صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۸ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۲

طرز تهیه گوشفیل در منزل +ترفندی برای پف کردن گوشفیل‌ها

گوشفیل نوعی شیرینی مناسبتی به حساب می‌آید که بطور معمول گذرش در ایام ماه مبارک رمضان به خانه‌ها باز می‌شود.
کد خبر : 838087

 به گزارش خبرگزاری آنا، شاید اگر به اصفهان سفر کرده باشید گوشفیل را به همراه دوغ بعنوان میان وعده میل کرده باشید. ترکیبی خوشمزه و جذاب، اما این شیرینی با نام عجیبش در ایامی از سال میهمان خانه‌های اکثر ما ایرانیان است.

درست است، ماه رمضان و سفره‌های افطار که در کنار زولبیا و بامیه‌ها گوشفیل هم با آن ظاهر جذاب و دلبرانه اش خودنمایی می‌کند.

اما آیا می‌دانستید که می‌توانید این شیرینی خوشمزه را در منزل نیز تهیه کنید؟

در ادامه به طرز تهیه آن پرداخته ایم پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه گوشفیل

  • زرده تخم مرغ: ۲ عدد
  • شیر:نصف لیوان
  • بکینگ پودر:۱ قاشق مربا خوری سر صاف
  • شربت بار یا عسل: ۱ قاشق غذا خوری
  • روغن مایع: ۱ قاشق غذا خوری
  • آرد سفید:به میزان لازم

مواد لازم برای شربت بار

  • آب:۱ پیمانه
  • شکر: ۲ پیمانه
  • آبلیمو:۱ قاشق سوپ خوری
  • گلوکز: ۱ قاشق سوپ خوری
  • گلاب: یک هشتم پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ: یک پنجم قاشق سوپ خوری

طرز تهیه شربت بار گوشفیل

ابتدا آب را به همراه شکر درون یک قابلمه می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا شکر کاملا حل شود، توجه داشته باشید که در این مرحله نیاز به همزدن شکر نیست.

در مرحله بعد و درست در زمانی که شکر به طور کامل حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، دیگر نباید با قاشق آن را هم بزنید و حالا باید آبلیمو را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا به آن غلظتی که می‌خواهیم برسد و سپس گلوکز یا عسل را به آن اضافه می‌کنیم.

به دت پنج دقیقه دیگر بگذارید شربت بر روی حرارت ملایم بجوشد و کمی غلیظ شود. سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و حال بگذارید به دمای محیط برسد.

نحوه پخت گوش فیل

ابتدا یک کاسه بر داشته و زرده تخم مرغ و ۱ قاشق غذا خوری از شربت بار تهیه شده و روغن را درون کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

بعد شیر را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا بطور کامل یکدست شود و پس از آن یک لیوان آرد را با بکینگ پودر مخلوط کرده و به آن اضافه کنید و سپس مخلوط را به خوبی با هم ترکیب کنید تا خمیر یکدستی ایجاد شود و سپس قاشق قاشق آرد به آن اضافه کنید.

حالا مواد را با یکدیگر مخلوط کنید تا یک خمیر نرم بدست آید که به دست نچسبد و روی میز کار را آرد پاشی می‌کنیم. سپس خمیر را روی آن ورز می‌دهیم تا به دست نچسبد. باید با احتیاط آرد اضافه کنیم که آرد اضافه به خورد خمیر نرود و سفت نشود.

حالا خمیر سفتی ایجاد می‌شود که باید آن را درون یک نایلون قرار دهید و درب آن را بسته و دو ساعت به آن استراحت دهید. بعد از دو ساعت خمیر حسابی نرم و لطیف می‌شود. روی سطح کار را مجدد آرد پاشی می‌کنیم و خمیر را با وردنه به ضخامت نیم سانت باز می‌کنیم و با چاقو یا پیتزا بر، آن را به شکل مربع یا لوزی‌های کوچک برش می‌زنیم.

در مرحله بعد یک تابه عمیق را انتخاب می‌کنیم و درون آن را به اندازه‌ای روغن مخصوص سرخ کردنی می‌ریزیم که گوشفیل‌ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند و سپس روی حرارت قرار می‌دهیم تا روغن به اندازه کافی داغ شود.

حالا گوشفیل‌ها را درون روغن سرخ می‌کنیم و توجه داشته باشید که روغن باید به حدی داغ باشد که گوشفیل‌ها روی آن شناور بماند.

گوشفیل‌ها را در روغن داغ حرکت می‌دهیم تا حسابی پف کنند و دو طرف آن سرخ شود و سپس گوشفیل‌ها را درون شربت بار ولرم می‌ریزیم تا حدود ۴۰ ثانیه بماند و شربت جذب کند.

سپس از شربت خارج کرده و روی توری قرار می‌دهیم تا شربت آن خارج شود و آن‌ها در ظرفی که قصد داریم سرو کنیم قرار می‌دهیم.

اما یک نکته مهم در زمینه پف کردن گوشفیل که باید به آن دقت کنید این است که در زمان سرخ کردن گوش فیل‌ها حتما باید صبر کنید تا روغن به طور کامل داغ شود سپس گوش فیل‌ها را درون روغن بیندازید، اگر روغن به حد کافی داغ نباشد گوش فیل شما پف نمی‌کند و یا اینکه ممکن است بیش از اندازه آرد اضافه کرده باشیم و خمیر بیش از حد سفت شده باشد که باید دقت داشته بشید حتما زمان اضافه کردن آرد، آنرا کم کم اضافه کنید تا جایی که دیگر خمیر به دست تان نچسبد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر