صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

دستگاه ایرانی تصفیه پساب برای پاکی هوا/ با این محصول کرونا را نفس نمی‌کشید!

محققان ایرانی موفق به طراحی و توسعه دستگاهی برای تصفیه پساب صنعتی شدند که مواد شیمیایی و آلی موجود در آب را با راندمان بالایی از بین می‌برد.
کد خبر : 577184

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پسماندهای صنعتی بسته به صنعت حاوی مواد مختلفی از روغن و گریس گرفته تا مواد سمی مانند سیانید و نیترات هستند. ورود این پساب‌ها به محیط زیست تأثیراتی منفی بسیاری برای حیوانات و انسان‌ها به همراه دارد. روش‌های مختلفی برای تصفیه‌ پساب‌های صنعتی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از دستگاه تصفیه پساب است.


حال یک استارت‌آپ ایرانی نوعی دستگاه تصفیه پساب مبتنی بر فناوری پلاسما ساخته که قادر به حذف ۹۵ درصد رنگ‌های آلاینده صنعتی است. این سامانه با استفاده از فناوری پلاسما نقاط پرانرژی در مقیاس نانو تولید می‌کند که قادر به از بین بردن میکروارگانیسم‌ها و آلاینده‌های بیولوژیکی است. به لطف فناوری  پلاسما، این دستگاه توانایی حذف فلزات سنگین مانند آرسنیک را نیز دارد.


پلاسما چیست؟


پلاسما یکی از چهار حالت اصلی ماده در کنار جامد، مایع و گاز است. پلاسما گاز شبه‌خنثی از ذرات باردار و خنثی است که رفتار جمعی از خود نشان می‌دهد. پلاسما به گاز یونیزه‌شده‌ای گفته می‌شود که تمام یا بخش قابل‌قبولی از اتم‌های آن یک یا چند الکترون از دست داده و به کاتیون تبدیل شده باشند. گاز به‌شدت یونیزه‌شده‌ای که تعداد الکترون‌های آزاد آن تقریباً برابر با تعداد یون‌های مثبت آن باشد نیز یکی دیگر از تعاریف پلاسماست.


 این فناوری در صنایع بسیاری از پزشکی و دندان‌پزشکی گرفته تا جوشکاری و برشکاری کاربر دارد و حال محققان ایرانی با استفاده از آن نوعی دستگاه تصفیه پساب تولید کرده‌اند که قادر به تخریب تمام ترکیبات آلاینده با راندمان بالاست. این سامانه با ایجاد پلاسما، محیطی با نقاط پرانرژی در مقیاس میکرو و نانو فراهم می‌کند که توانایی تخریب انواع آلاینده‌ها و مواد آلی را دارد. این فرایند مبتنی بر اکسیداسیون پیشرفته است که شامل تولید رادیکال هیدروکسی می‌شود. رادیکال هیدروکسی بهترین اکساینده بوده و بالاترین راندمان تخریب را دارد.


تصفیه پساب صنعتی با دستگاه ایرانی


به گفته مهدی اعتمادی، مدیر فنی استارت‌آپ سازنده دستگاه تصفیه پساب بر پایه فناوری پلاسما؛ توسعه این محصول دو سال زمان برده و از صفر تا ۱۰۰ آن به دست محققان ایرانی انجام شده است. در ابتدا نوعی فناوری پلاسما برای تصفیه پساب توسعه داده شد و سپس کار طراحی و ساخت دستگاهی مبتنی بر این تکنولوژی کلید خورد. این دستگاه تأییدیه‌های بهداشتی سازمان‌های مربوطه را اخذ کرده و آماده عرضه به بازار است.


این سامانه در مقایسه با روش‌های سنتی هزینه انجام فرایند را کاهش داده و باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی نیز می‌شود. دستگاه تصفیه پساب مبتنی بر پلاسما می‌تواند آرسنیک موجود در آب را به زیر ppb ۱۰ (بخش در میلیارد) برساند که استاندارد آب آشامیدنی است. در این سیستم از هیچگونه مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود و نیازی به فیلتراسیون نیز وجود ندارد. این روش اکسیژن محلول در آب با آبکافت آب (هیدرولیز) افزایش می‌یابد و بیش از ۹۵ درصد از رنگ‌های آلاینده صنعتی نیز حذف می‌شوند.


ساخت دستگاهی برای تصفیه هوا


محققان این استارت‌آپ همچنین موفق به طراحی و تولید دستگاهی برای تصفیه هوا شده‌اند که در دو مقیاس صنعتی و نیمه‌صنعتی/ خانگی تولید می‌شود. این دستگاه که با فناوری پلاسما کار می‌کند، می‌تواند بار میکروبی، ویروسی و میکروارگانیسمی موجود در هوا را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. ویروس کرونا از طریق هوا منتقل می‌شود بنابراین این دستگاه کاربرد بسیاری در اماکن پرتردد مانند بانک‌ها، بیمارستان‌ها و... دارد.  دستگاه تصفیه هوا مبتنی بر پلاسما نمونه خارجی دارد که قیمت آن حدود ۳۸۰ میلیون تومان است. تنها یک نمونه از محصول خارجی در کشور وجود دارد که در ستاد ملی مقابله با کرونا استفاده می‌شود.   قیمت محصول ایرانی ۴۰ میلیون تومان بوده و کیفیت آن به مراتب بهتر و بالاتر از نمونه خارجی است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: نانو تصفیه پساب
ارسال نظر