صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۳ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
علم در سایه رمضان/۲۵؛

معرفی مواد غذایی جایگزین برای برنج در ماه مبارک رمضان

مسلمانان می‌توانند در ماه مبارک رمضان مواد غذایی مفیدتری را جایگزین برنج کنند.
کد خبر : 580371

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، روزه‌داران در ایام ماه رمضان سال جاری باید ساعات زیادی را به دلیل طولانی بودن مدت روز بدون خوردن آب و غذا سپری کنند. از همین رو وعده‌های غذایی افطار و سحر از اهمیت خاصی برخوردار هستند. خوردن مواد غذایی مغذی به روزه‌داران در هنگام افطار و سحر به روزه‌داران کمک می‌کند تا دچار ضعف نشده و قوای بدنی خود را تا حد مطلوبی حفظ کنند.


متخصصان تغذیه در کشورهای اسلامی خوردن برخی از غذاها در ماه رمضان را برای بدن مضر دانسته و به مسلمانان توصیه می‌کنند از مصرف چنین غذاهایی خودداری کنند. در این میان تعدادی از خوراکی‌ها که ظاهراً بدون مشکل بوده و در بیشتر ایام سال مصرف می‌شوند برای افراد روزه‌دار مفید نیستند و توصیه می‌شود روزه‌داران از مواد خوراکی بهتری به جای ‌آن‌ها استفاده کنند.


بهترین جایگزین برنج چیست؟


برنج یکی از پرمصرف‌ترین غذاهای مردم ایران است و تقریباً در تمامی نقاط کشور از این ماده خوراکی برای درست کردن انواع غذاها استفاده می‌شود. اگرچه برنج منبع غنی از کربوهیدرات‌ها است ولی سرعت سوخت‌وساز این ماده در بدن نسبت به بسیاری از مواد خوراکی کمتر بوده و هضم آن برای معده آسان نیست. بررسی‌های تخصصی نشان داده است نان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای و نودل‌ها به دلیل داشتن منبع غذایی از کربوهیدارت‌ها جایگزینی مناسب برای برنج در سفره‌های شام و سحر هستند.


همچنین به روزه‌داران توصیه می‌شود در رژیم غذایی خود از گوشت بدون چربی، مرغ بدون پوست، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و محصولات لبنی کم‌چرب استفاده کنند. زیرا این مواد منابع غنی از پروتئین‌های مورد نیاز بدن هستند. مصرف بیش از اندازه برنج در ایام ماه رمضان تنها موجب پر شدن معده شده و احساس سیری کاذب به افراد می‌دهد. علاوه بر آن زمینه اضافه شدن وزن را نیز فراهم می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر