بررسی تأثیر بازیهای رایانهای در میزان ابتلا به افسردگی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس دیلی، مطالعهای جدید نشان میدهد نوجوانان پسر که روزانه زمان مشخصی را به بازیهای رایانهای اختصاص میدهند 24.2 درصد کمتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. در جریان این تحقیق فعالیتهای دیجیتال 11 هزار و 341 نوجوان 11 ساله پسر و دختر مورد بررسی قرار گرفت.
با توجه به اهمیت فعالیتهای فیزیکی هر نوجوان باید به فعالیت مغز خود نیز اهمیت بدهد. قطعاً بهترین روش برای بالا بردن کیفیت عملکرد ذهن مطالعه و تمرین است ولی در دنیای مدرن فعالیتهای دیجیتال نیز بر کیفیت عملکرد مغز تأثیر دارد. روانشناسان با استناد به نتایج این مطالعه عنوان کردن فعالیت بدنی و بازیهای رایانهای در کنار هم میزان ابتلا به افسردگی را در نوجوانان کاهش میدهد.
نتیجه این پروژه تحقیقاتی درباره دختران نسبت به پسران کاملاً متفاوت است. دخترانی که به بازیهای ویدئویی علاقه داشته و زمان زیادی را در فضای مجازی صرف میکنند در سنین 11 تا 15 سالگی 13 درصد بیشتر در خطر افسردگی هستند. در حقیقت این طور به نظر میرسد که دختران به طور ذاتی تمایل بیشتر به حضور در بین دوستان خود دارند ولی پسران حتی در تنهایی نیز فعالیتهای متعددی انجام میدهند.
البته پژوهشهای گستردهای که تاکنون در مورد وضعیت روحی نوجوانان در نقاط مختلف دنیا منتشر شده حاکی از آن است که عوامل متعدد دیگری نظیر وضعیت رفاهی خانواده، میزان محوبیت در بین دوستان و وضعیت تحصیلی در سلامت روان این گروه سنی تأثیر دارد.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/