جزئیات اجرای گام دوم طرح پویش در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سازمانها و صنایع بدون وجود نیروی انسانی نهتنها مفهومی ندارند، بلکه در مسیر کار خود نیز با مشکلاتی مواجه میشوند. اما سوالی که سالها است با آن مواجهیم، این است که نیروی انسانی متبحر باید در صنایع تربیت شوند یا در دانشگاهها؟ پاسخ به این سوال نقش دانشگاهها را بیش از گذشته روشن میکند. در گذشته تنها کارگرانی در صنایع حضور داشتند که دستانی ماهر داشتند، اما امروز صنایع نیازمند کارگرانی هستند که «دستان ماهر» را درکنار «مغز کارآمد» داشته باشند. همان «کارگران علمی» که با هوش و درایت خود میتوانند مشکلات صنایع را حل کنند. اینجاست که نقش دانشگاه در تربیت چنین نیروهایی مشخص میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی ازجمله دانشگاههایی است که این نقش را پذیرفته؛ طرح پویش همان راهکاری بود که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برای تربیت «کارگران علمی» انتخاب کردند. چندی است دانشگاه آزاد قدم در مسیری گذاشته که ما را به کارگران دانشورزی میرساند که «مغز کارآمد» و «پنجههای کارآمد» را درکنار یکدیگر دارند. صنایع نیز قرار است مشکلات خود را با این دستان ماهر مرتفع کنند. بهعبارت بهتر از آنجاکه بخش صنعت بهتنهایی نمیتواند مشکل رونق تولید و بیکاری را رفع کند و دانشگاه نیز نمیتواند صرفا به صدور مدرک برای دانشآموختگان اکتفا کند، طرح پویش به کمک این معضل آمد.
در طرح پویش چه اتفاقی میافتد؟
«پویش» همان طرح تحصیل دانشجو با یک حامی صنعتی است؛ مسئولان دانشگاه در «طرح پویش» میخواهند دانشجو را مطابق با همان استانداردی که صنعت میخواهد، تربیت کنند. در این طرح دانشجو همزمان با تحصیل، مهارتآموزی کرده و بعد از گذراندن دورههای لازم، تبدیل به همان نیروی توانمندی میشود که صنعتبه دنبال آن است. درواقع دانشجویان در این طرح مشکلات صنایع را حل کرده و در سوی مقابل نیز صنایع از آنها حمایت میکند. این طرح در ابتدا بهصورت آزمایشی در تعامل با اتاق بازرگانی و صنایع استان اصفهان آغاز شد. درواقع در گام اول مسئولیت طرح پویش به دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان سپرده شد و در فاز نخست، 500 دانشجو از همان ابتدای ورود به دانشگاه، همزمان در دانشگاه و محیط کارخانه حاضر شدند.
در مدت یکسال گذشته اتفاقات خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افتاد و این طرح کمک زیادی به صنایع این استان کرد. آنطور که پیام نجفی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان چندی پیش به «فرهیختگان» گفته بود، تفاهمنامه خوبی هم در این زمینه با اداره کار منعقد شد و ادارهکار موافقت خود را در این خصوص اعلام کرد تا کسانی که در طرح پویش فعالیت میکنند شامل قانون کار نباشند و دانشجویان درقالب کارآموزی بتوانند وارد طرح پویش شوند.
در این مدت صنایع نیز استقبال خوبی از طرح پویش کردهاند و ازطریق سرای مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و اتاق بازرگانی، دانشجوها به صنایع معرفی شدند. یا بهطور مثال بهمنماه سال گذشته بود که پیام نجفی از ارتباط واحدهای دانشگاهی استان با بعضی از صنایع در طرح پویش خبر داد. مثلا واحد نائین با دو صنعت منطقه، واحد کاشان با صنایع فرش ماشینی، واحد اصفهان با بعضی از واحدهای کشاورزی، گلخانهای و دامپروری، واحد لنجان با بعضی از شهرکهای منطقهای صنعتی اشترجان در بخش قطعهسازی، واحد شاهینشهر با کارخانه پلیاکریل و بعضی از صنایع دیگر در منطقه شاهینشهر ارتباط خوبی برقرار کردهاند.
گام دوم طرح پویش در ۱۰ استان آغاز شد
حالا در گام دوم این طرح، 10 استان انتخاب شدهاند؛ چندروز پیش بود که دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نامگذاری سال 1400 به نام سال تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها ازسوی مقاممعظمرهبری، تاکید کرد که دانشگاهها میتوانند در بحث پشتیبانی، نقش محوری ایفا کنند و از اینرو دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تلاش برای تحقق شعار سال، گام دوم طرح پویش که یک طرح محوری در پشتیبانی از تولید است را با مشارکت استانهای البرز، آذربایجانشرقی، زنجان، خراسانرضوی، خوزستان، کرمان، قزوین، مرکزی، یزد و واحدهای شهرقدس، شهریار و رباط کریم افتتاح میکند.
طرح پویش اولین برنامه محوری دانشگاه برای پشتیبانی از شعار سال
به گفته دکتر طهرانچی، این دانشگاه تلاش دارد با اجرای طرح پویش، گام عملی در راستای تبدیل به دانشگاه کارآفرین و حرکت در مسیر حل مسائل صنعت، اشتغال همزمان دانشجویان با تحصیل، مهارتافزایی، فراهم کردن کمکهزینه تحصیل دانشجویان و هدفمند کردن پروژههای تحقیقاتی بردارد. از اینرو این طرح اولین برنامه محوری دانشگاه آزاد اسلامی برای پشتیبانی از شعار سال 1400 خواهد بود. تاکنون طرحهای زیادی هم در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پشتیبانی از تولید و صنعت آغاز شده است. روند عملیاتی شدن این طرحها به این صورت است که طرحهای موفق ابتدا در همان استان اجرایی شده و در فاز دوم در استانهایی که آمادگی دارند اجرا میشود و در فاز سوم نیز طرح بهصورت کشوری عملیاتی خواهد شد.
آنطور که دکتر طهرانچی گفته است، دانشگاه آزاد اسلامی درکنار تربیت قوه عاقله، به سه دانش تخصصی، اجتماعی و مهارتی دانشجویان توجه دارد و در این راستا دانش مهارتی ازطریق طرح پویش و برنامههای معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و مدارس عالی مهارتی پیگیری میشود. این دانشگاه تلاش دارد در طرح پویش، تحصیل را با مهارتهای جدید تلفیق کرده و وارد صنعت کند. روسای هفت تن از استانهای دانشگاه آزاد اسلامی که در گام دوم این طرح انتخاب شدهاند، در گفتوگو با «فرهیختگان» از جزئیات اقدامات خود برای ورود به طرح پویش و همچنین عنوان رشتهها و صنایعی که پای کار آمدهاند سخن گفتند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز:
رشتههای موردنیاز طرح، توسط صنعت تعیین و اعلام میشود
محمدحسن برهانیفر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز درخصوص جزئیات طرح پویش در این استان توضیح داد: «طرح پویش طرحی دانشجومحور در راستای تقویت توانمندی و کارورزی دانشجویان در ارتباط با صنعت و جامعه است. این طرح تلفیقی از آموزش، پژوهش بههمراه تربیت و افزایش مهارت بوده که زمینههای آشنایی دانشجویان با صنعت و ورود آسانتر آنها را همراه با تخصص به بنگاههای تجاری، تولیدی و خدماتی تسهیل میکند.»
او درخصوص ویژگیهای طرح پویش نیز صحبت به میان آورد و گفت: «بهرهگیری دانشجویان از فرصتهای شغلی شناساییشده توسط دانشگاه و امکان جذب و استخدام دانشجویان در صنایع، موسسات و بنگاههای تجاری، تولیدی و خدماتی ازجمله ویژگیهای این طرح است.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز با بیان اینکه طرح پویش براساس اعلام نیاز صنایع مختلف است، تصریح کرد: «علاقهمندان به حضور در این طرح علاوهبر تحصیل، یک صنعت یا یک بنگاه اقتصادی مرتبط با رشته تحصیلی خود را انتخاب میکنند تا هم ازنظر تجربی صاحب مهارت شده و هم ازنظر علمی و دانش کاری، از اندوختههای آکادمیک و ظرفیتهای علمی خود استفاده کنند.» برهانیفر در پاسخ به این سوال که درحال حاضر روی چه رشتههایی سرمایهگذاری کردهاید، گفت: «رشتههای موردنیاز توسط صنعت تعیین و اعلام میشود، ولی در این طرح تمام حوزههای تولیدی، خدماتی و تجاری مدنظر است.»
او همچنین در پاسخ به این سوال که دانشجویان چه رشتههایی در مرحله اول جذب طرح پویش میشوند، توضیح داد: «در مرحله اول دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی (مکانیک، برق، عمران، معماری، کامپیوتر، مواد، صنایع، شیمی و پلیمر جذب طرح پویش میشوند. در مرحله دوم دانشجویان رشتههای علومانسانی (مدیریت صنعتی، حسابداری، مدیریتبازرگانی و مدیریت مالی) و در مرحله سوم دانشجویان رشته کشاورزی (علوم دامی، باغبانی، زراعت، صنایع غذایی، صنایع چوب) در طرح پویش دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز جذب خواهند شد.»
او درخصوص زمان فراخوان این طرح نیز صحبت به میان آورد و ادامه داد: «در راستای عملیات اجرایی طرح پویش در استان البرز با سازمانها و موسساتی همچون سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز، شرکت شهرکهای صنعتی استان البرز، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، شرکت بیمه خاورمیانه و چندین شرکت بزرگ تولیدی تفاهمنامههایی جهت اجرای طرح پویش منعقده شده و با تشکیل جلسات، برنامهریزی و احصای نیازهای شغلی صنایع درحال انجام است و درخردادماه فراخوان طرح آغاز میشود.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز در ادامه درخصوص صنایعی که در این طرح مشارکت خواهند داشت نیز گفت: «محدودیتی ازنظر صنایع وجود ندارد، ولی در مرحله اول تمام صنایع تولیدی، تجاری و خدماتی مانند شرکتهای ساختمانی، شرکتهای طراحی و مهندسی، کارگاههای تولیدی (نساجی و پوشاک، محصولات پلاستیکی و چوبی، ریختهگری و صنایع فلزی، الکترونیک، قطعات خودرو، بتن و صنایع ساختمانی، فرآوردههای کشاورزی و صنایع تبدیلی، صنایع غذایی، صنایع شیمیایی و دارویی و...) و شرکتها و بنگاههای خدماتی (خدمات کشاورزی و باغبانی، بازیافت و پسماند، کامپیوتری و فناوری اطلاعات و...) مدنظر هستند.»
برهانیفر در پاسخ به این سوال که صنایع میتوانند چه تسهیلاتی به دانشجویان ارائه دهند، بیان کرد: «در این خصوص درحال مذاکره و جمعبندی هستم، ولی مهمترین تسهیلاتی که صنایع به دانشجویان درقالب این طرح ارائه میدهند، عبارتند از: امکان استخدام و جذب، استفاده از خدمات بیمهای، درآمدزایی برای دانشجویان همزمان با تحصیل و امکان گذراندن کارآموزی تخصصی و کارورزی جهت افزایش مهارتهای شغلی.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان:
در فاز اول ٥٠ نفر از دانشجویان کارشناسی در صنایع مشغول به کار میشوند
علیرضا فیروزفر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان نیز درخصوص جزئیات طرح پایش گفت: «در راستای عملیاتی کردن طرح پویش در استان زنجان و آموزش به صورت همزمان در صنعت و در دانشگاه؛ با صنایع استان جهت جذب دانشجویان در رشتههای شیمی، صنایع غذایی، برق، مهندسی پزشکی، کامپیوتر، مکانیک، عمران و معماری رایزنی صورت گرفته است که پس از طی مراحل قانونی و صدور معرفینامه رسمی، دانشجویان همزمان با تحصیل در دانشگاه در این بنگاههای خصوصی مشغول به کار خواهند شد.» او ادامه داد: «درنظر داریم در فاز اول انجام طرح، ٥٠ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی در این صنایع مشغول به کار شوند و در فاز بعد این تعداد به ۱۲۰ نفر خواهند رسید. همچنین تمام اقدامات قانونی برای جذب و استقرار این دانشجویان از دستگاههای مجری انجام گرفته است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان تاکید کرد: «برای جذب دانشجویان و اینکه در محیط واقعی کار کمترین مشکلات را داشته باشند فرآیندی تعیین شده است تا در یک جلسه مجازی کلیات طرح برای دانشجویان تبیین شده و بعد با انتخاب مدیرگروه آموزشی و مصاحبه اولیه قرار است تست شخصیت و رزومهنویسی برای متقاضیان صورت گیرد.»
فیروزفر در ادامه تصریح کرد: «پس از آن یک دوره آموزشی ۸ساعته با عنوان اخلاق حرفهای برای دانشجویان درنظر گرفته شده که مسائل و مشکلات محیط کار واقعی را به آنها آموزش دهد. این دوره آموزشی باید با موفقیت توسط دانشجویان به اتمام برسد. درصورتیکه دانشجو در تست و آزمون این دوره آموزشی موفق نشود معرفی به محیط کار ممکن نخواهد بود.»
او در پاسخ به این سوال که چه صنایعی پای کار آمدهاند گفت: «صنایع هدف انتخابشده صنایع کاغذ، برق و الکترونیک، شرکتهای تولید نرمافزار، صنایع غذایی و شرکتهای تولید روی هستند. در راستای اجراییسازی سازوکار قانونی تفاهمنامهای ۵جانبه بین ذینفعان قانونی و تسهیلگران ازجمله سازمان فنیوحرفهای، ادارهکل رفاه و کار و امور اجتماعی، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کشاورزی استان و کلینیک صنعتی با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان و با حضور معاون وزیر رفاه منعقد شد و تمام ذینفعان متعهد به اجرای وظایف خود شدند.» به گفته او مقرر شده است کمکهزینه تحصیلی و بورسیه تحصیلی با اخذ تعهد به خدمت و تعهد به استخدام بعد از فارغالتحصیلی از طرف صنایع ارائه شود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه این طرح با اهداف دقیق به دنبال تربیت قوه عاقله مهارتورزیده و خلاق است، اضافه کرد: «درواقع بهنوعی با اجرای این طرح شعار دانشگاه در صنعت و صنعت در دانشگاه محقق خواهد شد. دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در راستای تحقق سیاستهای ابلاغی از سوی سازمان مرکزی ذیل سیاستهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و در تحقق منویات مقاممعظمرهبری گام در مسیر توسعه شتابان دارد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس:
مهمترین حمایت صنایع از دانشجویان، تضمین کار و اشتغال خواهد بود
عبدالله ابوالقاسمپیربلوطی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس نیز درخصوص طرح پویش گفت: «در این مدت چندین تفاهمنامه داشتهایم که یکی از این تفاهمنامهها درخصوص منابع انسانی یعنی تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر موردنیاز صنعت است. در چند روز گذشته یکی از این تفاهمنامهها با یک شرکت صنعتی اعلام کرده است که نیازمند تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس است که در قالب این تفاهمنامه هم سرفصلهای علمی و هم تخصص و مهارت را کسب کنند.» او ادامه داد: «با سازمان صنایع رایزنی شده تا بخشی از سرفصلها، پروژهها و کارآموزی آنها را تامین کنیم و برمبنای نیاز این صنایع، نیرویهای دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شهرقدس آموزش و مهارت دیده و درنهایت دانشآموختگانی فارغالتحصیل شوند که نیاز این صنایع را مرتفع کنند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با تاکید بر اینکه صنایع در بحث شهریه به دانشجویان ما کمک خواهند کرد، اضافه کرد: «بحث اشتغال دانشجویان در صنایع سال گذشته نیز آغاز شده بود اما متاسفانه با شیوع کرونا مقداری کار با وقفه روبهرو شد. تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس برای چند شرکت کار را آغاز کرده و حدود 6 ماه دورههایی را با نظر صنایع گذرانده و کار کلید خورد.» قاسمی پیربلوطی تصریح کرد: «دانشجویان در این صنایع دورههای کارآموزی و کارورزی را گذرانده و چند نفر از این دانشجویان درحال حاضر جذب این صنایع شدند. شهرکهای زاگرس و گلبرک ازجمله این صنایع بودند.»
او در پاسخ به این سوال که دانشجویان چه رشتههایی جذب صنایع میشوند، گفت: «رشتهها متنوع خواهند بود؛ بهطور مثال از رشتههای صنایع غذایی، مدیریت، مدیریت بازرگانی، بازاریابی، مهندسی کامپیوتر، رشته مارکتینگ و... در مرحله اول جذب این صنایع خواهند شد و در گام دوم نیز رشتههای فنی مانند مهندسی برق و شیمی نیز اضافه میشوند.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس درخصوص تسهیلاتی که صنایع به دانشجویان ارائه میدهند توضیح داد: «تلاش داریم تا بهعنوان دانشگاهی پیشرو با اجرای طرح پویش زمینههای آشنایی دانشجویان با صنعت و ورود آسانتر همراه با تخصص آنان را به بنگاههای تجاری تسهیل میکند. یکی از مهمترین تسهیلاتی که صنایع به دانشجویان ما ارائه خواهند داد نیز تضمین شغل آنهاست.»
او تاکید کرد: «درواقع دانشجویان میدانند با تحصیل در دانشگاه و ورود به طرح پویش هم میتواند مدرک دانشگاهی اخذ کرده و هم با فراگیری مهارت و تخصص شغل او نیز تضمین شده است. البته قولهایی مثل پرداخت شهریه و بورسیه نیز ار سوی صنایع به دانشگاه داده شده است اما معتقدم مهمترین حمایت صنایع از دانشجویان، تضمین کار و اشتغال خواهد بود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی:
هدفمند کردن پروژههای تحقیقاتی از مزایای طرح پویش است
حسین کلانتری، ریس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک نیز درخصوص جزئیات طرح پویش گفت: «طرح پویش ارتباط دانشگاه با صنعت است؛ در استان مرکزی نیز حدود 3 هزار واحد صنعتی و 430 واحد معدنی وجود دارد و این طرح برای این استان مزایای بسیار خوبی بهدنبال خواهد داشت.» او با بیان اینکه یکی از مزایای این طرح برای استان مرکزی حل مسائل و مشکلات صنعت است، اضافه کرد: «این مشکلات و صنایع با حضور دانشجویانی که در صنعت به کار گرفته میشوند مرتفع شده و دانشگاه آزاد اسلامی میتواند بهعنوان یک دانشگاه کارآفرین مطرح شود. معرفی دانشگاه بهعنوان یک دانشگاه کارآفرین باعث میشود تعداد دانشجویان نیز اضافه شود؛ چراکه وقتی خانوادهها متوجه شوند دانشجو وارد دانشگاهی میشود که کار را فرا میگیرد به تحصیل بچههای خود در این دانشگاه ترغیب میشوند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک تصریح کرد: «ازجمله مزایای این طرح ایجاد اشتغال است؛ درواقع دانشجویان میتوانند شهریه خود را به نحوی تامین کنند. همچنین بحث مهارتافزایی یکی دیگر از مزایای این طرح خواهد بود؛ چراکه دانشجویان مهارتهایی را کسب میکنند که بعد از اتمام تحصیل میتوانند وارد همان کار شوند.»
به گفته او هدفمند کردن پروژههای تحقیقاتی از دیگر مزایای طرح پویش است؛ درواقع پروژههایی که انجام میشود با هدف است. کلانتری توضیح داد: «در مرحله اول دانشجویان رشتههای علوم پایه و فنی و مهندسی جذب این طرح خواهند شد؛ چراکه در استان مرکزی، صنایع پتروشیمی و پتروشیمی شازند حضور دارند که دانشجویان رشتههای شیمی میتوانند جذب آن شوند. همچنین صنعت آلومینیوم در این استان وجود دارد که دانشجویان فنی و مهندسی میتوانند جذب آن شوند. بنابراین در مرحله اول رشتههای علوم پایه و فنی و مهندسی مدنظر قرار گرفتهاند و رشتههای علوم انسانی در مرحله دوم هستند.» او در پاسخ به این سوال که در مرحله اول طرح پویش چه صنایعی را مدنظر قرار دادهاید، گفت: «پتروشیمی شازند، نیروگاه اراک، آلومینیومسازی، صنایع ماشینسازی، صنایع ریلی در اراک، صنایع مرتبط با محصولات زراعی و باغی ازجمله صنایعی هستند که در مرحله اول طرح پویش این استان پای کار خواهند آمد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک بیان کرد: «یکی از تسهیلاتی که برای دانشجویان طرح پویش درنظر گرفته شده است تخفیف شهریه خواهد بود. مطرح شدن دانشگاه بهعنوان دانشگاه کارآفرین و اشتغال همزمان با تحصیل ازجمله دیگر تسهیلات صنایع به دانشجویان است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد:
رشتههای فنی و مهندسی و علوم پایه در اولویت طرح پویش هستند
معصومه طباطبایی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد نیز درخصوص طرح پویش توضیح داد: «تاکید چند سال اخیر رهبر معظم انقلاب بر تولید نشان از اهمیت این امر در توسعه کشور دارد؛ رکن اصلی سیاست مقاومتی کشور را تولید شکل میدهد. این نکته کلیدی تاکید مقاممعظمرهبری در نامگذاری سالهای گذشته و امسال است. مهمترین نقش را هم در تولید داخلی دانشگاهها برعهده دارند. دانشگاهها با جهتدهی پژوهشها به سمت کاربردی کردن آن و تربیت نیروی متخصص میتوانند هم در تولید پشتیبان خوبی باشند هم عوامل و موانع را رفع کنند.»
او اضافه کرد: «طرح پویش طرحی در راستای تحصیل دانشجو همزمان با مهارتآموزی در محیط کار و تامین نیروی متخصص برای صنایع مختلف است که اجرای صحیح آن باعث رفع دغدغه اشتغال فارغالتحصیلان نیز خواهد شد و همانطور که گفته شد این طرح میتواند با تربیت نیروی کارآمد و کاربلد یکی از مسیرهای رفع موانع تولید را فراهم سازد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد بیان کرد: «در طرح پویش اکثر رشتهها میتوانند شرکت کنند اما رشتههای فنی و مهندسی و علوم پایه مانند نساجی، شیمی، مهندسی برق، کامپیوتر، معدن و... در اولویت هستند.» او با بیان اینکه جذب دانشجویان بستگی به نیاز صنایع و استقبال دانشجویان دارد، تصریح کرد: «به محض نهایی شدن آییننامه اجرایی فراخوان نیز اعلام خواهد شد. همچنین با توجه به صنایع مختلف در استان یزد و وجود معادن صنایع نساجی و پوشاک، فرآوردههای شیمیایی، صنایع وابسته به معادن و متالورژی و کاشی و سرامیک جزء برنامه استان یزد است.»
طباطبایی در پاسخ به این سوال که صنایع چه نوع حمایتهایی از دانشجویان خواهند کرد، توضیح داد: «حمایت دانشجویان در محیط کار و فراهم کردن امکانات یادگیری و مهارتآموزی بهترین کمکی است که صنایع میتوانند در این زمینه داشته باشند. از نظر مادی نیز صنایع مختلف میتوانند در قبال کار دانشجو به دانشجو کمک شهریه پرداخت کنند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجانشرقی:
کار را با رشتههای فنی و مهندسی آغاز میکنیم
عزیز جوانپور، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی درخصوص طرح پویش گفت: «طرح پویش به استان آذربایجان شرقی ابلاغ و مراحل اولیه اجرای این طرح آغاز شده است. یک جلسه توجیهی نیز در این خصوص برای روسای واحدهای استان برگزار شد.» او با بیان اینکه با چند موسسه تولیدی که قبلا نیز با آنها رایزنیهایی انجام شده بود کار را کلید زدیم، اضافه کرد: «تفاهمنامه با این موسسات نیز بهزودی امضا خواهد شد و بهصورت گسترده در واحدهای استان آذربایجان شرقی کار آغاز میشود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در پاسخ به این سوال که درحال حاضر روی چه رشتههایی سرمایهگذاری شده است، توضیح داد: «مرحله اولیه کار عموما روی رشتههای فنی و مهندسی ازجمله مکانیک، برق، حسابداری، کامپیوتر و... و همچنین رشتههای مهارتی سرمایهگذاری شده و کار با این رشتهها کلید میخورد و بهزودی توسعه یافته و در مرحله دوم با سایر رشتهها نیز ادامه پیدا خواهد کرد.» جوانپور در ادامه تصریح کرد: «بهزودی فراخوان این طرح نیز به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی ابلاغ و به محض آماده شدن مقدمات این فراخوان اعلام میشود.»
او در پاسخ به اینکه در مرحله اول چه صنایعی مدنظر هستند، گفت: «صنایع خودروسازی، قطعهسازی و همچنین صنایع وابسته به برق و مکانیک ازجمله صنایعی هستند که در مرحله اول پای کار آمدهاند.» او در پایان تاکید کرد: «با این طرح انتظار و خواست اصلی صنایع از مراکز آموزش عالی در کشور، تربیت نیروی ماهر و کارآزموده با تخصصهای موردنیاز این صنایع است. بنابراین با عملیاتی شدن طرح پویش قطعا شاهد اتفاقی ارزشمند و تحولآفرین در راستای پیشرفت تکنولوژی و صنعت کشور خواهیم بود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان تاکید کرد
عملی شدن شعار سال با اجرای طرح پویش
علیرضا منظریتوکلی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان درخصوص این طرح گفت: «یکی از مطالبات مقاممعظمرهبری از دانشگاهها، ارتباط بین صنعت و دانشگاه است. دانشگاه آزاد اسلامی در سالی که با نام تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها ازسوی مقاممعظمرهبری نامگذاری شده است، درنظر دارد با اجرای طرح پویش، نسبتبه عملی شدن شعار سال اقدامات لازم را انجام دهد. در طرح پویش با تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، نیرویانسانی دانشگاه متناسب با نیازهای صنعت و بنگاههای اقتصادی تربیت میشود.» او ادامه داد: «در این طرح دانشجویان همزمان با تحصیل در دانشگاه، در صنعت و بنگاههای اقتصادی نیز فعال میشوند.
کارکنان صنعت و بنگاهها نیز بهعنوان اساتید این دانشجویان در تعداد مشخصی از دروس کارورزی که احتمالا تعداد این دروس نسبتبه شرایط معمول فعلی افزایش پیدا میکند، توانمندی دانشجویان را برای فعالیت در عرصههای مختلف، صنعت و بنگاههای مختلف اقتصادی افزایش میدهند.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با بیان اینکه با تحقق طرح پویش در نظام آموزشعالی کشور، تحولی عمیق اتفاق میافتد، اضافه کرد: «در این طرح نیروهای ماهر برای صنعت و بنگاههای اقتصادی و اجتماعی تربیت میشوند که موجب افزایش تولید و بهرهوری بیشتر صنایع و معادن و بنگاههای مختلف خواهد شد.»
منظریتوکلی در پاسخ به این سوال که در طرح پویش روی چه رشتههایی سرمایهگذاری کردهاید، با بیان اینکه این طرح شامل عمده رشتهها میشود، گفت: «هدف طرح پویش این است که دانشجویان وارد بسترهای واقعی جامعه شوند، که مبنای این طرح تقویت اقتصاد دانشبنیان بوده و منجربه تربیت دانشجویان ماهر و متخصص در تمام زمینه میشوند و همزمان با تحصیل در صنایع و معادن مختلف و بنگاههای متعدد کار میکنند و ماهر میشوند، بنابراین این طرح تنها مربوط به رشتههای فنی نیست، بلکه رشتههای کشاورزی، علوم پایه، علوم انسانی، هنر و معماری نیز در این طرح حضور دارند.»
او بیان کرد: «فرآیند به این شکل است که براساس اعلام نیاز صنایع و معادن و بنگاههای مختلف طرح پویش انجام میشود و دانشجویان علاقهمند میتوانند همزمان با تحصیل در این صنایع وارد بازار کار شوند و علاوهبر گذراندن دورههای کارآموزی و کارورزی بهصورت واقعی و جدی مشغول بهکار شوند. بهعنوان مثال دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با تعدادی از شرکتها وارد مذاکره شده و مقدمات آغاز شده است.» او با بیان اینکه درحال حاضر شرکت جهاد نصر کرمان در زمینههای مهندسی برق، حسابداری، عمران و مدیریت فراخوان داده است، گفت: «ما نیز در سایت دانشگاه اعلام کردهایم و به دانشجویان اطلاعرسانی شده تا بتوانند ثبتنام کرده، مصاحبه شوند و درنهایت پذیرش شوند.
این دسته از دانشجویان در اولویت استخدام قرار خواهند گرفت و بخشی از شهریه آنها توسط آن بنگاه پرداخت میشود.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان گفت: «شرکت صنعتیومعدنی کیان آروشا نیز حدود 20 دانشجوی رشته مکانیک، پنج دانشجوی حسابدری، هفت دانشجوی مهندسی برق و سایر رشتهها را تقاضا کرده است. همچنین بنگاههای متعددی مثل گلگهر و مس اعلام آمادگی کرده و از این طرح استقبال خوبی داشتهاند.»
منظریتوکلی درخصوص روند کار نیز توضیح داد: «در طرح پویش، بعد از اعلام نیاز صنایع، معادن و بنگاههای مختلف، به دانشجویان رشتههای مختلف اطلاعرسانی میشود. دانشجویان داوطلب حضور در طرح، تقاضای کتبی خود را به مدیریت ارتباط با صنعت دانشگاه ارائه میکنند؛ در مرحله بعد دانشجو توسط آن صنعت و بنگاه اقتصادی مصاحبه شده و پس از قبولی به نهاد مربوطه معرفی میشود. درنهایت آن صنعت بهعنوان حامی دانشجو معرفی شده و دانشجو میتواند در قالب 8 واحد کارآموزی و کارورزی وارد نهاد مربوطه شود. باتوجه به پرورش مهارتافزایی دانشجو توسط آن بنگاه، فرد در اولویت استخدام قرار گرفته و بنگاه درصورت تمایل، کمکهزینهای را برای آن دانشجو به دانشگاه پرداخت میکند.»
منبع: روزنامه فرهیختگان
انتهای پیام/
انتهای پیام/