صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمودی مطرح کرد؛

چاقی سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند/ لزوم مصرف ویتامین D

یک متخصص تغذیه گفت: چاقی سیستم ایمنی را ضعیف کرده و ریسک عوارض ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.
کد خبر : 545047

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، مریم محمودی متخصص تغذیه در گفت‌وگو با برنامه رادیوم رادیو جوان درباره دستور غذایی در دوران کرونا اظهار داشت: درباره کرونا با چند فاز در برنامه غذایی مواجه هستیم که یکی از آن‌ها پیشگیری است. فاز پیشگیری با درمان کاملاً متفاوت است. فردی که هنوز مبتلا نشده است یک روند و کسی که مبتلا شده است روند متفاوتی را طی می‌کند.


وی با اشاره به فاز پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا بیان کرد: نکته مهم و قابل‌توجه در پیشگیری چاقی و اضافه‌وزن است چراکه مطالعات نشان داده است که این امر بدن را در وضعیت التهابی مزمن قرار می‌دهد. چاقی سیستم ایمنی را ضعیف کرده و ریسک عوارض ویروس کرونا را افزایش می‌دهد.


متخصص تغذیه ادامه داد: همیشه بیماری‌های مزمن غیرواگیر ازجمله دیابت و بیماری‌های قلبی با سبک زندگی ما مرتبط بوده است. هیچ‌گاه یک بیماری واگیر به این اندازه در سبک زندگی‌مان اثرگذار نبوده و اولین بار است که این اتفاق افتاده است. کرونا باعث شده سبک زندگی ما ازجمله خوردن و خرید کردنمان عوض شود. همچنین ارتباطات اجتماعی ما را قطع کرده و درگیر فنّاوری شده‌ایم، علاوه بر این الگوهایی که در شبکه اجتماعی می‌بینیم نیز ما را افسرده‌تر می‌کند.


محمودی با تأکید بر اینکه مصرف کربوهیدرات‌ها سروتونین در مغز را افزایش می‌دهد گفت: سروتونین ها به‌صورت موقت احساس سرخوشی را به ما منتقل می‌کنند اما در درازمدت این کربوهیدرات‌ها به بدن آسیب می‌زنند. برای اینکه از آسیب رساندن به بدنمان جلوگیری کنیم باید از این مواد غذایی هوشمندانه استفاده کنیم. کربوهیدرات نباید حذف شود اما نحوه استفاده از آن بسیار مهم است.


وی افزود: ورزش یکی از بهترین مسکن‌های اضطراب و افسردگی است. در خانه نیز با اپ‌ها و نرم‌افزارهای متعدد ورزشی می‌توان ورزش کرد. اولین قدم سخت‌ترین قدم است. باید سعی کنیم خود را به این امر عادت دهیم.


متخصص تغذیه استفاده از برنج قهوه‌ای در حجم کم را مطلوب برشمرد و عنوان کرد: باید از نان‌های سبوس‌دار مثل سنگک و بربری استفاده کرد و مصرف نان تافتون و لواش توصیه نمی‌شود. استفاده از پروتئین‌ها نیز مهم است چراکه آنتی‌بادی‌ها از آن تأمین می‌شود و سیستم ایمنی ما به آن وابسته است. غلات همانند برنج ، ماکارونی، ذرت و‌ گندم همراه با حبوبات پروتئین را تکمیل می‌کنند.


محمودی با اشاره به اینکه در سیستم ایمنی بدن نسبت امگا ۶ به امگا ۳ بسیار اهمیت دارد تشریح کرد: همه انواع روغن مفید نیست. امگا ۳ از امگا ۶ بهتر است به دلیل اینکه بدن را در حالتی قرار می‌دهد که سبب کاهش التهاب می‌شود اما امگا ۶ بدن را در وضعیت التهاب شدید قرار می‌دهد. بسیاری از روغن‌های مایع امگا ۶ بیشتری را دارد. نسبت ایدئال این دو در بدن بین دوبه‌یک و چهار‌به‌یک است. روغن کلزا یا کانولا دارای این نسبت است. روغن کنجد و روغن‌زیتون نیز مفید است.


وی با تأکید بر اینکه باید قبل از ورود ویروس سدهای دفاعی بدن را قوی کنیم گفت: ویروس‌ها از طریق مخاطات و پوست وارد بدن می‌شوند. برخی از ریزمغذی‌ها ازجمله ویتامین Aدر سلامت مخاطات مؤثر است. سبزی‌ها و میوه‌های زرد-نارنجی مثل هویج در این دسته قرار دارند و منبع ویتامینA هستند اما باید حواسمان به مصرف میوه‌ها باشد به دلیل اینکه میزان کربوهیدرات آن‌ها بالاست.


متخصص تغذیه در پایان تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین ویتامین‌ها، ویتامین D است. تنها ویتامینی که مکمل آن برای ایرانی‌ها ضرورت دارد این ویتامین است، به دلیل اینکه در نژاد ما رنگ‌دانه‌های پوستی بیشتر است بنابراین کمتر ویتامین D می‌سازیم. مطالعات نشان داده است هرچه عرض جغرافیایی بالاتر می‌رود ریسک ابتلا به کرونا افزایش می‌یابد. ویتامینD پنجاه‌هزار برای سنین بین ۱۲ تا ۷۰ سال ماهی یک عدد و برای افراد بالای ۷۰ سال هر دو هفته یک عدد توصیه می‌شود. با رژیم غذایی متعادل و متناسب و استفاده از همه گروه‌های غذایی مواد معدنی و ویتامین‌های کافی به بدنمان خواهد رسید.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر