طبع، خواص، مضرات و مُصلح فلفل سیاه در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، فلفل سیاه یا پلپل سیاه میوههای خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل است. گیاه فلفل بومی جنوب هند است.
فلفل در هندوستان از دیر باز به عنوان ادویه مورد استفاده بود. تا اواخر قرون وسطی فلفل از هندوستان به اروپا و سایر نقاط جهان تجارت میشد. به خاطر ارزش این گونه ادویهها بود که اروپاییها در پی یافتن راه جدیدی به هندوستان بودند. با کشف قاره آمریکا نوع جدیدی از فلفل بومی قاره آمریکا کشف شد.
در یونان باستان از فلفل نه تنها بهعنوان ادویه بلکه به عنوان پول و هدیه استفاده میشد. در قرون وسطی، سرمایه یک فرد براساس مقدار فلفل سیاه ذخیره شده وی سنجیده میشد. فلفل سیاه علاوه بر طعم دادن به غذا، طعم کهنگی غذا را نیز میگیرد.
خواص و مضرات فلفل سیاه
- مصرف فلفل بدن را گرم می کند، بنابراین مصرف صحیح آن باعث تأمین حرارت مناسب برای بدن میشود. از طرفی مصرف غیر اصولی آن باعث غلبه حرارت میشود.
- سرماخوردگی، سرفه، سینوزیت و گرفتگی بینی را تسکین می دهد.
- خاصیت ضد باکتریایی آن با عفونت ها و گزیدگی حشرات مقابله می کند.
- رگ های خونی را تمیز نگه می دارد.
- جوشانده تهیه شده با آب و فلفل سیاه برای رفع یبوست مفید است.
- این ادویه هم چنین در بهبود عملکرد معده نقش مفیدی دارد.
- مصرف فلفل سیاه به عنوان ادویه در اکثر غذاها باعث لطافت غذا و هضم بهتر آن میشود.
- مقوی معده و بادشکن میباشد.
- فلفل مقوی حافظه و اعصاب میباشد.
- مسکن دردهای عصبی است.
- جهت رفع رطوبت دماغ و معده فلفل با مویز جویده و میل شود.
- فلفل خون غلیظ را سبک میکند.
- فلفل رطوبات بدن را تحلیل میبرد اما افراط در مصرف آن در افراد خشک مزاج باعث آسیب به بدن میشود.
- در پاکسازی بدن از بلغم مفید است.
- استفاده از فلفل در بیماریهای عصب مفید است.
- جویدن دانه فلفل با مویز به منظور رفع رطوبات مغز موثر است.
- کسانی که زیاد فلفل می خورند، بتدریج بدن های چروکیده و پوستی حساس و کدر پیدا می کنند.
- جهت درمان سنگ در مجاری ادرار از دمکرده برگ فلفل استفاده شود.
- جهت رفع بلغم و بلغم لزج فلفل و مویز میل شود.
- جهت ساکت کردن درد دندان یک حبه قند را در یک قاشق فلزی قرار داده با آتش آن را ذوب کنند سپس کمی فلفل اضافه نموده در حفره دندان کرم خورده بریزند درد آن ساکت شده و از کرم خوردگی دندان جلوگیری میکند.
- برای رفع تب و لرز جوشانده آب و دانه فلفل سیاه مصرف کنید.
- فلفل با افزایش دادن ترشح اسید هیدروکلریک در معده به هضم غذا کمک می کند.
- ادرارآور بوده و مصرف آن باعث تعریق می شود.
- با شکستن سلول های چربی، باعث کاهش وزن می شود.
- بهتر است فلفل سیاه همراه غذاهای سرد و نفاخ خورده شود تا از سردی و مضرات آنها کاسته شود.
- بهترین زمان برای افزودن پودر فلفل سیاه به غذا اواخر زمان پخت است.
- چون افزودن زودهنگام آن منجر به آزاد شدن روغن های فرار و عطر و طعم آن می شود.
- افزودن دانه های فلفل سیاه در سوپ و خورش و غذاهایی که به آرامی پخته می شود، به خوش طعم شدن آن کمک می کند.
- از خواص مصرف متعادل فلفل تقویت حافظه است.
- مصرف فلفل سیاه برای گرم مزاجان مضر است و افراط در مصرف آن، سبب سردرد شده و خشک کننده سینه و حلق و مضر کبد و کلیه است.
- مصرف فلفل سیاه در هوای گرم و در جوانان گرم مزاج، خشک کننده منی است.
طبع فلفل سیاه چیست؟
مزاج آن گرم و خشک است.
مصلح فلفل سیاه چیست؟
روغنهای گیاهی سرد مانند روغن بنفشه (برای گرممزاجان) و عسل (برای سرد مزاجان) مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج فلفل سیاه هستند و تا حدودی از عوارض آن میکاهند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/