صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۵ نکته که باید بدانید؛

ماهواره SWOT چگونه به آب جهان نگاه می‌کند+عکس و فیلم

ماموریت بین‌المللی آب‌های سطحی و توپوگرافی اقیانوس، داده‌هایی با وضوح بالا در مورد آب شور و شیرین در سطح زمین ارائه می‌کند.
کد خبر : 824016

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از وبگاه (سای تک دیلی)، در ۱۶ دسامبر، ناسا با موفقیت ماهواره آب‌های سطحی و توپوگرافی اقیانوس (SWOT) را از پایگاه نیروی فضایی واندنبرگ در کالیفرنیا بر فراز موشک فالکون ۹ به مدار زمین پرتاب کرد. این ماموریت یک تلاش مشترک بین ناسا و آژانس فضایی فرانسه Centre National d'Études Spatiales (CNES) - با مشارکت آژانس فضایی کانادا (CSA) و آژانس فضایی انگلیس - است که آب را در بیش از ۹۰ درصد از فضا در سطح سیاره بررسی خواهد کرد.

این ماهواره ارتفاع آب موجود در آب‌های شیرین زمین و اقیانوس را اندازه‌گیری می‌کند و بینش‌هایی را در مورد چگونگی تأثیر اقیانوس بر تغییرات آب و هوایی ارائه می‌کند. چگونه گرم شدن جهان بر دریاچه ها، رودخانه‌ها و مخازن آب تأثیر می‌گذارد؛ و چگونه جوامع می‌توانند بهتر برای بلایای طبیعی مانند سیل آماده شوند.

در اینجا پنج راه وجود دارد که SWOT آنچه را که در مورد آب روی زمین می‌دانیم تغییر می‌دهد:

۱. SWOT برای اولین بار تقریباً تمام آب روی سطح زمین را بررسی می‌کند

آب برای حیات در این سیاره ضروری است. اما همچنین نقش مهمی در ذخیره و جابجایی بیشتر گرما و کربن اضافی که در جو زمین توسط انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به دام افتاده است ایفا می‌کند. بر آب و هوا و آب و هوای ما نیز تأثیر می‌گذارد.

SWOT به محققان کمک می‌کند تا بودجه آب زمین را ردیابی کنند - آب امروز کجاست، از کجا می‌آید و فردا کجا خواهد بود. این نکته کلیدی برای درک چگونگی تغییر منابع آب، تأثیر آن تغییرات بر محیط‌های محلی و چگونگی واکنش اقیانوس و تأثیر آن بر تغییرات آب و هوایی است.



ماهواره SWOT که برای پرتاب در دسامبر تنظیم شده است به محققان کمک می‌کند تا ویژگی‌های اقیانوسی مانند جریان‌ها و گرداب‌ها را در مکان‌هایی مانند دریای سیاه نسبت به ماهواره‌های رصد اقیانوس قبلی به ساحل نزدیکتر کنند. منبع: رصدخانه زمین ناسا


۲. SWOT آب زمین را با کیفیت بالاتر از همیشه خواهد دید

ابزار‌های علمی فضاپیما، آب شیرین سیاره و اقیانوس را با وضوح بی سابقه‌ای مشاهده خواهند کرد. SWOT می‌تواند داده‌هایی را در مورد ویژگی‌های اقیانوسی با عرض کمتر از ۶۰ مایل (۱۰۰ کیلومتر) جمع‌آوری کند و به بهبود درک محققان از نقش اقیانوس در تغییرات آب و هوایی کمک کند. دریا‌های زمین بیش از ۹۰ درصد از گرمای اضافی محبوس شده در اتمسفر را توسط انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از انسان جذب کرده اند. محققان فکر می‌کنند که ویژگی‌های کوتاه‌مدت اقیانوس، مانند جبهه‌ها و گرداب‌ها، مقدار زیادی از آن گرما و کربن اضافی را که آن را تولید می‌کند جذب می‌کنند.

SWOT با ارائه نمایی با وضوح بالا از بدنه‌های آب شیرین، به ایجاد تصویر بسیار کامل تری از بودجه آب زمین کمک می‌کند. بسیاری از رودخانه‌های بزرگ برای محققان معمایی باقی مانده‌اند، زیرا به دلایل مختلف از جمله غیرقابل دسترس بودن نمی‌توانند ابزار‌های نظارتی را در آن‌ها تجهیز کنند. ابزار‌های این فضاپیما تمام طول تقریباً تمام رودخانه‌های پهن‌تر از ۳۳۰ فوت (۱۰۰ متر) را مشاهده می‌کنند و برای اولین بار آن‌ها را به صورت سه بعدی مشاهده می‌کنند. به همین ترتیب، در جایی که فناوری‌های زمینی و ماهواره‌ای در حال حاضر داده‌های تنها چند هزار دریاچه از بزرگترین دریاچه‌های جهان را ارائه می‌دهند، SWOT این تعداد را به بیش از یک میلیون دریاچه بزرگتر از ۱۵ هکتار (۶۲۵۰۰ متر مربع) افزایش می‌دهد.


ماموریت SWOT اطلاعاتی در مورد ارتفاع آب در دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، مخازن و اقیانوس‌های زمین جمع‌آوری می‌کند. منبع: ناسا


۳. ماهواره به برخی از مبرم‌ترین پرسش‌های مربوط به تغییرات اقلیمی زمان ما پاسخ خواهد داد

بخش مهمی از پیش بینی آب و هوای آینده ما این است که تعیین کند اقیانوس در چه نقطه‌ای جذب گرمای اضافی محبوس شده در جو را کند می‌کند و شروع به انتشار مجدد آن در هوا می‌کند، جایی که می‌تواند گرمایش جهانی را تسریع کند. SWOT اطلاعات مهمی را در مورد این تبادل حرارتی جهانی اقیانوس-اتمسفر ارائه می‌کند و محققان را قادر می‌سازد تا پیش‌بینی‌های آب و هوا را آزمایش و بهبود بخشند. علاوه بر این، این ماهواره به پر کردن شکاف‌های موجود در تصویر محققان از چگونگی تغییر سطح دریا در امتداد خطوط ساحلی کمک می‌کند و بینش‌هایی را ارائه می‌دهد که سپس می‌تواند برای بهبود مدل‌های رایانه‌ای برای پیش‌بینی افزایش سطح دریا و پیش‌بینی سیل‌های ساحلی مورد استفاده قرار گیرد.

۴. داده‌های SWOT برای اطلاع رسانی تصمیمات در مورد زندگی روزمره ما استفاده خواهد شد

تغییرات اقلیمی همچنین چرخه آب زمین را تسریع می‌کند و منجر به الگو‌های بارندگی بی‌ثبات‌تر از جمله بارش‌های سیل آسا و خشکسالی شدید می‌شود؛ بنابراین برخی از جوامع در سراسر جهان سیل را تجربه می‌کنند در حالی که برخی دیگر از خشکسالی رنج می‌برند. داده‌های SWOT برای نظارت بر شرایط خشکسالی در دریاچه‌ها و بهبود پیش‌بینی سیلاب برای رودخانه‌ها، ارائه اطلاعات ضروری به آژانس‌های مدیریت آب، آژانس‌های آمادگی در برابر بلایا، دانشگاه‌ها، مهندسان عمران و سایر افرادی که نیاز به ردیابی آب در مناطق محلی خود دارند، استفاده خواهد شد.

۵. این ماموریت راه را برای ماموریت‌های زمینی آینده ناسا هموار می‌کند و در عین حال بر اساس یک مشارکت بین المللی طولانی مدت است

SWOT با فناوری نوآورانه و تعهد خود به درگیر کردن جامعه متنوعی از افرادی که قصد استفاده از داده‌های مأموریت را دارند، مسیری را برای مأموریت‌های آینده رصد زمین ایجاد می‌کند. اندازه‌گیری‌های SWOT - و ابزار‌هایی برای حمایت از محققان در تجزیه و تحلیل اطلاعات - رایگان و در دسترس خواهد بود.

این به تقویت فعالیت‌های تحقیقاتی و کاربردی توسط طیف وسیعی از کاربران، از جمله کسانی که معمولاً فرصت دسترسی به این دانش را ندارند، کمک می‌کند.

چنین ماموریت بلندپروازانه‌ای به دلیل همکاری چند دهه‌ای بین ناسا و CNES امکان پذیر است که در دهه ۱۹۸۰ برای نظارت بر اقیانوس زمین آغاز شد. این همکاری با پرتاب ماهواره TOPEX/Poseidon در سال ۱۹۹۲، در استفاده از ابزاری مبتنی بر فضا به نام ارتفاع سنج برای مطالعه سطح دریا‌ها پیشگام شد.

مشارکت ناسا و CNES به مدت سه دهه بدون وقفه ادامه یافته است و کار با آژانس‌های دیگر را نیز در بر می‌گیرد. از جمله CSA و آژانس فضایی انگلیس برای SWOT، و همچنین ESA (آژانس فضایی اروپا)، سازمان اروپایی برای بهره برداری از ماهواره‌های هواشناسی، و کمیسیون اروپا برای ماهواره Sentinel-۶ Michael Freilich، که در نوامبر ۲۰۲۰ پرتاب شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ناسا فضا
ارسال نظر