بیست و سومین جشنواره بینالمللی قصهگویی آغاز شد
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، بیست و سومین جشنواره بینالمللی قصهگویی، صبح امروز در مرکز آفرینش های هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز به کار کرد. با توجه به شرایط کرونایی این جشنواره بهصورت ترکیبی (مجازی و حضوری) برگزار میشود.
در ابتدای این مراسم محمود مروج، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس جشنواره قصهگویی، گفت: سنت قصهگویی به اندازه عمر انسان قدمت دارد و در ادوار زمانی گوناگون و در اقوام مختلف ابزاری مهم در جهت تعلیم و تربیت محسوب میشود. در دوران معاصر و رشد چشمگیر علم یافتههای پژوهشی بر کارکردهای قصهگویی اعم از رشد مهارتهای اجتماعی، رعایت حقوق دیگران، حس دوست داشتن دیگران، ایجاد نگرش مثبت، مهارت سازگاری و دهها مورد دیگر صحه گذاشت و از اهمیت آن کم نشد بلکه مورد تایید مضاعف قرار گرفت.
وی افزود: افلاطون در کتاب «جمهوریت» برای قصهگویی قلمفرسایی میکند؛علم روانشناسی آن را روش درمانی میداند و مراکز فرهنگی و مهدهای کوک قصه گویی را به جدیت دنبال میکنند. اینها نشانه بر اهمیت قصه برای کودکان و نوجوانان است. خوشبختانه ملتی هستیم که در فرهنگ غنی خویش قصه را پاس میداریم و شبهای یلدایی را با قصههای مادربزرگها و پدربزرگها جاودانه کردهایم. ملتی هستیم که نیکی و پاکی و دوستی با خلق خدا را در قالب کلمات پاس میداریم و سوار بر بال خیالانگیز قصه همراه کودکان شدهایم تا با زبان قصه به ندای پاک آنها گوش دهیم.
مروج اظهار کرد: اینک ضمن پاسداشت شأن قصه و تاکید بر سنت آن، بیست و سومین بین المللی در حالی آغاز میشود که جهانیان هنوز در تنگنای ویروس کرونا درگیر هستند و همهگیری آن بر فعالیتهای همه مراکز علمی و فرهنگی تاثیر گذاشت، هرچند کانون در اقدامی به موقع از فرصت ابزارهای ارتباط مجازی بهره و رشته انسجام گسسته نشد و این جشنواره بهعنوان اولین اقدام جدی کانون در کرونا است و بیشک میتواند کمک شایانی به بازگشایی مراکز فرهنگی سراسر کشور داشته باشد.
وی افزود: قصه از فعالیتهای قدیمی کانون است و تعطیل پذیر نیست. کتابخواتی هدف معم فعالیتهای مراکز کانون است برای تقویت بنیانهای کتابخوانی خانواده بهعنوان رکن اصلی در نظام تعلیم است و بهرهگیری و ترویج قصه در آنها مهم است.بیشک زمزمه محبت درس معلمان اگر با شیوه قصهگویی در هم آمیزد موثر خواهد بود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان عنوان کرد: جشنواره با هدف تقویت و ترویج یک حرکت ملی طراحی شده است. دبیرخانه و انجمنهای کانون در جهت ترویج قصهگویی اماده همکاری با محافل غیر دولتی و بخش خصوصی است و امیدواریم در اینده علاوه بر حفظ سیمای ۲۳ امین جشنواره و جشنوادههای فرعی و موضوعی شکل بگیرد و نوجوانان و جوانان و پدر بزرگ و مادربزرگها حضور یابند. انتظار میرود سیاستگذاران فرهنگ در مجلس شورای اسلامی اهتمام بیشتری به تقویت بنیانهای این حرکت فرهنگی داشته باشند. در آخر لازم میدانم از حمایتهای آقای علی اکبرزاده مدیر عامل کانون، مدیریت توسعه، تولید و حراست و ... تشکر کنم.
در ادامه کلیپی از فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پخش شد.
محمد دهریزی دبیر جشنواره نیز در ادامه پشت تریبون آمد و گفت: چیزی که برای ما رویا بود امروز تحقق پیدا کرد و آن حضور شما قصهگویان در جشنواره است. در این هشت ماه این رویا را میبافتیم که در مرحله پایانی قصهگویان را میبینیم یا اجرا مجازی خواهد بود اما خوشبختانه تحقق پیدا کرد.
وی اظهار کرد: چند تغییر اساسی را در بیست و سومین جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خواهیم داشت. اولین تغییر تفکیک بخشهای جشنواره است، بخش بینالملل امروز و فردا، شنبه بخش آیینی و سنتی، یکشنبه و دوشنبه قصههای ملی داریم. این تفکیک از همان مرحله استانی اتفاق افتاد.
دهریزی افزود: امسال در مسئله داوری کاملا دو تیم داوری حضور دارند کارها داوری میشوند و در پایان ارزیابی صورت میگیرد، اما تیم دیگری هم داریم که حضورشان تازه است، آنها بهعنوان منتقد قصهگویی ک تک تک قصهها را میبینند اما نمره نمیدهند، پایان هرروز به استثنای امروز، نقد و بررسی انجام میشود. امسال برای اولین بار قصه به زبان اشاره خواهیم داشت و دیگر اینکه یک بخش غیر رقابتی داریم که احرا دارند اما داوری نمیشوند.
دبیر بیست و سومین جشنواره بینالمللی قصهگویی عنوان کرد: در جشنواره منطقهای قصهگویی، اجرای زنده مجازی را داشتیم. قصهگویان در منطقه خود برنامههایشان اجرا کردند، داوران در تهران میدیدند، نکته جذاب آن این بود که قصهها از طریق مجازی در طیف گسترده پخش شد و مخاطب وسیع داشتیم و مورد دیگر اینکه ارتباط قصهها با داوران دو طرفه بود، آنها با قصهگوها و قصهگوها با داوران صحبت میکردند و تصاویر همدیگر را داشتند.
در ادامه تعدادی از قصهگویان حاضر در این جشنواره روی سن آمده و به قصهگویی پرداختند.
بیستوسومین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دبیری محمد گودرزیدهریزی از ۲۵ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۰ در مرکز آفرینشهای فرهنگیهنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/