صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۳ - ۰۲ دی ۱۳۹۹
دبیر کل جامعه اسلامی مدیران:

قوه مجریه در تصمیم‌گیری‌ها باید در اتاق شیشه‌ای قرار بگیرد / دولت تمام فرصت‌های خود را برای مذاکره گذاشت اما شکست خورد

دبیر کل جامعه اسلامی مدیران در خصوص چگونگی مبارزه با فساد، با اشاره به ضرورت شفافیت در این خصوص گفت: هر تصمیمی که گرفته می‌شود باید عقبه آن اعلام شود و دولت‌ها در تصمیم‌گیری‌ها باید در اتاق شیشه‌ای قرار بگیرند.
کد خبر : 550518

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از کمیته رسانه جامعه اسلامی مدیران، محمد ناظمی اردکانی با موضوع ویژگی‌های رئیس و کابینه دولت سیزدهم؛ در جهت تحقق "دولت مردمی و تحول‌گرا" برگزار شد. در ابتدای نشست ناظمی اردکانی ضمن تبریک ولادت حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار با اشاره به نزدیک شدن به اولین سالروز شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و یوم‌الله 9 دی افزود: مدت‌هاست دشمن مؤلفه‌های اقتدار ایران را هدف قرار داده است. مؤلفه‌های چون اقتصاد ملی، علم و فناوری و دانش هسته‌ای، قدرت منطقه‌ای و اتحاد ملی. متأسفانه برخی از مسئولین، مدیران و سیاست پیشگان از روی ضعف و زبونی، مذاکره و تسلیم شدن را پیشنهاد می‌کنند. اما ما معتقدیم که بدون مذاکره می‌توان اقتصاد کشور را نجات داد و مردم را از وضعیت نابسامان اقتصادی فعلی رهایی بخشید. امروز تورم، گرانی، بیکاری، معضلات اجتماعی و اختلاف طبقاتی و فساد امان از مردم گرفته است. معتقدیم با استفاده از مدیران کارآمد انقلابی و با روحیه جهادی می‌توان از همه معضلات به‌خوبی عبور کرد. منوط به اینکه در انتخابات 1400 دولتی با ویژگی‌های مورداشاره به روی کار بیاید.


4 ویژگی ش خصیتی رئیس‌جمهور مطلوب


وزیر تعاون دولت نهم گفت: دولت آینده و رئیس آن باید کلان نگر و دارای گفتمان باشد. برنامه راهبردی داشته باشد و تیم کارآمد و منسجم وی را همراهی کند. در بحث کلان نگری 5 مؤلفه وجود دارد؛ در محیط داخلی و بین‌المللی دارای تحلیل باشد، تهدیدها و فرصت‌ها را به‌خوبی بشناسد، برای برون‌رفت از مشکلات راهبرد داشته باشد و برای اجرای راهبردها برنامه مناسب داشته باشد. رئیس‌جمهور باید بتواند از ظرفیت‌های معطل‌مانده کشور استفاده کند. وی لازم است که 4 ویژگی شخصیتی را دارا باشد؛ جوان گرا و معتقد به ظرفیت‌های مادی و معنوی کشور (اصل ما می‌توانیم) شجاعت در تصمیم‌گیری، متعهد و خستگی‌ناپذیر عمل کند، زندگی ساده بی‌آلایش و مردمی داشته باشد.


ناظمی ادامه داد: ویژگی‌های خاص دولت آینده این است که تیم دولت باید منسجم عمل کند و برای آن دارای دیدگاه‌های مشترک باشد. عملکرد و سوابق گذشته آن‌ها باید مؤید دیدگاه‌های امروز آن‌ها باشد و بر حفظ ارزش‌های انقلاب مجاهدت داشته باشد و شأن دولت را برنامه‌ریز و سیاست‌گذار در نظر داشته باشد و ناظر باشد. به سمن‌ها اعتقاد داشته باشد. در راستای حذف بروکراسی باید اقدامات قاطعی را به انجام برساند. منافع ملی را بر منافع جناحی ترجیح بدهد و قدرت عمل در برخورد با سوءاستفاده‌های مالی و اخلاقی را از خود بروز بدهد. باید معتقد به اصل امربه‌معروف و نهی از منکر باشد. از نقد ناصحان هیچ‌گاه ناراحت نشود. رئیس دولت لازم است مبتنی بر 5 اصل که اصول حاکمیتی هستند، پایبند باشد. این اصول عبارت است از: پاسخگوی همه تصمیماتی باشد که اتخاذ می‌کند و فرا افکنی نکند. بسیاری از دولت‌های گذشته این اصل را قبول نداشته‌اند. مورد بعدی شفافیت است که مهم‌ترین عامل در برطرف کردن فساد است. سوم موضوع اعتقاد بنیادی به نقش مردم در اداره حاکمیت است، مردم اگر در اداره جامعه مشارکت داشته باشند نیروی پرقدرت و لایزالی خواهند بود که مشکلات را برطرف می‌کنند. اصل چهارم روحیه مبارزه با فساد است. اصل پنجم برافراشتن پرچم عدالت و اصل ششم قانون مداری و حرکت بر مدار قانون است.


دولت منتخب باید بر  مؤلفه‌های قدرت ملی و منویات رهبر معظم انقلاب پافشاری کند


استاندارد سابق قم افزود: دولت منتخب باید بر مؤلفه‌های قدرت ملی همچون قدرت منطقه‌ای، قدرت دفاعی، قدرت انرژی، قدرت انسجام مردم حول منویات رهبر معظم انقلاب پافشاری کند. در مورد ویژگی‌های اعضای دولت آینده نیز شاخص‌ها مشخص‌شده ازجمله ویژگی‌های عام اعضای دولت آینده دین‌مداری، مردم‌داری، انقلابی و جهادی عمل‌گرا، دانا، تحصیل‌کرده، دارای قدرت تحلیل، سلطه ناپذیر، آرمان‌خواه، معتقد به کار گروهی، مشورت پذیری اعتقاد به افزایش نرخ بهره‌وری و رعایت استانداردهای مدیریتی است.


 ویژگی‌های جام عه پس از روی کار آمدن دولت مردمی و تحول‌گرا به شرح ذیل خواهد بود:


جامعه دین‌مدار، عدالت‌طلب، آزادمنش و استکبارستیز خواهد بود حساس به سرنوشت خود، آرمان‌گرا و واقع‌نگر به پدیده‌ها و مسائل، در ارتباط با دولت رفتار و عمل می‌کند، همواره تقویت‌کننده ارزش‌های انقلاب اسلامی، نسبت به مدیران و مسئولان همواره منتقد ناصح خواهد بود و در مسیر امام راحل و مقام معظم رهبری ثابت‌قدم خواهد بود. لذا پیشنهاد می‌شود هر یک از نامزدهای ریاست‌جمهوری‌ها برنامه خود را به همراه گروه اصلی همکار خود بدون تعیین جایگاه آن‌ها در دولت، به مردم معرفی کند تا مردم با علم و آگاهی نامزدی که دارای توانمندترین تیم همکار است را انتخاب کنند.


ناظمی اردکانی در پاسخ به سؤالی در مورد رویکرد جبهه خط امام و رهبری در انتخابات گفت: همواره این جبهه تلاش داشته در جهت همگرایی جامعه اسلامی حرکت کند و پیروزی را در وحدت می‌دیده است. در انتخابات سال 96 و انتخابات مجلس این موفقیت در رسیدن به سبد رأی واحد به دست آمد. با توجه به عزم جامعه روحانیت مبارز برای ورود به عرصه انتخابات در انتخابات 1400، جبهه پیروان هم این اقدام را پذیرفته و همکاری خواهد کرد.


ناظمی اردکانی در پاسخ به سؤال "دلیل نام‌گذاری دولت مردمی و تحول‌گرا چیست"، گفت: مفهوم کلمه مردمی در این نام‌گذاری آن است که با رفتار مردمی باید تمام فعالیت‌هایی که مردم می‌توانند انجام دهند باید به آن‌ها سپرده شود. در اقتصاد به حضور مردم نیاز هست و دولت باید صرفاً نقش سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی را ایفا کند و از تصدی‌گری دوری کند. موضوع تحول‌گرا نیز نشان از آن دارد که ضعف‌های موجود در کشور شناسایی‌شده و بسیاری از مشکلات تجمیع شده و از پیشرفت کشور جلوگیری کرده است. لذا باید از تداوم حرکتی که وجود داشته با ایجاد تحول ممانعت ایجاد کرد. این تحول می‌تواند باعث جهش در پیشرفت کشور شود. به‌طور مثال لایحه بودجه سالانه در واقع کپی‌برداری از بودجه‌های پیشین است که نیازمند یک بازسازی و نوسازی و در واقع تحول بنیادی است. در سند گام دوم که تصویر کننده مسیر چهل سال آینده است نیز چنین مطالباتی وجود دارد.


اصلاح قانون انتخابات د ر مجلس را باید به فال نیک گرفت


وی در پاسخ به سؤالی که اصلاح قانون انتخابات را موردنظر داشت خاطرنشان کرد: یک اصل را نباید فراموش کرد که انتخابات عرصه رقابت است و استعدادها هم در این صحنه بروز و ظهور پیدا می‌کنند. این مورد در احزاب و جناح‌ها هم حاکم است. قانونی که در مجلس در حال تصویب است را باید به فال نیک گرفت از این نظر که دارد چارچوبی را برای احراز صلاحیت ایجاد می‌کند. در گذشته تعداد زیادی از افراد برای انتخابات کاندیدا می‌شدند و بسیاری کف صلاحیت را نداشتند. فردی باید به صحنه بیاید که قادر باشد کشور را اداره بکند. لذا حتماً باید برنامه و کادر مبرزی داشته باشد. انجام داوری برنامه‌ها قبل از احراز صلاحیت نیز در این زمینه کمک‌کننده خواهد بود.


وی در مورد برجام گفت: قریب به هفت سال بهترین فرصت‌های دولت یازدهم و دوازدهم برای این معاهده صرف شد. متأسفانه در این زمینه اعتماد صددرصدی به دشمن صورت گرفت و درنهایت شاهد بودیم که خروجی آن به زیان کشور تمام شد. بسیاری امتیازات داده شد و دانش هسته‌ای که با سرمایه‌گذاری بسیار به پیشرفت رسیده بود دچار نقصان و خلل گردید و برخی از تجهیزات آن از بین رفت که در حال حاضر باید برای تجدید آن سرمایه‌گذاری زیادی انجام شود. بنابراین اعتماد کردن به دشمن از آمریکا گرفته تا فرانسه، انگلیس و آلمان کار صحیحی نبوده و نیست و با توجه به رفتار زیرکانه و پیچیده آن‌ها باید هوشمندانه عمل بکنیم. افرادی که پیشنهاد مذاکره مجدد را اعلام و برای اجرای آن اقدام می‌کنند می‌خواهند نابسامانی‌های اقتصادی را با مذاکره سامان بدهند. این در حالی است که با استفاده از ظرفیت‌های داخلی می‌توان بر مشکلات غلبه کرد. در سیاست خارجی فرصت سوزی‌های زیادی با توجه به رویکردهای اشتباه صورت گرفته که باید این مسیر اصلاح گردد.


فضای روانی ایجاد  شده در کشور در حوزه ارز نیز باید کنترل شود


ناظمی اردکانی در رابطه با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در رابطه با جوانان گفت، باید از ظرفیت فکری و جسمی جوانان در کشور استفاده کرد. در 8 سال دفاع مقدس تجربه استفاده از جوانان به‌خوبی جواب داد. بدیهی است که اگر مدیریت انقلابی و جهادی صورت گیرد و از ظرفیت‌ها استفاده شود قطعاً اقتصاد کشور سامان پیدا می‌کند و تورم و گرانی برطرف می‌شود و به ثبات اقتصادی می‌رسیم. فضای روانی ایجادشده در کشور در حوزه ارز نیز باید کنترل شود. راهکارهایی وجود دارد که تأثیرپذیری اقتصاد را از دلار و یورو کاهش داد و از ارزهای خارجی دیگر استفاده کرد. روسیه در این زمینه موفق بوده و فشار تحریم‌ها را کاهش داده است. عدم تحرکات کافی مسئولین ما در این زمینه جای سؤال دارد. در خصوص مسکن راهکار عاجل وجود دارد، پروژه مسکن مهر یکی از راهکارهای مهم است که البته باید برخی ضعف‌های آن برطرف گردد و از تورم‌زایی آن با تأمین مالی نامناسب جلوگیری کرد. در برنامه دولت مردمی و تحول‌گرا به این مبحث مفصل پرداخته‌شده و راهکارهایی وجود دارد که برای زوج‌های جوان با کمترین هزینه مسکن ساخت.


