صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۳۱ - ۲۲ آذر ۱۳۹۹

راهکارهایی برای کنترل استرس در دوران کرونا

در دوران کرونا زندگی همه به‌گونه‌ای با استرس و پریشانی عجین شده است که دیگر به یاد نداریم پیش ‌از این چگونه زندگی خود را می‌گذراندیم! حتماً شما هم نگرانی‌هایی برای خود و دیگران تجربه کرده‌اید و ناامیدی و ترس، بسیاری از فعالیت‌های روزانه‌تان را مختل کرده است.
کد خبر : 547874

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، در دوران کرونا زندگی همه به‌گونه‌ای با استرس و پریشانی عجین شده است که دیگر به یاد نداریم پیش ‌از این چگونه زندگی خود را می‌گذراندیم! حتماً شما هم نگرانی‌هایی برای خود و دیگران تجربه کرده‌اید و ناامیدی و ترس، بسیاری از فعالیت‌های روزانه‌تان را مختل کرده است.


این روزها همه در معرض اخبار تلخ و دلهره‌آور هستیم و خواه‌ناخواه درگیر استرس می‌شویم، استرسی که سلامت جسمی و روانی ما را تهدید می‌کند و ما را از مسیر درست زندگی منحرف می‌کند.


در این مقاله چند راهکار عملی برای کنترل استرس در دوران کرونا به شما ارائه می‌دهیم، به امید اینکه هر چه زودتر همه به روال عادی زندگی خود بازگردیم.


از ورزش روزانه غافل نشوید


ورزش منظم یکی از بهترین راه‌ها برای آرام‌سازی بدن و ذهن است. ورزش علاوه بر اینکه روحیۀ شما را بهبود می‌بخشد، باعث می‌شود بدن شما هورمون اندورفین ترشح کند که در واقع به کاهش استرس شما کمک می‌کند. از طرفی، استرس باعث می‌شود که عضلات شما به‌صورت ناخودآگاه منقبض شوند، ورزش بدن شما را از تنش‌ها رها می‌کند.


تمرینات هوازی، تمرینات کششی و یوگا را می‌توانید در خانه و با ساده‌ترین امکانات انجام دهید. لازم نیست کار خاصی بکنید، یک برنامۀ تمرین در خانه روی موبایلتان نصب کنید و یا ویدئوهای آموزشی سطح وب را دنبال کنید.



علاوه بر موارد بالا می‌توانید مدیتیشن را هم امتحان کنید، با این تمرین استرس خود را کاهش داده، آن را مدیریت کنید و سلامت ذهنی خود را ارتقا دهید. در واقع مدیتیشن تمرین فکرنکردن است:



  • در جای راحتی بنشینید و دستانتان را روی پاهایتان بگذارید (یا می‌توانید روی زمین دراز بکشید).

  • چشمانتان را ببندید.

  • به دم و بازدمتان توجه کنید و سعی کنید افکاری که به ذهنتان می‌آید را رها کنید.


استرس و اضطراب بر نحوۀ تنفس شما اثر می‌گذارد و آن را سخت‌تر می‌کند؛ این کار باعث بهبود تنفس، آرام‌شدن ضربان قلب و آرامش ذهن می‌شود.


نکته: برای مدیتیشن می‌توانید از موزیک مدیتیشن و Guided meditation استفاده کنید.


حجم کارتان را کنترل کنید


داشتن تعادل پایدار میان زندگی و کار به‌ عنوان بخشی از زندگی بسیار مهم است. فشار کاری بر استرس شما اضافه می‌کند و همان‌طور که می‌دانید این استرس سیستم ایمنی شما را ضعیف می‌کند.



سعی کنید تغییرات بزرگ و استرس‌زا را تا جایی که برایتان ممکن است به تعویق بیندازید. کارهایی که باعث افزایش سطح استرس شما می‌شود و مسئولیت‌های سنگین را به بعد از دوران کرونا محول کنید؛ به خاطر داشته باشید که بالاخره این دوران هم سپری می‌شود و هیچ‌چیز به اندازۀ سلامت جسم و روان شما بااهمیت نیست.


اما چطور می‌توانید حجم کارها را کنترل کنیم و فشاری کاری را کاهش دهیم؟



  • اهداف و انتظارات معقول داشته باشید: آیا زندگی شما هم با اهداف بزرگ و زمان کم پر شده است؟ سعی کنید اهدافی متناسب با توانایی‌ها و امکاناتتان انتخاب کنید، انتخاب اهداف درست، شما را حین کار در حالت flow قرار می‌دهد. (پیشنهاد می‌کنیم: حتما در این باره مطالعه کنید.)

  • برنامه‌ریزی کنید: یک برنامۀ منظم به کاهش استرس شما کمک می‌کند، باعث می‌شود کارهای مهم‌تر را در اولویت قرار دهید و روی آن‌ها تمرکز کنید؛ از طرفی کارها سریع‌تر انجام می‌شوند و وقت آزاد بیشتری برای شما فراهم می‌کند.

  • برون‌سپاری کنید: می‌توانید بخشی از کارهایتان را به دیگران بسپارید.


البته باید به یک نکتۀ مهم دقت کنید، کارتان را به فریلنسرها و آژانس‌های معتبر بسپارید تا دچار استرس مضاعفی نشوید. برای مثال اگر در کارتان به ترجمه متون نیاز دارید، ما به شما ترجمه انگلیسی به فارسی ترنسیس را پیشنهاد می‌کنیم. ترنسیس یک پلتفرم ترجمۀ معتبر، متخصص و متعهد است، به‌علاوه شما می‌توانید سفارش‌ ترجمه خود را به‌صورت آنلاین در سایت ترنسیس ثبت کنید و دیگر نگران کرونا نباشید.


به رژیم غذایی خود بیشتر اهمیت دهید


احتمالا شما هم کسانی را دیده‌اید که وقتی استرس دارند به پرخوری دچار می‌شوند یا نمی‌توانند لب به چیزی بزنند!


سیستم ایمنی بدن به رژیم غذایی بستگی دارد؛ سعی کنید در این دوران از مصرف مواد غذایی ناسالم پرهیز کنید، مواد غذایی محرک را بشناسید و از برنامۀ غذایی خود حذف کنید. از میان‌وعده‌های سالم برای تقویت بدن خود استفاده کنید، قند خون خود را ثابت نگه دارید؛ آرامش شما به این شیرین دوست‌داشتنی بند است!


دربارۀ مواد غذایی محرک چیزی شنیده‌اید؟



  • کافئین

  • لبنیات

  • غذاهای آماده و صنعتی (مثلاً هر چیزی که با مواد نگه‌دارنده ترکیب شده باشد.)

  • فست ‌فود چه چیزهایی به کنترل استرس شما کمک می‌کند؟

  • مواد غذایی منیزیم‌دار (آجیل، حبوبات و سبزیجات)

  • مواد مغذی پروتئین‌دار (تخم‌مرغ و ماهی)

  • مرکبات


از پارانویا فرار کنید!


پارانویا می‌تواند از کرونا هم خطرناک‌تر باشد! احتمالاً برای شما هم پیش آمده که درباره علائم بیماری خود بخوانید و ذهنتان به شکل بیمارگونه‌ای همۀ آن‌ها را به شما نشان بدهد. در واقع این موضوع برای مغز شما مثل یک مسابقه است که می‌خواهد بفهمد با چه کارهایی می‌تواند خطر را از شما دور کند.



خودتان را سرگرم کنید؛ کتاب بخوانید، با بقیه ارتباط برقرار کنید یا حتی احساسات خود را به هر شکلی که می‌خواهید بیان کنید؛ هدف این است که به ذهنتان اجازه ندهید به هر سو پرواز کند و استرسی مضاعف به شما وارد کند. به‌روزترین اخبار دنیای روانشناسی را دنبال کنید تا از عملکرد ذهن خود آگاهی بیشتری داشته باشید.


قرار نیست به دغدغه‌های شما چیزی اضافه شود، وقت خود را برای مقالات معتبری بگذارید که حقیقت را به درستی بازگو کرده‌اند. اگر دوست دارید منابع انگلیسی را دنبال کنید، باید از کیفیت ترجمۀ آن مطمئن باشید. برای این مقالات کار ترجمه تخصصی روانشناسی انگلیسی به فارسی را به ترنسیس بسپارید. علاوه بر کیفیت مقاله، خیالتان از پشتیبانی همه‌جانبه و تضمین قیمت راحت خواهد بود.


استراحت کافی داشته باشید


خواب شما باید به اندازه باشد؛ نه بیشتر و نه کمتر. خواب و استرس رابطه‌ای مستقیم با هم دارند؛ وقتی شما خواب درستی نداشته باشید ذهنتان‌ آماده است که با کوچک‌ترین تنش بهم بریزد و از طرف دیگر، اضطراب خواب راحت را مختل می‌کند؛ ممکن است با شما کاری کند که ساعت خوابتان بیشتر شود و یا حتی آنچنان ذهن شما را درگیر کند که نتوانید به خوبی بخوابید.


بهداشت خواب را رعایت کنید، سعی کنید با انجام چند کار ساده و تبدیل آن به عادت، خواب راحت خود را تضمین کنید. تخت خواب شما باید محل خواب باشد نه چک‌کردن اخبار و تشدید استرس!


قبل از خواب دوش آب گرم، نوشیدنی‌های بدون کافئین و دمنوش‌های آرام‌بخش به شدت توصیه می‌شود.


انتهای پیام/4129/ر


انتهای پیام/

برچسب ها: استرس کرونا
ارسال نظر