دانشگاه مبدأ حرکت اقتصاد است
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، سورنا ستاری در افتتاحیه مشترک بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار و هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی که صبح امروز به صورت مجازی برگزار شد، بیان کرد: اتفاقات خوبی طی هفت سال گذشته در حوزه پژوهش افتاده است. توسعه شرکتهای دانشبنیان، جهتگیری دانشگاهها و اساتید باعث ایجاد زیستبوم علم و فناوری کشور شده است. این امر فرهنگ جدید را میان مردم به وجود آورده است.
وی افزود: مردم نتایج تلاشهای جوانان و پژوهشگران را در زندگی روزمره میبینند. هدف از نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت این است که کودکان، نوجوانان و جوانان بتوانند تکنولوژیهای ایرانی را ببینند و به این خودباوری برسند که توان ساخت دستگاههای هایتک در کشور وجود دارد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با اشاره به این که در حال حاضر 43 پارک علم و فناوری در کنار دانشگاهها فعالیت میکنند، گفت: براساس آمارهای پایان سال 98، 6 تا 10 هزار استارتآپ، 150 شتابدهنده بخش خصوصی و 5 هزار و 500 شرکت دانشبنیان در کشور فعالیت میکنند. 300 هزار شغل مستقیم توسط این شرکتها و استارتآپها برای افراد تحصیلکرده ایجاد شده است. زیستبوم علم و فناوری کشور باعث بازگشت نخبههای ایرانی از کشورهای خارجی به کشور شده است. سال گذشته 2 هزار نخبه از 100 دانشگاه برتر جهان به کشور برگشتند و در حال حاضر شرکتهای خود را راهاندازهای کردهاند.
ستاری بیان کرد: فرهنگ صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر در حال توسعه در کشور است و در حال حاضر صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر در کشور وجود دارد. ظرفیت وام گرفتن شرکتها در صندوق نوآوری و شکوفایی به 15 تا 16 میلیارد تومان در سال افزایش پیدا کرده که نشان از فعالیت گسترده شرکتهای دانشبنیان میدهد.
وی با بیان این که دانشگاه مبدأ حرکت اقتصاد و نوآوری در کشور است، افزود: توسعه فناوری و نوآوری در چنین اکوسیستمی امکانپذیر است. نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایرانساخت یادآوری اتفاقات خوبی است که در حوزه پژوهش و فناوری رخ داده است. با مقایسه نتایج دوره هفتم با دوره اول نشان میدهد که در این سالها چقدر پیشرفت کردهایم.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/