دبیر کل جامعه اسلامی مدیران با اشاره به دولت‌های پس از انقلاب افزود: در دولت سازندگی شاهدترمیم برخی خرابی‌های جنگ بودیم و پروژه‌های عمرانی ایجاد شد اما ضعف‌هایی را شاهد بودیم. متأسفانه اشرافی‌گری و عدم صرفه‌جویی در هزینه‌ها اتفاق افتاد و نیروهای توانمند که نقش مؤثری در جنگ داشتند به کنار گذاشته شدند. در دولت اصلاحات که با شعار توسعه سیاسی روی کار آمد مردم از برخی فشارهای موجود روی رسانه‌ها آزرده بودند و لذا به این گفتمان رأی دادند. اما درنهایت متوجه شدند که توسعه کشور در گروی توسعه سیاسی نیست. دولت نهم و دهم نیز با گفتمان عدالت شکاف‌های اقتصادی را کاهش داد و قشر محروم جامعه موردتوجه قرار گرفتند و موفقیت‌های خوبی حاصل شد اما در اواخر دولت شاهد ایجاد زاویه بودیم و حاشیه‌های زیادی پیرامون دولت ایجاد شد و منش و خط‌مشی خدمت‌رسانی در جامعه متأسفانه تحت تأثیر قرار گرفت. دولت فعلی که با گفتمان تدبیر و امید روی کار است نیز متأسفانه نتوانسته شعار خود را محقق کند. دولت تمام فرصت‌های خود را برای مذاکره گذاشت تا بتواند با دشمن کنار بیاید، اما شاهد ناکامی کاملی در دولت بودیم. در واقع نتیجه رفتارهای دولت برجام بود که ایران کمترین امتیازی هم نتوانست برداشت کند. امیدواریم که دولت مردمی و تحول‌گرا بتواند از نقاط قوت دولت‌های قبلی استفاده کند و ضعف‌های آن‌ها را تکرار نکند.


با استقرار دولت الکترونیک می‌توان تا حدود زیادی به نتیجه مطلوب رسید


وی در پاسخ به چگونگی مبارزه با فساد، با اشاره به شفافیت گفت هر تصمیمی که گرفته می‌شود باید عقبه آن اعلام شود. دولت‌ها در تصمیم‌گیری‌ها باید در اتاق شیشه‌ای قرار بگیرند. با استقرار دولت الکترونیک می‌توان تا حدود زیادی به نتیجه مطلوب رسید. از رانت باید جلوگیری کرد که ارز ارزان‌قیمت یکی از رانت‌های مشهود است. مدیران بالادستی باید قدرت تحملشان در برابر فساد صفر باشد.


ناظمی اردکانی در رابطه با ارتباط بین دولت و مجلس گفت، وظایف هرکدام از این نهادها در قانون اساسی به‌صورت واضح مشخص است. در مقطع فعلی اتحاد در جامعه بسیار حائز اهمیت است. تشکیل جلسات سران سه قوه در این زمینه برای همگرایی بیشتر و غلبه بر مشکلات بسیار مهم است. اختلافات اخیر در مورد طرح غلبه بر تحریم‌ها و بحث بودجه بیشتر دیده می‌شود که در حوزه بودجه به نظر حق با مجلس است زیر باید درآمدهای در نظر گرفته‌شده قابل حصول باشد تا تورم افزایش پیدا نکند.


ناظمی اردکانی در پاسخ به سؤال احتمال کاندیداتوری خود گفت، مصوبه شورای مرکزی جامعه اسلامی مدیران این است که کاندیدای مختص به خود را در انتخابات داشته باشد و البته هم‌گرایی بین جریان‌ها را نیز در نظر داشته باشد. در ادامه زحماتی که در زمینه تدوین برنامه دولت مردمی و تحول‌گرا کشیده شده است پس از آن کمیته انتخاب شکل گرفته که این کمیته به نقطه نظراتی هم در رابطه با کاندیدای موردنظر خود رسیده است. اما فعلاً در حال سنجش شرایط هستند تا بتوانند به اجماع درونی و بیرونی بین جریان‌های ارزشی برسند.


ناظمی اردکانی در پایان گفت: شرایط امروز کشور با توجه به همه‌گیری بیماری کرونا و تحریم‌ها حساس‌تر از گذشته شده و متأسفانه ضعف مفرطی در بین برخی مسئولان وجود دارد. در زمینه شهادت دکتر فخری زاده دشمن به هدف خود رسید لذا در این شرایط نیاز است مردم ایران با هوشیاری برای یک انتخاب درست و به دور از شعارزدگی در صحنه شوند.


انتهای پیام/4106/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر