمنی هوافضا توصیه می‌کند که ناسا باید از اداره هوانوردی فدرال (FAA) و سیستم گزارش‌دهی ایمنی هوانوردی خود برای کمک به شناسایی داده‌هایی که می‌تواند به روشن کردن معمای یوفوها کمک کند، استفاده کند. این گزارش همچنین استفاده از هوش مصنوعی را برای کمک به کنترل مجموعه داده‌های عظیم برای شناسایی پدیده‌های غیرعادی احتمالی توصیه کرده است.

گزارش منتشر شده تیم مطالعاتی ناسا همچنین شامل چندین تصویر از یوفوهای ادعایی است، چه آنهایی که شناسایی شده‌اند و چه آنهایی که توضیحی برای آنها وجود ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر