صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۲ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
آنا بررسی می‌کند؛

نیم‌نگاهی به کارایی چت‌بات‌های برتر هوش مصنوعی

با تحولات لحظه‌ای و شتابی که در توسعه هوش مصنوعی وجود دارد، چت‌بات‌ها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته‌اند.
کد خبر : 843213

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، این‌روزها هوش مصنوعی (AI) به طرز چشمگیری در دنیای فناوری مطرح شده است. مشکلات حل‌نشدنی با کمک این فناوری جدید  در حال حل شدن هستند، افرادی که هیچ دانشی از کدنویسی، آهنگسازی یا طراحی ندارند، به کمک آن و در عرض چند ثانیه وب‌سایت و آهنگ می‌سازند و طرح‌های هنری شگفت‌انگیزی خلق می‌کنند. شرکت‌های بزرگ نیز درحال سرمایه‌گذاری‌ در پروژه‌های هوش مصنوعی هستند. سر در آوردن از هوش مصنوعی هم مثل هر تکنولوژی جدید دیگری ممکن است در ابتدا گیج‌کننده باشد و حتی متخصصان هوش مصنوعی هم به‌سختی می‌توانند خود را با تحولات لحظه‌ای این فناوری همراه کنند. 

با این تحولات لحظه‌ای و شتابی که در توسعه هوش مصنوعی وجود دارد، چت‌بات‌ها از اواخر سال ۲۰۲۲ بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته‌اند. این چت‌بات‌های هوش مصنوعی براساس ورودی‌هایی که به آن‌ها داده می‌شود، جواب‌هایی ارائه می‌دهند که به پاسخ‌های انسان شباهت زیادی دارند. درحال‌حاضر چت‌بات‌های هوش مصنوعی بسیاری وجود دارند که در ادامه به بررسی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

**ChatGPT

ChatGPT، توانایی فوق‌العاده‌ای برای درک زبان انسانی دارد و پاسخ‌هایی بسیار هدف‌مند و منطبق با دستور زبان انسانی ارائه می‌کند. طی مدت کوتاهی بعد از معرفی این چت‌بات، محبوبیت آن به حدی رسید که دیگر فعالان حوزه هوش مصنوعی از جمله گوگل را هم به رقابت انداخته است.

هوش مصنوعی ChatGPT با کمک یک رابط کاربری گفت‌وگومحور و متکی به تکنولوژی یادگیری ماشین کار می‌کند. به این صورت که با سیستم پرسش و پاسخ خود، فرمان و دستور کاربر را تحلیل کرده و پاسخ‌هایی مرتبط به آن‌ها ارائه می‌دهد. فرم گفتگومحور این چت‌بات به شما اجازه گفتگو‌های طولانی با حفظ محوریت بحث را می‌دهد. به‌این‌ترتیب ChatGPT طی یک گفتگو بار‌ها با چالش روبه‌رو می‌شود، اشتباه کرده و اصلاح می‌کند تا بالاخره به نتایجی مرتبط با خواست کاربر می‌رسد.

**بینگ

پس از اینکه ChatGPT توانست دنیای فناوری را شگفت زده کند، مایکروسافت نیز در زمینه چت‌بات AI شروع به سرمایه‌گذاری کرد و چت‌بات خود را با نام بینگ جدید (New Bing) که مبتنی بر GPT-۴ است، منتشر کرد. هوش مصنوعی ChatGPT در مسیر دیده شدن قرار گرفته و از آن سو، هوش مصنوعی بینگ هم قدرتمندانه در حال خودنمایی است.

عملکرد بینگ نیز کاملاً مانند ChatGPT است. پاسخ‌های این دو ابزار هوش مصنوعی شبیه هم هستند؛ اما تفاوت‌هایی با هم دارند. ChatGPT در حقیقت یک چت‌بات چند منظوره است و آموزش دیده تا از منابع محدود خود به منظور پاسخ دادن به پرسش کاربر بهره‌برداری کند. این منابع شامل ژورنال‌های آکادمیک، وب‌سایت‌های بیزنسی، انتشارات و ویکی‌پدیا است.

از سوی دیگر، چت‌بات نسخه‌‌ بینگ به زبانِ علمی‌تر یک موتور جست‌وجوی مبتنی بر هوش مصنوعی است. این پلتفرم از لحاظ اسکن و نمایه‌سازی اطلاعات، پیچیده‌تر عمل می‌کند. علاوه بر این موضوع، قابلیت چت هم در این هوش مصنوعی وجود دارد. به همین دلیل چت‌باتِ بینگ، هم یک مدل موتور جست‌وجو و هم یک چت‌بات به حساب می‌آید.

**گوگل بارد

گوگل بارد جزو معدود چت‌بات‌هایی محسوب می‌شود که بر پایه ChatGPT ایجاد نشده و پاسخ‌های آن با جواب‌های ChatGPT تفاوت زیادی دارد. این ربات به عنوان یک ابزار هوش مصنوعی مولد، درخواست‌های مختلف را می‌پذیرد و وظایف مبتنی بر متن مانند ارائه پاسخ‌های مرتبط، خلاصه‌سازی و تولید محتوا را انجام می‌دهد. به علاوه این ربات با خلاصه سازی مطالب موجود در اینترنت درباره موضوعات متفاوت و ارائه لینک‌های مناسب برای مطالعه بیشتر، در زمینه تحقیق و بررسی نیز کاربر را یاری می‌کند.

وابستگی بارد به موتور جستجوی گوگل یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های گوگل بارد با ChatGPT است. در هر مرتبه جستجو در چت‌بات هوش مصنوعی گوگل، دکمه Google it دیده می‌شود که صفحه جستجوی گوگل با موضوع جستجوشده را نمایش می‌دهد. در واقع گوگل قصد داشته تا کاربران را همچنان در صفحه جستجوی خود حفظ کند.

**You.com

یو کام چت یک موتور جستجو محسوب می‌شود که قابلیت مکالمه با انسان را دارد و می‌توان از طریق یک تب از آن بهره‌مند شد. این چت بات با کاربر صحبت می‌کند، پاسخ می‌دهد و البته برخی از جواب‌های آن نیز نادرست هستند. برای استفاده از این چت‌بات هوش مصنوعی باید همانند زمان استفاده از ChatGPT، موضوع مورد نظر را مشخص کرد. یو. کام چت در داخل یک موتور جستجو ایجاد شده و پس از آن که به جستجوی شما پاسخ می‌دهد، نتایج جستجوی مرتبط را نیز در سمت راست صفحه به نمایش می‌گذارد. ناگفته نماند که You.com وجود چت‌بات در وبسایت خود را عامل برتری از گوگل می‌داند.

**انیشتین جی‌پی‌تی

انیشتین GPT در واقع یک ابزار هوش مصنوعی مولد با تمرکز روی مدیریت روابط مشتری محسوب می‌شود. این ابزار هوش مصنوعی بر پایه ChatGPT ایجاد شده و می‌تواند همانند چت‌بات OpenAI از آن استفاده کرد. این چت‌بات به دلیل اینکه با هدف ارائه خدمات مدیریت روابط مشتری طراحی شده است، می‌تواند برای پاسخ‌دهی به مشتریان استفاده شود. همچنین این ابزار هوش مصنوعی قادر به ایجاد صفحه اصلی یک سایت برای خوش‌آمدگویی به کاربر، معرفی محصول و... است.

بیشتر بخوانید:

** My AI اسنپ‌چت

ChatGPT در شبکه اجتماعی اسنپ‌چت پیاده‌سازی شده که امکان استفاده از My AI را به‌شکل مکالمه با چت‌بات فراهم کرده است. هدف My AI این است که همراه انسان باشد تا یک منبع اطلاعاتی. هرچند می‌توان برای نوشتن نمایشنامه، داستان، شعر و ... روی آن حساب کرد، البته در قالب یک چت‌بات مکالمه‌محور. این ابزار هوش مصنوعی در زمینه تولید انواع محتوا‌ها هم عملکرد قابل قبولی دارد و توانایی آن به ChatGPT نزدیک است؛ البته به‌خوبی ChatGPT نمی‌تواند روند صحبت با انسان را حفظ کند.

**نوا (Nova)

نوا اپلیکیشنی با اکثر قابلیت‌های ChatGPT است اما به‌اندازه بینگ و بارد سریع عمل نمی‌کند، اما خیلی هم کند نیست. رابط کاربری این چت‌بات هوش مصنوعی ساده است و قابلیت‌های جذابی هم دارد. در این ابزار هوش مصنوعی فهرستی از مکالمات گذشته کاربر حفظ می‌شود و می‌توان بعداً به آن‌ها دسترسی پیدا کرد. همچنین صفحه‌ای اختصاصی برای ایده‌های تأثیرگذار در این برنامه دیده می‌شود که با کمک این ایده‌ها می‌توان برخی از توانایی‌های اپلیکیشن را کشف کرد.

**جاسپر

جاسپر می‌تواند دستیاری برای نوشتن متن برای تبلیغات یا سایر اهداف بازاریابی مورد استفاده قرار گیرد. از این چت‌بات هوش مصنوعی می‌توان برای ایجاد انواع محتوا برای کسب‌وکارها همچون پست وبلاگ، ایده برای متن‌نویسی یا ایجاد پست برای شبکه‌های اجتماعی کمک گرفت. جاسپر علاوه بر متن‌نویسی، توانایی ایجاد تصویر را هم دارد. درواقع این چت‌بات یک ابزار هوش مصنوعی تجاری همه‌کاره به حساب می‌آید.

انتهای پیام/

زینب خسروی
ارسال نظر