صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۳ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۹
تاریخچه و کارویژه‌های «گروه ویژه اقدام مالی»-11؛

عدم تعلیق از لیست سیاه همزمان با پذیرش محدودیت‌ها بی‌معنی است/ اصرار دائمی FATF به شناسایی هویت مشتری در ایران به اتهام تأمین مالی تروریسم

در تمام بیانیه‌های FATF به اعضا و کشورهای دیگر که استانداردهای FATF را دنبال می‌کردند، توصیه می‌شد به‌دلیل اینکه در ایران ریسک تأمین مالی تروریسم وجود دارد، «شناسایی هویت مشتری» (EDD) را رعایت کنند.
کد خبر : 558745

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا- مسعود براتی؛ معمولاً در ایران کسانی که دستی بر آتش دیپلماسی دارند، به متون رسمی که به‌وسیله نهادهای بین‌الدولی و بین‌المللی منتشر می‌شود، توجهی نمی‌کنند ولی این موضوع اهمیت دارد. در بیانیه‌های FATF تأکید شده است جمهوری اسلامی ایران تعهداتی داده و در مقابل آن FATF پذیرفته است کشورمان را از لیست سیاه تعلیق کند. این یعنی اگر قرار داشتن در لیست سیاه محدودیت‌هایی علیه ما ایجاد می‌کند، زمانی که از لیست سیاه تعلیق می‌شویم، آن محدودیت‌ها نیز باید تعلیق شوند، در غیر این‌صورت تعلیق شدن از لیست سیاه بی‌معنی خواهد بود.



در تمام بیانیه‌هایی که FATF در مدت دو سال و نیم و از ابتدای خرداد 1395 تا بهمن 1398 صادر کرد، همیشه یک عبارت تکرار می‌شد و به اعضا و کشورهای دیگر که استانداردهای FATF را دنبال می‌کردند، توصیه می‌شد به‌دلیل اینکه در ایران ریسک تأمین مالی تروریسم وجود دارد، طبق توصیه شماره 19، «شناسایی هویت مشتری» (EDD) را رعایت کنند.




بیشتر بخوانید:


FATF چگونه افراد حقیقی و حقوقی را به صورت هوشمند تحریم می‌کند؟


اصرار برای پذیرش FATF بر تحلیل غلط رفع‌ تحریم‌ها به واسطه برجام بنا شد


وقتی FATF اهرم پرونده‌سازی حقوقی و قضایی علیه ایران می‌شود




توصیه شماره 19 FATF همان توصیه‌ای است که بر مبنای آن، اقدامات مقابله‌ای اعمال می‌شود.  در توصیه شماره 19 آمده است که در دوره جدید (یعنی از 2012 به بعد) که بازنگری جدید اتفاق افتاد، نمونه‌ها و تفسیرهایی اضافه شده است که آن هم بخشی از توصیه می‌شود. نکته جالب این است که مهم‌ترین و قدیمی‌ترین بخش توصیه شماره 19 که بعداً تداوم پیدا می‌کند، EDD است و FATF در تمام بیانیه‌هایش توصیه می‌کند که کشورها این بند را رعایت کنند.


سؤالی که مطرح می‌شود این است که معنای تعلیق ایران از لیست سیاه چیست و قرار بود چه اتفاقی برای ایران رخ دهد؟ EDD نسبت به هشت مورد دیگری که اقدامات مقابله‌ای به‌شمار می‌روند، مهم‌ترین اقدام مقابله‌ای است. تمام مشکلات و کُندی‌هایی که در روابط بانکی ایجاد می‌شود،  به‌خاطر این دستورالعمل است؛ لذا یکی از آن نقاطی که به نظر می‌آید طرف ایرانی فریب کلمات را خورده، موضوع حفظ EDD بر مبنای توصیه شماره 19 در بیانیه‌های FATF است.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر