صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۷ - ۱۲ آبان ۱۴۰۰
عاملی در نشست گفتمان علوم انسانی:

فضای مجازی در اختیار آمریکا قرار دارد/ آمریکایی‌ها حاضر نیستند درباره حکمرانی اینترنت با کسی مذاکره کنند

فضای مجازی در اختیار آمریکا قرار دارد. آمریکایی‌ها حاضر نیستند درباره حکمرانی اینترنت با کسی مذاکره کنند.
کد خبر : 618800

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سعید رضا عاملی عصر امروز در مراسم افتتاحیه طرح ملی گفتمان علوم انسانی که در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: علوم انسانی سخت‌تر و ژرفتر از علومی است که با جنس انسان سروکار دارد.


وی افزود: علوم انسانی با رفتار و ذهن سرکار دارد، ما از آثار رفتاری انسان می‌توانیم نظام ذهنی افراد را حدس بزنیم. متاسفانه علوم انسانی در دو قرن اخیر تخت تأثیر علوم تجربی بوده است.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در عمق علوم تجربی خطاپذیری مشاهده می‌شود، عالمان این علوم می‌گویند مدام ممکن است یافته‌ها نقض شوند، علوم انسانی هم از همین رویکرد تجربی تبعیت کرد تا انسان را بشناسند.


عاملی ادامه داد: در علوم انسانی قاعدتاً از پیمایش استفاده می شود گویه‌ای در سوال و گویه‌ای در جواب می گذاریم که تحمیلی است، کسانی که با روش تجربی در علوم انسانی کار می‌کنند فقط قائل به این روش هستند. روش‌های تجربی خطاپذیر است و در فهم کلیشه ایجاد می‌کند.


وی بیان کرد: رفتار انسان غیر از خود انسان است فهم این امور باعث می‌شود که بگوییم علوم انسانی پیچیده و سخت است، برخی که نمی‌توانند وارد علوم ریاضی شوند به علوم انسانی وارد می‌شوند در صورتیکه نباید اینگونه باشد.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: یکی از پیچیدگی‌های علوم انسانی متغیرهای بسیار است، چراکه انسان‌ها رویاهای مختلف و هنجارهای زیادی دارند. در این میان در دوره جدید عوامل مختلفی وارد زندگی ما شده است که امور را پیچیده‌تر کرده است.


عاملی گفت: برای اینکه بخواهید در دوره جدید نگاه انتقادی داشته باشید باید ایرادها را جستجو کنیم، از طرفی نقد از ذهن متفکر بیرون می‌آید، تفکر باید بتواند مجهولات را تبدیل به معلومات کند.


وی ادامه داد: اگر اهل شنیدن و تفکر باشیم می‌توانیم موفق باشیم، لازمه نقد شناخت پدیده است. در مرحله سوم بیان کاستی‌هاست، در نقد باید نقطه مطلوب در نظر گرفته شود در نقد باید توان ارائه راه حل داشت.


وی در پاسخ به این سوال که دامنه نقد علوم انسانی کجاست؟ گفت: نقد انواع مختلف دارد، مثلا نقد نظام حکمرانی، نقد مدلهای اجتماعی، این موضوعات کتاب ندارد اما می‌توان آن‌ها را نقد کرد. دایره سوم نقد حوزه نظام‌ها و سیستم‌هاست، چون اکنون عصر الگوریتم‌هاست، هم‌اکنون گوگل الگوریتم خاص خود را دارد، عده‌ای اگر اطلاعاتشان در اینترنت ملی باشد ابراز نارضایتی می‌کنند اما اگر در اختیار گوگل باشد مشکلی ندارد.


عاملی گفت: فضای مجازی در اختیار آمریکا قرار دارد. آمریکایی‌ها حاضر نیستند درباره حکمرانی اینترنت با کسی مذاکره کنند. استفاده از اینترنت به قرارداد بین المللی نیاز دارد. اما آمریکایی هیچ‌گاه آن را نمی‌پذیرند.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ماهیت دیجیتال اکنون در جهان حاکم است، منطق ریاضیات در این فضا غالب است، جامعه ما مانند سایر جوامع، فرامحلی شده است بنابراین باید این فضا را شناخت.


وی درباره دستیابی به علوم انسانی سعادت آفرین بیان کرد: رسالت علوم اجتماعی سعادت آفرینی جامعه است، ما می‌خواهیم به سمت استقرار جامعه اسلامی برویم این شعار نیست، علوم انسانی و علوم اجتماعی در هدف گذاری معنی پیدا می‌کند. برای علوم انسانی بومی باید راهکار عملی برای مسائل ارائه داد.


در این مراسم پیام آیت‌الله جوادی آملی، مرجع تقلید نیز قرائت شد. آیت‌الله جوادی آملی در این پیام به موضوع الهیات فلسفه پرداخت و هدف آن را اسلامی کردن علم دانست.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر