صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های علمی/ ۳۴۱؛

ژنتیک بر ترجیح چشایی اثر می‌گذارد؟

ژن‌ها تعیین می‌کنند که انسان از چه طعمی خوشش می‌آید و از چه مزه‌هایی متنفر است.
کد خبر : 627107

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ژنتیک بر جنبه‌های مختلفی از زندگی انسان تاثیر می‌گذارد. حال سوال اینجاست که ژن‌ها نقشی در ترجیح چشایی انسان نیز ایفا می‌کنند؟ بله ژنتیک دلیل اصلی این امر است که فردی عاشق طعم شکلات و شیرینی است یا قادر به تحمل مزه جوانه گندم نیست. مطالعات روی دوقلوهای همسان و بررسی داده‌های ژنی نشان می‌دهد که ژن‌هایی وجود دارد که بر حس چشایی، حس بویایی و حتی مرکز پاداش در مغز انسان اثر می‌گذارد. برای مثال علاقه انسان به طعم صابونی سبزی گشنیز به دلیل وجود ژن گیرنده بوی «OR۶AS» بوده که به ارث برده است.


ژن‌ها توانایی چشیدن طعم تلخ ترکیب «فنیل تیوکاربامید» را به انسان‌ها می‌دهند، حدود ۳۰ درصد از اروپایی‌ها ژن «TAS۲R۳۸» دارند که باعث می‌شود قادر به چشیدن این طعم نباشند. حتی میزان پاسخ‌دهی مراکز پاداش مغز انسان به گوشت نیز به DNA برمی‌گردد، دلیل علاقه زیاد فردی به گوشت به دلیل وجود نسخه‌ای از ژن «CNTN۵» است. البته ژن‌ها تنها منشأ ترجیحات غذایی و چشایی انسان به شمار نمی‌روند. نوزادان در رحم مایع آمنیوتیک را نفس می‌کشند، بنابراین طعم و بوی ترکیباتی را ترجیح می‌دهند که مادرانشان در دوران بارداری زیاد مصرف می‌کرده‌اند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر