صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام خسروپناه:

وحدت حوزه و دانشگاه با تعامل دانشی صورت می‌گیرد

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: وحدت حوزه و دانشگاه با تعامل دانشی صورت می‌گیرد.
کد خبر : 629337

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در مراسم «وحدت حوزه و دانشگاه» که صبح امروز در سالن حبیبی برگزار شد، اظهار کرد: سال‌هاست روز وحدت حوزه و دانشگاه گرامی داشته می‌شود اما به نظر می‌رسد که بیشتر جنبه روانی موضوع مورد توجه قرار می‌گیرد و کمتر دانشگاهیان با طلاب بحث‌های مباحثه‌ای دارند.


وی افزود: در طول سالیان گذشته نهادهای مختلفی نظیر بنیاد باقرالعلوم، مؤسسه امام خمینی شکل گرفته تا دانشجو در رشته‌های علوم انسانی جذب کند، در این مسیر تعامل استادان حوزه و دانشگاه نیز شکل گرفته است؛ بنابراین ما دنبال وحدت ساختاری در حوزه و دانشگاه نیستیم، تعامل حوزه و دانشگاه در جهت پیشرفت امت اسلامی را مدنظر داریم.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سؤال مهم‌تر از چیستی وحدت حوزه و دانشگاه، چگونگی آن است، وحدت حوزه و دانشگاه باعث پیشرفت امت اسلامی می‌شود، این سؤال مطرح است که چگونه این پیشرفت صورت می‌گیرد؟ با تعامل دانشی پیشرفت صورت می‌گیرد، چون تعامل دانشی می‌تواند پیشرفت همه‌جانبه را رخ دهد. به تبیین فیلسوفانه و متدلوژی تعامل نیاز داریم.


وی ادامه داد: لازم است دنیای غرب قرن ۲۱ را بشناسیم بدون شناخت فلسفه غرب نمی‌توانیم انسان معاصر باشیم. غرب‌گریز و غرب‌زده نیستم ما غرب‌گزین انتقادی هستیم. اگر علم جدید را نشناسیم یعنی قرن‌ها عقب هستیم. البته حوزه علمیه نتوانسته خود را به‌روز کُند، درصورتی‌که باید علم زمانه را بشناسد وگرنه عقب می‌ماند.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: علوم طبیعی، علوم مهندسی و علوم انسانی و علوم پزشکی علوم رایج در دانشگاه هستند. علوم طبیعی پرسش‌های هستی‌شناسانه را پاسخ می‌دهد. درواقع یکی از بهترین مکاتبی که به علوم طبیعی می‌پردازد حکمت متعالیه است. شهید فخری‌زاده هم اتفاقاً به این نتیجه رسیده بود. اگر تعامل فلسفه با علوم طبیعی شکل بگیرد، باعث تعامل دانشی و وحدت حوزه و دانشگاه می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر