صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۵ - ۱۹ فروردين ۱۴۰۲
دانشمندان موفق شدند؛

تخریب خود‌به‌خودی سلول‌های سرطانی مغز به کمک رژیم غذایی

محققان دریافتند که با حذف آمینو اسید‌های خاص از رژیم غذایی جوندگانی که به نوع کشنده سرطان مغز مبتلا هستند، سلول‌های مخرب و سرطانی از طریق فرآیندی به نام «فروپتوز» شروع به مردن می‌کنند.
کد خبر : 840625

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، محققان دریافتند که با حذف آمینو اسید‌های خاص از رژیم غذایی جوندگانی که از نوع کشنده سرطان مغز به نام گلیوبلاستوم رنج می‌برند، سلول‌های مخرب از طریق فرآیندی به نام فروپتوز شروع به مردن می‌کنند. علاوه بر این، موش‌هایی که تحت رژیم‌های غذایی محدودکننده قرار گرفتند نسبت به دارو‌هایی که همان نوع مرگ سلول‌های سرطانی را تحریک می‌کردند، استقبال بیشتری نشان دادند و این یافته‌ها را به منبع بالقوه‌ای برای تحقیق برای مبارزه با این بیماری در انسان تبدیل می‌کرد.

مرگ سلولی در بدن ما بخشی طبیعی از عملکرد ماست. به طور معمول، از طریق فرآیندی به نام آپوپتوز، سلول‌هایی که غیرطبیعی هستند یا  دیگر مورد نیاز نیستند، از بین می‌روند و دوباره جذب می‌شوند. با این حال، این فرآیند می‌تواند در سلول‌های سرطانی مسدود شود، بنابراین بدن برای خلاص شدن از شر آن‌ها دچار مشکل می‌شود، که به آن‌ها اجازه می‌دهد تکثیر شوند و سلامتی ما را به صورت جدی تهدید کند. فروپتوز نوع دیگری از مرگ سلولی است که به تازگی کشف شده و آهن در آن نقش کلیدی دارد. فعال شدن فروپتوز با مبارزه با سرطان مرتبط بوده است.

در یک مطالعه جدید، یک تیم تحقیقاتی از دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای شمالی (UNC) و دانشگاه کلمبیا کشف کردند که سلول‌های دخیل در تشکیل گلیوبلاستومادر معرض مرگ فروپتوز هستند. این یافته قابل توجه است، زیرا گلیوبلاستوما دارای نرخ مرگ و میر ۱۰۰ درصد بدون درمان شناخته شده است. همچنین سرطانی است که به سرعت در حال حرکت است و متوسط ​​دوره زنده ماندن آن فقط ۱۶ ماه است.

محققان در مطالعه خود، به موش‌ها رژیم غذایی داد که مصرف سیستئین و متیونین، دو اسید آمینه گوگردی را محدود می‌کرد که قبلاً محدودیت آن‌ها با فروپتوز و مرگ سلول‌های سرطانی در سرطان ریه و پانکراس و همچنین سارکوم مرتبط بود. آن‌ها نه تنها دریافتند که رژیم غذایی سلول‌های گلیوبلاستوما را بیشتر در معرض مرگ ناشی از فروپتوز قرار می‌دهد، بلکه همچنین خاطرنشان کردند که سلول‌ها بیشتر در معرض دارو‌های شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند، به این معنی که می‌توان آن‌ها را در دُز‌های پایین‌تر تحویل داد. تمام موش‌هایی که رژیم غذایی ویژه داشتند نسبت به موش‌هایی که رژیم غذایی کنترل شده داشتند، دوره‌های بقا را بهبود بخشیدند و موش‌هایی که رژیم غذایی ترکیبی و رژیم شیمی‌درمانی داشتند بهترین عملکرد را داشتند.

سیستئین در غلات کامل، گوشت گاو، تخم مرغ و مرغ برجسته است، در حالی که غذا‌های سرشار از متیونین شامل آجیل برزیلی، ماهی و گوشت خوک و همچنین گوشت گاو، تخم مرغ و مرغ است. مشخص نیست که آیا بیماران گلیوبلاستوم انسانی که رژیم غذایی محدود کننده این آمینواسید‌ها دارند، مانند موش‌ها در این مطالعه موفق خواهند بود یا خیر، اما دومینیک هیگینز، محقق ارشد UNC، قصد دارد این موضوع را کشف کند.

هیگینز گفت: اکنون، ما باید راهی برای حذف این اجزا (سیستئین و متیونین) از طریق نیاز‌های غذایی پیدا کنیم، در حالی که هنوز نیاز‌های انرژی که ممکن است یک بیمار داشته باشد، به ویژه یک بیمار سرطانی که نیاز‌های متفاوتی نسبت به بیماران معمولی دارد، حفظ کنیم.

او در حال کار با همکاران خود برای طراحی یک مطالعه انسانی است که در آن بیماران گلیوبلاستوما قبل از جراحی برداشتن تومور، رژیم غذایی محدودی را دریافت می‌کنند. پس از جراحی، محققان تومور‌ها را تجزیه و تحلیل خواهند کرد تا ببینند رژیم غذایی چه تاثیری بر روی آن داشته است.

این تحقیق در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر