صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۲ - ۲۱ تير ۱۴۰۱
سکوی تحقق ایده‌ها(۵)/ در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

لزوم تغییر در قوانین تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان‌/ هسته‌های تحقیقاتی جذب مرکز رشد می‌شوند

پذیرایی از ۱۴ هسته و واحد فناور در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی شیراز رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی شیراز تأکید کرد که قوانین و مقررات موجود در مسیر تولید و تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان‌ محققان باید تغییر کند.
کد خبر : 668058

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در ارزیابی جدید صورت پذیرفته از مستندات ارسالی و سامانه ارزیابی و سطح‌بندی مراکز رشد که به صورت سالانه توسط معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌پذیرد با یک پله صعود در رده مراکز رشد سطح دو قرار گرفت.




بیشتر بخوانید:


تولید دستگاه «پرتابل» برای تصفیه آب «هوتک»


فیلم/ مخترع جوان از ساخت دستگاه آبشیرین‌کن و تصفیه می‌گوید


تولید ۳۰ محصول فناورانه در حوزه کشاورزی و گیاهان زینتی




غلامحسین خلف دکتری مهندسی مکانیک با ۲۰ سال سابقه مدیریت مراکز رشد و پارک علم و فناوری که اکنون مدیریت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز را عهده‌دار است، درباره این مرکز و فعالیت‌های آن به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: مرکز رشد واحدهای فناور واحد شیراز فروردین ۱۳۹۵ در فضای هزار و ۲۰۰ متر مربع در مرکز شهر با حضور ۱۲ هسته فناور گشایش یافت.


وی توضیح داد: یکی از اهداف اولیه راه‌اندازی مرکز رشد واحدهای فناور، حمایت از ایجاد کسب و کارهای دانش‌محور توسط اعضای هیئت علمی و فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی بود که در آغاز با سه هسته فناور اعضای هیئت علمی و سه هسته از فارغ‌التحصیلان دانشگاه در واحد شیراز به هدف اولیه خود رسیدیم.


خلف در پاسخ به این پرسش که مرکز رشد واحدهای فناور واحد شیراز اکنون میزبان چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان است؟ بیان کرد: از زمان آغاز فعالیت مرکز رشد واحد شیراز تاکنون ۴۳ هسته و ۵۶ شرکت فناور جذب و در مرکز مستقر شده‌اند. برخی از این شرکت‌ها با توجه به محدودبودن زمان استقرار از مرکز رشد خارج شده‌اند و در سطح شهر فعالیت خود را ادامه می‌دهند.


جذب هسته‌های تحقیقاتی در مرکز رشد


برنامه مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز جذب هسته‌های تحقیقاتی است که در رویداد به عنوان ایده و استارت‌آپ شرکت کرده بودند.رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با اعلام اینکه اکنون این مرکز پذیرای ۱۰ واحد فناور و ۴ هسته پیش‌رشد است، تازه‌ترین فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحد شیراز را تبیین و اضافه کرد: با توجه به پایان رویداد عصر امید در دانشگاه آزاد اسلامی، برنامه مرکز رشد جذب هسته‌های تحقیقاتی است که در رویداد به عنوان ایده و استارت‌آپ شرکت کرده بودند.


وی عنوان کرد که برنامه آتی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز همکاری با مؤسسات مستقر برای کسب عنوان دانش‌بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسعه محصولات مؤسسات به منظور بازاریابی و بازارسازی در خانواده عظیم دانشگاه آزاد است.


این مسئول با عنوان اینکه در دوران کرونا یکی از مؤسسات فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز به تولید محتوای درسی و کمک درسی برای دانش‌آموزان اقدام کرد، نواقص و کمبودها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان را برشمرد و گفت: مهم‌ترین نواقص و کمبودها در تجاری‌سازی محصولات، قوانین و مقررات موجود است که باید برای تولید و تجاری‌سازی دانش‌بنیان‌ها تغییر کند.


به گفته خلف، مشکل دیگر در مسیر تجاری‌سازی محصولات فناورانه، اندازه بازار برای برخی از محصولات است در صورتی‌که میزان تولید فقط باید برای بازار داخلی در نظر گرفته شود؛ چراکه از نظر قیمت نمی‌توانند با محصولات مشابه خارجی رقابت کنند و از طرف دیگر به دلیل مسائل سیاسی، امکان صادرات برخی از محصولات به کشورهای دیگر وجود ندارد.



ناتوانایی مالی اغلب شرکت‌های دانش‌محور در تجاری‌سازی محصولات


رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز از مشکلات دیگر تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان را ناتوانایی مالی اغلب شرکت‌های دانش‌محور در تجاری‌سازی محصولات دانست و به آنا گفت: به‌رغم بخشنامه‌های متعدد صادرشده معمولاً سیستم بانکی حمایت‌های لازم را انجام نمی‌دهد؛ البته با تشکیل صندوق پژوهش و نوآوری دانشگاه آزاد امید است این مشکل برای مؤسسات مستقر در مراکز رشد مرتفع شود.


وی در پاسخ به این پرسش که آیا با گذشت چند سال از عمر مراکز رشد، تمام بخش‌های دانشگاه توانسته‌اند مأموریت مراکز رشد و سرای نوآوری را بشناسند یا هماهنگی لازم بین بخش‌های مختلف دانشگاه در زمینه حمایت از مراکز رشد وجود دارد؟ اظهار کرد: خوشبختانه با رویکرد دانشگاه و تشکیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری، هماهنگی مشترک بخش‌های مختلف دانشگاه بهبود یافته است.


خلف برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: مراکز رشد بدون حضور هسته‌ها و مؤسسات فناور فقط یک ساختمان هستند؛ بنابراین برای جذب هسته‌ها و واحدهای فناور باید توسط دانشگاه انگیزه‌های لازم برای اعضای هیئت علمی ایجاد شود؛ چراکه حرکت اعضای هیئت علمی فناور یکی از راهکارهای مهم در این راستاست.


به گفته رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، عوامل تشویقی و انگیزشی بیشتری برای سوق‌دادن اعضای هیئت علمی به فعالیت‌های فناورانه در دانشگاه آزاد مانند تضمین خرید محصولات، تسهیلات تجاری‌سازی و ... مورد نیاز است.


وی یادآور شد: در شهر شیراز ۱۳ مرکز رشد مشغول فعالیت هستند؛ اگر بخواهیم هسته‌ها و مؤسسات فناور را جذب کنیم، نیاز به داشتن مزیت نسبی در مقایسه با دیگر مراکز رشد موجود داریم که امیداواریم مسئولان در این مورد مراکز رشد را یاری دهند.


انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر