96 اختراع و 88 طرح پژوهشی در کارنامه پژوهشگران جوان ثبت شد/ تولید نمونه اولیه «سیستم آبیاری مدرن زیرسطحی»
فرشید خجسته در ادامه سلسله گفتگوهای «در مسیر نخبهپروری» (26) در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا به تشریح فعالیتها، دستاوردها، موفقیتها و برنامههای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک پرداخت و در بیان خلاصهای از روند راهاندازی این باشگاه اظهار کرد: این باشگاه با هدف شناسایی، پرورش و رشد استعدادهای درخشان جوانان ایران اسلامی در زمینههای مختلف علمی و فراهم آوردن محیطی که جوانان مستعد و علاقمند به امور پژوهشی بتوانند در آن به کنکاش علمی پرداخته و خلاقیتها و نوآوریهای خود را شکوفا کنند، آذر ۱۳۷۷ در دانشگاه آزاد اسلامی اراک راهاندازی شد.
بیشتر بخوانید:
«خودرو هوشمند» چگونه به قطع زنجیره تصادفات جادهای منجر میشود؟
لزوم حمایت از کارآفرینان و تلاش برای مهارتآموزی دانشجویان
ساخت دستگاه «جک بارگذاری» در مرحله نهایی
وی افزود: دفتر باشگاه پژوهشگران جوان واحد اراک بهدلیل توانایی بالا و فعالیت خوب در زمینه جذب اعضا و هدایت و پرورش دانشجویان نخبه و نیز توسعه کارگاهی و تحقیقاتی برای اعضای باشگاه پس از 6 سال فعالیت، سال ۱۳۸۲ به شعبه باشگاه در منطقه پنج دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل و عهدهدار پرورش و هدایت دانشجویان نخبه در سطح واحدهای دانشگاهی این منطقه شد.
ثبت چند پتنت جهانی و ارائه 645 مقاله علمی پژوهشی
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک با بیان اینکه این باشگاه اکنون حدود 180 عضو عادی و پژوهشگر و 9 عضو استعداد درخشان دارد، ثبت چند پتنت (حق ثبت اختراع) جهانی در سال 1388 و ثبت شرکت دانشبنیان توسط اعضا را ازجمله فعالیتهای شاخص این باشگاه دانست.
به گفته خجسته، برگزاری وبینارهای کاربردی در راستای توانمندسازیهای دانشجویی و سخنرانیهای مجازی علمی اعضای هیئت علمی دانشگاه، ایجاد هستههای فناور از میان استعدادهای درخشان و انجمنهای علمی دانشجویی در مرکز رشد دانشگاه و واکاوی طرحهای پژوهشی دانشگاه و اختراعات ثبت شده برای یافتن طرحهای دارای قابلیت تجاریسازی از مهمترین فعالیتهای کنونی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اراک است.
این مسئول، ثبت 96 اختراع از سال 1382 تاکنون، ارائه 645 مقاله علمی پژوهشی و ISI به نام باشگاه، ارائه 88 طرح پژوهشی و عنوان باشگاه برتر کشور در سالهای 1384، 1386، 1396 را از افتخارات باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک ذکر کرد و به آنا گفت: هسته فناور تراواکشت هم دارای یک اختراع ثبت شده در زمینه آبیاری مدرن زیرسطحی بوده که در حال تولید نمونه اولیه هستیم.
استفاده از کارمندان تحصیلکرده بهعنوان کارشناسان مسئول در باشگاه
وی در ارائه پیشنهاد به ستاد مرکزی باشگاه برای فعالیتهای بهتر با بیان اینکه ارتقا و توانمندسازی باشگاه پژوهشگران جوان در هر استان به موارد مهمی وابسته است، عنوان کرد: بهعنوان مثال رؤسای باشگاههای پژوهشگران در واحدهای تابعه و مراکز استانها اعضای هیئتعلمی دانشگاه هستند و از زمان الحاق انجمنهای علمی دانشجویی به باشگاه در تیر 1398 بررسی، تصویب و اجرای رویدادهای توانمندسازی دانشجویی، اعضای انجمنهای علمی و دبیران آنها احتیاج به صرف مدت زمان مفیدتری دارد.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اضافه کرد: بهعلاوه وجود واحدهای موظفی تدریس برای رؤسای باشگاه هنگام تدریس غیرحضوری و وجودنداشتن کارشناس حتی در برخی مراکز استانها اداره همزمان باشگاه و انجمنها را با مشکلات عدیدهای روبهرو کرده است؛ بنابراین استفاده از کارمندان تحصیلکرده بهعنوان کارشناسان مسئول در باشگاههای پژوهشگران جوان و نخبگان واحدهای تابعه در هر استان اجتنابناپذیر است.
خجسته در پاسخ به این پرسش که باشگاه واحد اراک در دوره کرونا چه عملکردی داشته و آیا موفق به تولید محصولات ضدکرونا هم شده است؟ بیان کرد: تولید ماسک و لباسهای پزشکی توسط تیم نساجی دانشگاه و دستگاه اتوماتیک الکلپاش توسط مرکز رشد دانشگاه از جمله فعالیتهای اعضای این باشگاه در روزهای کرونایی بوده است.
فعالیت 44 انجمن علمی در واحد اراک
وی با بیان اینکه در حال رایزنی با شرکتهایی هستیم که با باشگاه مرکزی تهران تفاهمنامههایی را برای توانمندسازی دانشجویی مانند شرکت رایورز و سماتک امضا کردهاند، کارکرد انجمنهای علمی زیر نظر باشگاه پژوهشگران را یادآور شد و به آنا گفت: باشگاه پژوهشگران جوان واحد اراک داری 44 انجمن علمی است که از آنها میتوان انجمن علمی زیستشناسی، بهداشت، روانشناسی، صنایع، عمران، رباتیک، مکانیک، برق، مهندسی شیمی، حقوق، میکروبیولوژی و... را یادآور شد که همگی فعال هستند.
به گفته رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، بیشتر برنامههای انجمنهای علمی بهصورت وبینار و کارگاه مجازی بوده و اکنون هم سرگرم برنامهریزی برای برگزاری مسابقات و استارتآپ هستیم.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/