صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۴ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
درویشی در گفت‌وگو با آنا:

تأخیر در تشکیل خانواده از مهم‌ترین چالش‌ها در حوزه بانوان است

حوزه زنان و خانواده توجه بیشتر مسئولان را می‌طلبدمسئول دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان گفت: یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در حوزه بانوان به تأخیر افتادن ازدواج و تشکیل خانواده است که تأثیر زیادی بر روحیه آنان دارد.
کد خبر : 575947

گروه استان‌های خبرگزاری آنا- دانشگاه آزاد اسلامی، دفتر امور زنان و خانواده را ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ -که تا قبل از آن با عنوان «شورای زنان فرهیخته» فعالیت داشت- تشکیل داد و نفیسه فیاض‌بخش با حکم دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه به‌عنوان مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده و رئیس کارگروه ویژه این امور منصوب شد تا دانشگاه با هدف تبیین جایگاه شایسته زن تراز اسلام در راستای پیشبرد منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حفظ و تقویت بنیان خانواده برای هدایت و حمایت از سرمایه‌های ارزشمند گامی مؤثر و سازنده بردارد.


دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی چهار هدف عمده؛ مسئله‌شناسی زنان در جامعه ایران، پژوهش در حوزه زنان و خانواده، تربیت کادر بانوان متخصص و مورد نیاز جامعه در راستای تحقق دانشگاه اسلامی و توسعه و تعالی کشور و تبیین وضعیت زنان ایرانی و تحولات آینده را دنبال می‌کند و در چشم‌اندازی ۵ ساله وظایف و اهداف خود را بر مبنای آموزه‌های اسلامی و با توجه به راهبرد سند دانشگاه اسلامی پایه‌گذاری کرده و بر همین اساس به‌دنبال بازیابی هویت و جایگاه اصلی یک زن تراز اسلام در ابعاد مختلف فردی، خانوادگی، معنوی، اجتماعی و علمی بوده و از طرف دیگر وظایف اصلی یک زن را به‌عنوان کانون حیاتبخش جامعه فراموش نکرده است.


نفیسه فیاض‌بخش مشاور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور زنان و خانواده و رئیس کارگروه ویژه این امور هم سال گذشته به‌منظور برداشتن گام‌های مؤثر در زمینه زن و خانواده، نمایندگان استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی را به‌عنوان مسئول دفتر امور زنان و خانواده در هر استان منصوب کرد.




بیشتر بخوانید:


چالش‌های زنان و خانواده در جامعه امروز





گروه استان‌های خبرگزاری آنا به‌منظور پیگیری اهداف دفاتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌ها و تشریح ظرفیت‌ها و فعالیت‌های حوزه زنان و خانواده با مسئولان مربوط گفت‌وگو کرده است. در ادامه سلسله گفت‌وگوها و در این شماره گفت‌وگو با زینب درویشی مسئول امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان را می‌خوانیم.


آنا: آسیب‌ها و چالش‌های حوزه زنان و خانواده در جامعه کنونی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


درویشی: در حوزه زنان و خانواده با تلاش زیادی که به برکت انقلاب اسلامی صورت گرفته بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات این حوزه برطرف شده است و زنان به جایگاه بسیار خوبی رسیده‌اند،؛ اما این حوزه هنوز توجه بیشتر مسئولان را می‌طلبد؛ گرچه این حوزه در مقایسه با قبل از انقلاب رشد زیادی کرده و قابل‌ مقایسه نیست؛ اما چالش‌ها و آسیب‌هایی دیده می‌شود که یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در حوزه زنان به تأخیرافتادن ازدواج و تشکیل خانواده است که تأثیر زیادی بر روحیه آنان دارد.


در حوزه خانواده نیز که مهم‌ترین جایگاه برای نمایش نقش زنان است، هنوز مردانی هستند که از روی ناآگاهی محیط خانواده را به جایگاه تحقیر و ظلم تبدیل می‌کنند و باعث تزلزل بنیاد خانواده می‌شوند که رفع آن آموزش و کار فرهنگی بیشتر در جامعه را می‌طلبد که البته در دانشگاه آزاد اسلامی دفتر امور زنان و خانواده در این مورد فعال است.


آنا: درباره ظرفیت زنان و خانواده در استان خوزستان و نقش دانشگاه آزاد اسلامی بگویید.


درویشی: دفتر امور زنان و خانواده به‌عنوان بازوی مهم و مناسب برای استفاده از ظرفیت‌های بالای زنان در پیشبرد اهداف حوزه زنان، می‌تواند این ظرفیت‌ها را شناسایی و معرفی کند که البته در این راه گام‌هایی در استان خوزستان توسط دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی نیز برداشته‌شده است، امیدواریم تدبیری اندیشیده شود تا از این سرمایه‌های انسانی مستعد در مسیر کاهش مشکل بیکاری استفاده شود.


آنا: برنامه‌های دفتر امور زنان و خانواده استان خوزستان خود را برشمارید.


درویشی: برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های سبک زندگی اسلامی و تشویق و معرفی دانشجویان برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و انجام برنامه‌های ابلاغی از سوی سازمان مرکزی و شناسایی بانوان توانمند و فعال کردن حوزه زنان و خانواده در واحدهای دانشگاهی استان و شرکت در جلسات سازمان‌های همکار از جمله برنامه‌های دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان بوده است.


آنا: راهکارها و پیشنهادهای شما برای رفع مشکلات و معضلات حوزه زنان و خانواده چیست؟


درویشی: با توجه به اینکه عمده مشکلات و دغدغه‌های زنان و خانواده مربوط به حوزه اشتغال است، پیشنهاد ایجاد نمایشگاه‌های دائمی در واحدهای دانشگاهی بزرگ و استان‌ها برای عرضه تولیدات بانوان و خانواده‌هایشان مطرح است، بهره‌گیری از خانم‌های با مهارت‌های حرفه‌ای برای آموزش و توسعه مهارت نیز از دیگر راهکارهاست.


آنا: رویکردهای مدنظر دفتر امور زنان و خانواده در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


درویشی: رویکردهای دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی مناسب است و تا جایی که اطلاع دارم دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه تیم بسیار قوی و فعالی هستند که خالصانه از هیچ تلاشی دریغ ندارند.


آنا: ارزیابی شما از طرح تعالی درس دانش خانواده چیست؟


درویشی: با توجه به اینکه تبلیغات سوء، تفکر دانشجویان را در موضوع خانواده تحت تأثیر قرار داده است و موضوع خانواده در میان این قشر تا حدود زیادی مغفول واقع‌شده بود، طرح تعالی درس دانش خانواده بسیار مهم است، به‌ویژه اینکه این درس بر اساس سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و زیر نظر گروه معارف و با همکاری و مسئولیت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و با نظارت حوزه امور زنان و خانواده ارائه می‌شود و توجه ویژه‌ای به آن شده است، می‌تواند زمینه‌ساز رشد و تعالی هرچه بیشتر دانش خانواده میان دانشجویان شود و زمینه ایجاد تفکر دینی و سبک زندگی اسلامی در این قشر را فراهم کند.


آنا: نقش دانشگاه آزاد اسلامی در بالابردن سطح علمی زنان جامعه چگونه بوده است ؟


درویشی: قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه کمک بسیار بزرگی به بالابردن سطح علمی زنان داشته و دارد، به‌ویژه اینکه دانشگاه آزاد اسلامی زمانی که ظرفیت دانشگاه‌ها محدود بود و اکنون نیز در دورترین و محروم‌ترین نقاط کشور این دانشگاه فعال است و زمینه تحصیلات دانشگاهی برای خانواده‌هایی که نمی‌توانند دور از محل زندگی خود تحصیل کنند، فراهم و این موضوع در رفع مشکلات و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به کشور بسیار کمک کرده است.


آنا: استفاده از فضای مجازی تا چه اندازه در حیطه فعالیت زنان و خانواده مؤثر بوده است؟



درویشی: بسیاری از زنان کشور تولیدات خود را بدون اینکه وارد محیط بیرون از خانواده شوند از طریق فضای مجازی عرضه می‌کنند و در حوزه خانواده می‌توانند از آموزش‌های مجازی برخوردار باشند، استفاده درست از فضای مجازی درزمینهٔ ارتقای این حوزه بسیار مؤثر است.



انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر