صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۰ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
به منظور یافتن اسراری از منظومه شمسی؛

سیارک‌های نادر در نپتون مورد بررسی قرار گرفت

دانشمندان سیارک‌های تروجان نپتون را که می‌توانند منشاء منظومه شمسی را روشن کنند، از نزدیک بررسی کرده‌اند.
کد خبر : 839960

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، سیارات و قمر‌ها در اکتشافات فضایی بسیار مورد توجه قرار دارند اما هنوز هم اطلاعات زیادی برای آموختن درباره منظومه شمسی از اجرام کوچک‌تر آن مانند دنباله‌دار‌ها و سیارک‌ها وجود دارد. یک گروه بین‌المللی از دانشمندان اکنون سیارک‌های تروجان نپتون را که می‌توانند منشاء منظومه شمسی را روشن کنند، از نزدیک بررسی کرده‌اند. بازرسی دقیق با تلسکوپ‌های بزرگ‌تر زمینی نشان داد که سیارک‌های تروجان نپتون سایه‌ قرمز رنگی را نشان می‌دهند.

سیارک‌های قرمز رنگ در مدار غول یخی نپتون مشترک هستند. سیارک‌های تروجان نپتون در سال ۲۰۰۱ کشف شدند و دانشمندان تنها توانسته‌اند تعدادی از آن‌ها را توصیف کنند. شناسایی و مطالعه این سیارک‌ها دشوار است، زیرا در فاصله ۲.۸ میلیارد مایلی از خورشید قرار دارند.

سیارک‌های تازه مشاهده شده وسعتی در حدود ۳۱ تا ۶۲ مایل دارند. این گروه تحقیقاتی توانستند رنگ سیارک‌ها را با استفاده از داده‌های جمع آوری شده از تلسکوپ‌ها بررسی کنند. این تیم همچنین داده‌ها را با سایر سیارک‌های این گروه که در مطالعات قبلی مورد بررسی قرار گرفته بودند، مقایسه کردند. نتایج نشان داد که چندین سیارک به طور قابل توجهی قرمزتر از اکثر سیارک‌های این گروه بودند. قرمزی نشان می‌دهد که برخی از این سیارک‌ها سرشار از یخ‌های فرار مانند آمونیاک و متانول هستند.

ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ‌های متعدد، از جمله دوربین میدان گسترده WASP در تلسکوپ رصدخانه پالومار در کالیفرنیا، دوربین‌های GMOS در تلسکوپ‌های شمالی و جنوبی Gemini در هاوایی و شیلی و دوربین LRIS در تلسکوپ‌های شمالی و جنوبی Gemini در هاوایی و شیلی به سیارک‌های تروجان نگاه کردند. به گفته این گروه تحقیقاتی، این به معنای وجود دو جمعیت، یکی قرمزتر و دیگری با رنگ خنثی از سیارک‌ها در منطقه است. قرمزتر‌ها می‌توانستند در فاصله بسیار بیشتری از خورشید تشکیل شده باشند. مشاهدات این تیم همچنین نشان می‌دهد که تروجان‌های نپتونی در مقایسه با گروه‌های سیارکی حتی دورتر از خورشید نیز از نظر رنگ متفاوت هستند.

«برایس بولین»، از مرکز پرواز‌های فضایی گودارد ناسا و نویسنده اصلی این مطالعه گفته است که «پردازش سطوح سیارک‌ها توسط گرمای خورشید ممکن است اثرات متفاوتی برای سیارک‌ها در فواصل مختلف خورشیدی داشته باشد. این سنگ‌های فضایی بکر در فضا بسیار ارزشمند هستند، زیرا مانند کپسول‌های زمان عمل می‌کنند و اسرار سال‌های اولیه منظومه شمسی را حفظ می‌کنند.»

انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر