صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۹ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰
دلجوی‌توحیدی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

محصولی دانش‌بنیان برای صنعت نفتی‌ها/ «پمپ سرنگی» چه کارایی‌هایی دارد؟

مدیر یک شرکت دانش‌بنیان عنوان کرد که «پمپ سرنگی» تولیدشده در این شرکت می‌تواند در فشار و دمای بالا با مواد مختلف خورنده و نفتی کار کند و دقت خیلی بالایی در کنترل فشار و دبی دارد.
کد خبر : 622678

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین وابسته به مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت سال ۱۳۹۵ راه‌اندازی شد. ایده محوری این شرکت، طراحی و تولید تجهیزات الکترومکانیک، تولید انواع پمپ‌های سرنگی و پمپ پریستالتیک است.




بیشتر بخوانید:


لزوم اختصاص‌ تسهیلات بیشتر به باشگاه پژوهشگران جوان


اجرای ۱۰ برنامه علمی برای پژوهشگران جوان


«متاورس» ایرانی با چشم‌اندازی جهانی/ «سارا» دستیار صوتی‌ با قابلیت‌ استفاده در صنعت و پزشکی




درباره کسب و کار این شرکت می‌توان به تجربه ۲۰ ساله در طراحی، توسعه و تولید انواع تجهیزات الکترومکانیک و ساخت بیش از ۳۵ گونه مختلف به سفارش مشتری که اغلب آنها برای نخستین بار در کشور طراحی و ساخته شده‌اند، اشاره کرد. ازجمله تجهیزات پرفروش شرکت، پمپ‌ها و سل‌های فشار بالاست که در آزمایشگاه‌های شرکت نفت و دانشگاه‌های معتبر در حال خدمت‌رسانی هستند. پمپ سرنگی در واقع، پمپ الکترومکانیکی بسیار دقیق است که به‌وسیله یک میکروکنترلر ۳۲ بیتی و موتور استپر، میزان تزریق و فشار با دقت بالا را کنترل می‌کند.



پمپ سرنگی فشار بالا دوقلو


پمپ فشار بالای سرنگی در واقع پمپ الکترومکانیکی بسیار دقیق است که به‌وسیله یک PLC و موتور سرو، میزان تزریق و فشار با دقت بالا را کنترل می‌کند. ارتباط آسان با کاربر به‌وسیله پنل لمسی تمام‌رنگی HMI به‌راحتی امکان‌پذیر بوده و کاربر قادر است نحوه کار و کنترل خود را برای دستگاه تعریف کرده و تمام پارامترهای لازم را مشاهده یا ذخیره کند.


سل‌های فشار و دمای بالای شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین دارای نرخ تزریق ۰.۰۱ میلی‌لیتر تا ۵۰ میلی لیتر بر دقیقه، حجم سیلندر تا ۲۵۰ تا هزار سی‌سی، خطای کمتر از یک درصد و قابلیت ثبت اطلاعات هستند.


شعبانعلی دلجوی‌توحیدی، رئیس شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد رشت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا نحوه ایجاد و نوع فعالیت این شرکت، محصولات شاخص، دستاوردها، اهداف، چشم‌اندازها و مأموریت‌های آن را تشریح کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.



اخذ پروانه بهره‌برداری پمپ سرنگی


آنا: لطفاً درباره شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین و زمینه کاری آن (معرفی دقیق، نحوه ایجاد و نوع فعالیت) توضیحات کاملی ارائه کنید.


دلجوی‌توحیدی: شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین زمستان سال ۱۳۹۵ راه‌اندازی شد؛ البته سابقه کاری در چند شرکت دیگر داشتیم که آنها را جمع‌آوری کردیم و ماحصل آن را در شهر رشت در یک شرکت جدید ثبت کردیم که بتواند به‌صورت تخصصی در زمینه تجهیزات الکترومکانیک کار کند. عمده محصولات ما هم مربوط به حوزه پژوهش، تحقیقات و آزمایشگاه می‌شود.


عمده‌ترین مشتری شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین، پژوهشگاه صنعت نفت تهران است که در واحدهای مختلف‌ این پتروشیمی پمپ تولیدشده این شرکت را خریداری و استفاده کرده‌اند.محققان کشور معمولاً محصولی را مدنظر دارند که از نظر ساختاری الکترونیکی و مکانیکی باشد و توان خرید آن را نداشته باشند، یا با تکنولوژی خاصی که تاکنون تهیه نشده و نمونه خارجی آن موجود نباشد؛ در این راستا موضوع را با شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین درمیان می‌گذارند، با هم ارتباط برقرار می‌کنیم و تجربیات یکدیگر را در اختیار هم می‌گذاریم و محصولی را طراحی اولیه می‌کنیم و در صورتی که مورد موافقت قرار بگیرد، شروع به طراحی نهایی می‌کنیم و بعد هم مراحل خرید، ساخت، کنترل کیفی و نصب و راه‌اندازی آغاز می‌شود.


بین حدود ۳۶ محصولی که شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین در این چند سال داشته است، یک یا دو محصول که به تکرار تولید رسیده و مشتری که آن را خریداری کرده و به دلیل کثرت کاری، احتیاج بیشتری به محصول پیدا کرده و یا محصول شرکت را به اشخاص دیگری معرفی کرده و از این شرکت به تعداد بیشتر خریده‌اند. به همین دلیل برای یکی از محصولات خود به نام پمپ سرنگی پروانه بهره‌برداری گرفتیم. پمپ سرنگی تولیدشده در این شرکت معمولاً می‌تواند در فشار و دمای بالا و با مواد مختلف خورنده و نفتی کار کند، دقت خیلی بالایی در کنترل فشار و دبی دارد و به همین دلایل مورد توجه قرار گرفته است. تاکنون ۲۰ تا ۲۵ نمونه از این دستگاه را جاهای مختلف نصب کرده‌ایم و در حال استفاده از آن هستند.


عمده‌ترین مشتری شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین، پژوهشگاه صنعت نفت تهران است که در واحدهای مختلف‌ این پتروشیمی پمپ تولیدشده این شرکت را خریداری و استفاده کرده‌اند.


آنا: شاخص‌ترین محصول شرکت دانش‌بنیان فناوران الکترومکانیک کاسپین چیست؟


دلجوی‌توحیدی: همان‌طور که گفتم پمپ‌های سرنگی فشار بالا شاخص‌ترین محصول این شرکت است که می‌تواند در فشار و دمای بالا و با مواد مختلف خورنده و نفتی کار کند.


در صادرات موفق نبوده‌ایم


آنا: آیا این محصول یا محصولات دیگر شرکت به تولید انبوه رسیده‌اند و اساساً شرکت شما در موضوع کسب درآمدهای غیرشهریه‌ای برای دانشگاه نقشی داشته است؟


دلجوی‌توحیدی: به دلیل اینکه محصول این شرکت یک محصول خیلی خاص با مشتریان محدود است، به‌صورت سفارشی کار می‌کنیم. قطعات معمولاً گران‌قیمت است و دپو کردن آن به‌صرفه نیست یا پیش‌تولید آن اگر سفارش نداشته باشیم، به‌صرفه نیست و فقط به سفارش مشتری کار می‌کنیم.


طی این سال‌ها گاهی اوقات اتفاق افتاده است که یک سال، چهار یا پنج سفارش داشته باشیم؛ اما تولید انبوه نداریم؛ به دلیل اینکه در زمینه صادرات موفق نبوده‌ایم. با وجود اینکه با چند نمایشگاه هم صحبت کردیم و اطلاعات فرستادیم، دوستانی که در حوزه ریاست جمهوری بودند، خیلی با شرکت در زمینه صادرات برای نمایشگاه‌هایی که به‌صورت بین‌المللی برگزار می‌شوند، همکاری نکردند و مدارک ما را خیلی جدی نگرفتند، در حالی که این شرکت حتی بروشورهای زبان انگلیسی را هم تهیه کرده بود.


در برخی از نمایشگاه‌هایی هم که در کشور تشکیل می‌شد؛ مانند ایران و روسیه یا ایران و کره شرکت کردیم؛ اما خارج از ایران نتوانستیم محصول‌مان را خوب ارائه کنیم.




بیشتر بخوانید:


اشتغال دانشجویان در تعامل با شهرک‌های صنعتی


چاپ ۳۰۰ مقاله ISI و علمی پژوهشی توسط پژوهشگران جوان


دانشجویی که ۵ اختراع و ۱۱ عنوان کتاب دارد




آنا: آیا نمونه خارجی این محصول وجود دارد؟ اگر جواب مثبت است چه مزایایی در مقایسه با نمونه خارجی دارد؟


دلجوی‌توحیدی: محصولات مشابه محصول شرکت هم به‌گونه‌ای است که معمولاً صادرات دارند و موفقیت‌های بیشتری کسب کرده‌اند؛ متأسفانه در کشور ایران محدودیت وجود دارد، ممکن است برای تولیدکننده فقط تولید یک محصول به صرفه نبوده و سودی نداشته باشد که فقط در همان حوزه کار کند، به همین دلیل نتوانستیم رشد آنچنانی پیدا کنیم. موضوع تحریم هم در سال‌های اخیر مزید بر علت شد و فکر می‌کنم اکنون حدود یکسال و نیم است که هیچ پمپی نفروخته‌ایم و فقط کارهای خدمات پس از فروش و خدمات خیلی کوچک‌تری را در شرکت انجام می‌دهیم تا شرکت را سرپا نگه داریم.


آنا: آیا دانشگاه هم از درآمد شما سهم دارد؟



ویسکومتر فشار و دمای بالا


دلجوی‌توحیدی: با توجه به قرارداد اولیه‌، قرار بود مقداری از سهم سود را بگیرند که به ‌واسطه کارهای انجام شد، مبلغی به دانشگاه پرداخت شد؛ اما درآمد شرکت آنچنان نبوده و برای دانشگاه آزاد هم خیلی مبلغ چشمگیری نیست. دفتر شرکت متعلق به دانشگاه و اجاره است.


بحران کرونا همه را خانه‌نشین کرد


آنا: تأثیر بحران کرونا بر فعالیت‌های شرکت شما به چه میزان بوده است؟ و آیا شرکت محصولی هم در زمینه کرونا داشته است؟


دلجوی‌توحیدی: بر اثر بحران کرونا مدت زمانی خانه‌نشین شدیم، کارکنان ماهر شرکت را هم از دست دادیم، به دلیل اینکه مرتب تعطیل کردیم و دوستان هم جای دیگر کار پیدا کردند. اکنون شرکت کارمند آنچنانی هم ندارد و فقط خودم و دو کارمند معمولی فعال هستیم که شرکت را سرپا نگه داریم.


زمانی که خانه‌نشین شدیم، بیکار ننشستیم و به‌شخصه یک دستگاه ونتیلاتور پرتابل را طراحی کردم. نمونه اول پروتوتایپش را هم ساختم و خیلی هم از این طرح استقبال شد؛ چراکه بسیار ارزان‌قیمت و با حجم کم بوده و دست و پاگیر نیست؛ اما در جذب سرمایه برای این طرح موفق نبودیم. در حقیقت با چند جا هم صحبت کردیم، حتی برای وام و سرمایه‌گذار نیز اقدام کردیم؛ چراکه به دلیل تیراژ بالا نیاز به سرمایه‌گذار داشت و از عهده ما برنمی‌آمد که ۲ یا ۳ هزار دستگاه از این محصول تولید کنیم. هنوز هم به‌صورت پروتوتایپ مانده است و گهگاهی در نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنیم؛ اما تاکنون در زمینه تولید انبوه موفق نبوده‌ایم.


آنا: و سخن پایانی ...


دلجوی‌توحیدی: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت مستقر هستیم، مسئولان خیلی به ما کمک کردند که ونتیلاتور شرکت تا حدی شناخته شود، به‌ویژه شهاب شریعتی، رئیس مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد گیلان که مکاتباتی را هم با قسمت سرمایه‌گذاری سازمان مرکزی انجام داد. وی کار را جلو برد و تا حدی رسیده بود که مستندات، فرم‌ها و ... را هم ارائه کردیم و استقبال اولیه هم شد؛ اما درخواست شرکت برای برگزاری جلسه حضوری با مسئول سرمایه‌گذاری در دانشگاه آزاد اسلامی محقق نشد.


درخواستی که از رسانه‌ها و مسئولان دانشگاه دارم این است که اگر برخی افراد و مسئولان در سازمان مرکزی این ظرفیت را دارند، آنان را به ما معرفی کنند؛ چراکه به جز ونتیلاتور، پمپ سرنگی شرکت هم به دلیل اینکه در حوزه نفت کاربرد دارد، ظرفیت بالایی برای جذب سرمایه‌گذار دارد.


جالب اینجاست که دانشگاه آزاد امیدیه به‌صورت تخصصی در زمینه نفت کار می‌کند؛ اما حتی یک‌بار هم نشد که با شرکت همکاری کنند. با اینکه ما در نمایشگاه‌ها دوستان را ملاقات کردیم و رئیس، معاون و معاون پژوهشی به صورت شفاهی به ما قول همکاری دادند؛ اما درنهایت این اتفاق رخ نداد.


انتظار است که حداقل در خود خانواده دانشگاه آزاد اسلامی از محصولات استقبال کنند؛ چراکه قیمت‌ها مناسب است. فقط به‌صورت واسطه این محصول را به یک شرکت شیرازی فروخته‌ایم و آن شرکت شیرازی به‌طور مثال به امیدیه رفته و یک پمپ فروخته است. هیچگاه مسئولان این دانشگاه به‌صورت مستقیم نیامدند تا مایحتاج حوزه نفتی خود را با ما درمیان بگذارند؛ در حالی که برایشان هزینه بسیار کمتری هم داشت و می‌توانستیم آنچه احتیاج داشتند را تهیه کنیم.


ما اعضای خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی همیشه دور از هم بوده‌ایم. یعنی به عنوان یک واحد تولیدی در بطن دانشگاه آزاد اسلامی با اینکه خود فارغ‌التحصیل واحد تهران جنوب هستم؛ همیشه از دیگر اعضای این خانواده بزرگ دور بوده‌ایم و یا با واسطه‌های زیاد و آن هم به‌صورت جزئی موفق شده‌ایم با برخی از همکاران و دوستانی که مسئول خرید یا مسئول تدارکات هستند، ملاقات و دیدار و گفت‌وگو داشته باشیم.


چه خوب است که این قضایا یک مقدار بهتر مدیریت شود تا به جای اینکه زورشان را بگذارند برای تهیه سایت و اینکه ما اینقدر شرکت دانش‌بنیان و محصول داریم، یکسری جلسات این شکلی را هماهنگ کنند تا حداقل در این حوزه که برخی از همکاران کار می‌کنند، بتوانیم با قیمت، گارانتی و خدمات مناسب محصول را در اختیارشان بگذاریم. اینها موضوعاتی است که فکر می‌کنم دانشگاه آزاد اسلامی باید حداقل در مجموعه خودش به آن بپردازد.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر