صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۹
توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی/37 صالحی در گفت‌وگوی تفصیلی با آنا تأکید کرد؛

پرداخت بودجه ثابت به انجمن‌های علمی فعال/ راهکارهای ایجاد انگیزه در دانشجویان چیست؟

رئیس انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج تأکید کرد: یکی از روش‌های تقویت انجمن‌های علمی اختصاص و پرداخت بودجه ثابت به انجمن‌های فعال است تا فرآیند اجرای برنامه‌های آنها در پیشبرد علم سرعت بیشتری پیدا کند.
کد خبر : 570081

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ بخش عمده‌ای از ظرفیت‌های بالای انجمن‌های علمی دانشجویی ابتدای کار به‌صورت بالقوه هستند و اگر دانشگاه‌ها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمن‌ها فراهم آورند؛ بالفعل‌شدن این ظرفیت‌ها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمن‌های علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.


طرح‌ اولیه راه‌اندازی انجمن علمی دانشجویی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، سال 1385 بنا به درخواست جمعی از دانشجویان صورت گرفت و تیر 1386 پس از تبدیل گروه مستقل روانشناسی به دانشکده رسماً فعالیت خود را آغاز کرد. این انجمن در سه حوزه اصلی پژوهشی، نشریه و امور فرهنگی و امور اجرایی فعالیت می‌کند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در ادامه پرونده خبری «توسعه دانش‌های نو با انجمن‌های‌ علمی» و با هدف تشریح جزئیات فعالیت‌ها و دستاوردهای انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج گفت‌وگویی را با مهدی صالحی رئیس این انجمن ترتیب داده است که مشروح آن در پی می‌آید:


آنا: انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن  معرفی کنید.


صالحی: طرح‌ اولیه راه‌اندازی انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج سال 1385 بنا به درخواست جمعی از دانشجویان صورت گرفت و تیر 1386 پس از تبدیل گروه مستقل روانشناسی به دانشکده رسماً فعالیت خود را آغاز کرد.


نقش انجمن‌های علمی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش


شیوا مشرفی، الهه ذکایی، زینب زرگروفا، افسانه کرمانی‌زاده، مهسا معدن‌پیشه، فرزین رئیسی و بنیامین مقدسی رؤسای پیشین انجمن روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج بوده و اکنون غزال اسدی، فاطمه عباسی، آیدا معینی، زهرا دانشی و امیرعباس سیفی به‌عنوان اعضای اصلی و علی‌البدل این انجمن فعال هستند.


فعالیت انجمن‌های علمی از زمانی که زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت، شرایط بسیار بهتری پیدا کردند.


انجمن روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در سه حوزه اصلی پژوهشی، نشریه و امور فرهنگی و اجرایی فعالیت می‌کند.


آنا: جایگاه و وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


صالحی: دانشکده روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج به لحاظ تعداد دانشجو که بالغ بر 6 هزار نفر در مقاطع، رشته‌ها و گرایش‌های مختلف مشغول به تحصیل هستند و با توجه به رشته‌هایی مانند روانشناسی و علوم تربیتی که در جامعه بسیار تأثیرگذارند، موقعیت خاصی در میان دانشکده‌ها دارد و این امر مسئولیت دانشجویان و اعضای انجمن را به‌عنوان نمایندگان این تشکل علمی ـ دانشجویی سنگین‌تر می‌کند.


در حوزه فعالیت‌های پژوهشی از دانشجویان علاقه‌مند در این حوزه دعوت می‌کنیم تا در گروه‌های سه تا چهار نفره زیرنظر استادان دانشکده روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج به فعالیت بپردازند که ماحصل این فعالیت‌ها در قالب مقاله و طرح پژوهشی به دانشگاه ارائه خواهد شد.


در زمینه نشریه نیز فصلنامه انجمن با مشارکت دانشجویان به‌صورت الکترونیک و آنلاین منتشر می‌شود که البته این نشریه عنوان نشریه برتر دانشگاهی را هم در کارنامه خود دارد.


شاید پردامنه‌ترین حوزه فعالیت ما، فعالیت‌های اجرایی بوده که شامل برگزاری همایش، سمینار، کارگاه و بازدیدهای علمی است و انجمن در سال‌های اخیر بازوی حمایتی دانشکده در امور اجرایی مانند ثبت‌نام و ... بوده است.


آنا: انجمن‌های علمی به‌عنوان هسته‌های تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش به‌ویژه دانش‌های نوین دارند؟


صالحی: انجمن‌های علمی از زمانی که زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفتند، شرایط بسیار بهتری پیدا کردند.


باشگاه نقشه راه بسیار خوبی پیش‌روی انجمن‌ها قرار داده که هدف غائی آن استفاده از ظرفیت‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی و وظیفه خطیر انجمن در این راه شناسایی استعدادهای بالقوه دانشجویان و معرفی و حمایت از آنان با باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان است.


رشته روانشناسی میان مردم جایگاه ویژه‌ای دارد


البته موضوع توسعه علم درباره رشته روانشناسی بسیار پررنگ‌تر است؛ چراکه با توجه به حساسیت‌های این رشته که هدایتگر بعد سلامت روان جامعه است و تأکید مقام معظم رهبری درباره به‌روز بودن و بومی‌سازی علوم انسانی در کشور، احساس مسئولیت بیشتری می‌کنیم.


آنا: حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و  چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه می‌دانید؟


صالحی: حمایت دانشگاه آزاد اسلامی به‌خصوص معاونت پژوهشی از انجمن‌های علمی بسیار خوب بوده و در حد بضاعت همواره کنار ما بوده‌اند؛ اما این به معنای نبود مشکلات و موانع نیست. با تعامل بین انجمن و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، مشکلات کمرنگ‌تر شده است و با ورود باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان حمایت‌ها بسیار بیشتر شده و این مجموعه با امکاناتی که در اختیار داشته، دست انجمن‌ها را برای پیشبرد اهدافشان باز گذاشته است.


آنا: انجمن‌های علمی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد علم موفق باشند؟


صالحی: انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج متشکل از گروهی از دانشجویان جوان و پرانرژی است که با روش‌های مختلف می‌توان در آنان ایجاد انگیزه کرد و یکی از این روش‌ها اختصاص و پرداخت بودجه ثابت برای انجمن‌های فعال است تا فرآیند اجرای برنامه‌ها سرعت بیشتری پیدا کند.


ارائه تسهیلات به انجمن‌های علمی و حتی اختصاص تخفیف دانشجویی یا تجلیل در مراسم و همایش‌ها از اعضای بسیار فعال انجمن نیز از جمله راهکارهای ایجاد انگیزه در دانشجویان به‌منظور پیشبرد علم است.


البته در سطح کلان برگزاری سلسله جلسات مداوم با حضور نمایندگان انجمن‌ها و تشکل‌ها با مسئولان رده بالای دانشگاه برای تسهیل در امر انتقال مشکلات، پیشنهادها و انتقادها به این نمایندگان و انتخاب نماینده از انجمن‌های فعال دانشگاه‌ها و تشکیل یک کمیته دانشجویی در کشور می‌تواند به پیشبرد اهداف بلندمدت دانشگاه آزاد اسلامی و کشور کمک کند.


آنا: نحوه همکاری مسئولان با انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج چگونه بوده است.


صالحی: همواره نگاه مسئولان دانشکده روانشناسی، معاونت پژوهشی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج حمایت‌گرانه بوده و البته مشکلات اقتصادی همواره بوده است؛ اما این مسئله موجب نشده حمایت مسئولان از انجمن کم شود.


آنا: چنانچه فعالیت‌های اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیت‌ها و دستاوردهایی داشته‌اید، تشرح کنید.


صالحی: رشته روانشناسی نه تنها در میان متخصصان، بلکه بین عموم مردم هم جایگاه ویژه‌ای دارد و این مهم موجب شده به‌تازگی به برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌هایی برای عموم مردم و کارگاه‌های تخصصی برای دانشجویان اقدام کنیم تا با علم و توانایی بیشتری وارد بازار کار شوند.


کرونا مانع فعالیت‌های انجمن روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج نشده است


از دیگر فعالیت‌های انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج در چند سال گذشته برگزاری بزرگداشت روز روانشناس، جلسات توجیحی دانشجویان ورودی جدید، تهیه بروشور راهنمای ثبت‌ نام و تهیه فیلم راهنمای ورود به کلاس‌های مجازی (در ایام کرونا)، برگزاری جلسات نقد فیلم با حضور عوامل فیلم، برگزاری مسابقات علمی در سطح دانشکده و ... است.


آنا: آیا در انجمن خود موفق به تولید محصول یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟


صالحی: با توجه به شیوع کرونا یک سال است که بزرگ‌ترین سرمایه‌های انجمن و دانشگاه یعنی دانشجویان را در کنار خودمان نداریم؛ اما این موجب نشده خللی در مسیر فعالیت‌های انجمن ایجاد شود. در دوران کرونا و پساکرونا قطعاً نقش روانشناسان و مشاوران بسیار پررنگ خواهد بود، به همین دلیل وبینارهای عمومی و تخصصی با محور کرونا به‌خصوص تاب‌آوری در ایام کرونا و البته شناسایی اختلالات شایع در زمان پاندمی کرونا برگزار و با استقبال بسیار خوب از سوی مردم و البته جامعه دانشجویی مواجه شد.


در برنامه‌ریزی‌های آینده برگزاری وبینارهای تخصصی دیگر، تولید محتوا در قالب اینفوگرافیک، کلیپ و بروشور را نیز در راستای ارتقای سلامت روان جامعه در دستور کار داریم تا سهمی هرچند اندک در بالابردن سواد سلامت روان جامعه داشته باشیم.


آنا: و کلام آخر...


صالحی: از خبرگزاری آنا تشکر می‌کنم که این فرصت را به انجمن روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج داد تا رسالت، اهداف و دغدغه‌های خود را به گوش جامعه دانشگاهی کشور برساند.


مطمئنم هدف غایی همه ما در نقش‌های مختلف دانشگاه تولید هرچه بیشتر علم در راستای سند چشم‌انداز کشور است و در این مسیر دست همکاری به سوی تمام انجمن‌های علمی دانشگاه آزاد اسلامی، دیگر تشکل‌ها مانند بسیج، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و هلال احمر دراز می‌کنیم.


انجمن علمی روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج چند سال متوالی به عنوان انجمن برتر دانشگاه انتخاب شده که این مهم قطعاً بدون همکاری همه دانشجویان و به‌ویژه اعضای دلسوز انجمن در گذشته و حال محقق نمی‌شد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر