صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۱ - ۰۹ آذر ۱۴۰۰

دانشمندان راهی برای حذف حافظه کوتاه‌مدت موش‌ها پیدا کردند

دانشمندان در جریان پروژه‌ای تحقیقاتی روشی برای پاک کردن حافظه کوتاه‌مدت موش‌ها کشف کردند.
کد خبر : 624628

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از دانشمندان مستقر در دانشگاه کیوتو ژاپن با بهره‌گیری از روش اپتیکی-عصبی حافظه موش‌ها را با موفقیت دستکاری کردند. این پروژه تحقیقاتی فعلاً در مرحله آزمایش قرار دارد با این وجود به نظر می‌رسد دانشمندان توانسته‌اند قسمتی از حافظه کوتاه‌مدت موش‌ها را حذف کنند.


برای انجام این آزمایش محققان ابتدا موش‌ها را وارد محفظه‌ای تاریک می‌کنند و تاریکی بیش از اندازه محیط موجب شوکه شدن آن‌ها می‌شود. در این زمان سطح آدرنالین در خون موش‌ها بالا رفتن و این جونده‌ها شوکه می‌شوند. دانشمندان چنین شوکی را شوک نوری نام‌گذاری می‌کنند. طبق بررسی‌ها میزان وجود نور در یک محیط می‌تواند بر حافظه موش‌ها تأثیرگذار باشد. طبق بررسی‌ها موش‌ها پس از ورود به محفظه تاریک حافظه کوتاه‌مدت خود را از دست می‌دهند. سال‌ها تحقیقات دانشمندان حاکی از آن است که خاطرات در مدت خواب شبانگاهی در قسمت مشخصی از مغز ذخیره می‌شوند و پس از بیداری به دلیل تابش نور به چشم‌ها شوک نوری ایجاد شده و بخشی از حافظه از دست می‌رود.




بیشتر بخوانید:


تولید آنتی‌بادی انسانی با کمک علم ژنتیک/ موش‌های تراریخته جنبه تحقیقاتی دارند




اکنون دانشمندان در تلاش هستند که با بررسی‌های بیشتر نحوه شکل‌گیری حافظه و محل ذخیره‌سازی دقیق اطلاعات در مغز موش‌ها را شناسایی کنند و در صورت امکان بخشی از حافظه این حیوانات را حذف و اطلاعاتی را به آن اضافه کنند. درواقع اگر بتوان از فرایند شوک نوری و تأثیر نور بر حافظه دارویی تهیه کرد می‌توان آن را دارویی برای درمان بسیاری از بیماری‌های روحی و روانی دانست. گروه تحقیقاتی دانشگاه کیوتو برای بررسی مغز موش‌ها ویروس خاصی با نام AAV را به بدن این خزندگان تزریق کردند که پس از دریافت نور اکسیژن فعال آزاد می‌کند و موجب تحریک سلول‌های مغز می‌شود.


نتایج اولیه این تحقیقات علمی در چند نشریه علمی معتبر جهان منتشر شده و در صورت دستیابی به روشی قطعی برای حذف دائمی حافظه کوتاه مدت موش‌ها می‌تواند تحولی بزرگ در دنیا علم ایجاد کرد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر