صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۵ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
کلینیک آنا؛

چگونه با دستورات طب سنتی درد سنگ کلیه را کاهش دهیم؟

درد دفع سنگ کلیه را می‌توان از شدیدترین دردهایی دانست که انسان تجربه می‌کند ولی تسکین این دردها با راهکار ساده در طب سنتی امکان‌پذیر است.
کد خبر : 599587

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری آنا، بیماری سنگ کلیه یا Kidney stone disease، به تشکیل جسم سختی در کلیه گفته می‌شود که از کانی‌های موجود در ادرار شکل می‌گیرد. به طور معمول این سنگ در کلیه تشکیل شده و راه دفع آن از طریق ادرار است. سنگ‌های کوچک ممکن است بدون ایجاد هیچ علائم خاصی خارج شوند اما اگر یک سنگ بتواند ۵ میلی‌متر یا بیشتر رشد کند، منجر به انسداد مجاری ادراری و ایجاد درد بسیار شدید شود.


نشانه و علائم سنگ کلیه چیست؟


نشانه بارز سنگ کلیه که باعث انسداد مجاری ادراری می‌شود، درد مبهم و ناگهانی است که در کشاله‌های ران، بیضه‌ها و پشت و پهلوی کمر جریان پیدا می‌کند و اغلب از آن با اصطلاح «تیر کشیدن» یاد می‌کنند.


این درد که آن را درد «کولیک کلیوی» می‌نامند یکی از شدیدترین دردهایی که انسان تجربه کرده است شناخته می‌شود. کولیک کلیوی که از سنگ کلیه ناشی می‌شود اغلب با فوریت در ادرار، بی‌قراری، تعریق، حالت تهوع و استفراغ همراه است. همچنین علائمی مانند سوزش هنگام دفع ادرار، تغییر رنگ ادرار به قهوه‌ای (که به دلیل خونریزی‌ها است)، احساس درد در ناحیه‌های لگن و پهلو، تکرر ادرار، کم شدن غیرعادی حجم ادرار، بدبو شدن ادرار، استفراغ و تهوع و بروز تب و لرز همراه با سنگ کلیه به وجود می‌آیند.


دلایل ایجاد سنگ کلیه چیست؟


کمبود مصرف مایعات در طولانی مدت چاقی و تحرک کم، مصرف بیش از حد پروتئین حیوانی، سدیم و ویتامین ث، بیماری‌های زمینه‌ای مانند پرکاری پاراتیروئید، غلظت بالای اگزالات در ادرار و بیماری‌های التهابی روده و مصرف الکل می‌تواند از دلایل ایجاد سنگ کلیه باشد.




بیشتر بخوانید؛


تاثیر درمان‌های طب سنتی در تسکین دردهای سینوزیتی چیست؟


درباره راهکارهای رفع اختلال یبوست چه می‌دانید؟




درمان سنگ کلیه و راهکارهای طب سنتی


بادکش‌گذاری


طب سنتی برای تسکین درد ناشی از سنگ کلیه موارد متعددی را پیشنهاد می‌کند. یکی از مهم‌ترین پیشنهادهای طب سنتی در درمان سنگ کلیه و تسهیل حرکت سنگ و خروج آن از بدن «بادکش‌گذاری» است.


بادکش می‌تواند با شل کردن عضلات صاف «حالب» در بدن، درد ناشی از سنگ را کاهش دهد و به روند خروج سنگ از مجاری ادراری کمک کند.


برای استفاده از بادکش در تسکین دردهای مربوط به سنگ کلیه، موضع درد را با یک روغن مناسب ماساژ دهید، سپس در همان ناحیه بادکش بگذارید و تا رفع درد کامل آن را برندارید؛ زمان تقریبی برای تسکین درد ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است.


استفاده از آجر داغ


آجر داغ و قرار دادن آن بر روی موضع درد می‌تواند جایگزین بادکش باشد. در این روش یک آجر آب‌ندیده را که بر آتش داغ شده است در حوله می‌پیچند و آن را بر موضوع درد قرار می‌دهند. این روش برای کنترل دردهای خفیف‌تر کارآمد است.


دستورات تغذیه‌ای برای پیشگیری از سنگ کلیه


پرخوری یکی از عوامل سنگ کلیه است و جویدن درست غذا و پرهیز از موادی که با طبع فرد سازگار نیست، احتمال ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهد.


پروتئین‌های حیوانی از مهم‌ترین عوامل ایجاد سنگ در کلیه هستند و پرهیز از این مواد احتمال ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می‌دهد.


افرادی که در شهرهایی زندگی می‌کنند که آب سنگین دارد، باید قبل از نوشیدن ان را بجوشانند.


مصرف موادی مانند شیرینی مصنوعی و شیرینی‌های قنّادی، قهوه، چای، انواع شکلات و کاکائو، انواع نوشابه‌ها، بادام زمینی، اسفناج، آجیل‌های بوداده می‌تواند احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد.


مصرف نامتعادل نمک می‌تواند باعث ایجاد سنگ در کلیه شود، استفاده از نمک‌های تصفیه شده در این خصوص پیشنهاد می‌شود.


توصیه‌های دیگر برای تسکین دردهای کلیوی و سنگ کلیه


دفع سنگ کلیه با یبوست رابطه دارد و اگر افراد دارای سنگ کلیه که یبوست دارند، برای رفع یبوست خود از ملین‌های طبیعی استفاده کنند، راحت‌تر سنگ را دفع خواهند کرد.


گرم نگاه داشتن کلیه از مهم‌ترین پیشنهادهایی است که می‌تواند مانع ایجاد سنگ عامل دفع سنگ و تسکین دردهای ناشی از سنگ شود. ماساژ کلیه‌ها در فضای گرم و استفاده از لباس مناسب در فصول سرد برای حصول به این نکته مهم است.


حجامت می‌تواند درمان مفیدی برای دفع سنگ کلیه باشد؛ گفته شده است که حرکت سنگ کلیه در برخی موارد دقیقا بعد از حجامت آغاز شده است.


گزارش: سید محمد مهدی میران زاده


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 1 نظر
الیزابت
23:35 - 1400/10/17
ن نظرم اینه که بیشتر درباره کلیه بزاربن ممنون میشم