صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۰۰ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح بامیه در ویکی آنا

بامیه که از آن به‌عنوان «بمب خاصیت» هم یاد می‌شود، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و سرطان‌ها را بیش از آنچه فکرش را بکنید، کاهش می‌دهد.
کد خبر : 516413

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بامیه یک سبزی از خانواده ی  پنیرک بوده و موطن اصلی آن آفریقا یا مناطق گرم آسیاست ولی بعدها به سایر مناطق دنیا رفته و در حال حاظر در اغلب کشورها کشت می شود.
برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیم های هضمی باید آن را خیلی کم بپزید ، یعنی با حرارت کم یا بخار ملایم پخته شود.



خواص و مضرات بامیه



  • بامیه می تواند باعث کاهش چربی خون نیز شود.

  • ملین مزاج بوده و مدفوع را زیاد می کند.

  • بامیه در یر طرف کردن بلغم، صفرا و سودا مفید می باشد.

  • بامیه ادرارآور است.

  • درمان‌کننده سوزش و درد در مجاری ادرار است.

  • لعاب حاصل از جوشاندن میوه یا تخم بامیه نرم‌کننده است و برای درمان سوزاک به کار می‌رود.




  • تخم بامیه محرک قلب و ضداسپاسم است.

  • قدیم‌ترها از بامیه ضماد تهیه کرده و روی زخم می‌گذاشتند تا آن را التیام دهد.

  • لعاب و مواد لزج در بامیه ،سینه های خسته و کوفته را نرم و گرفتگی صدا را و آوازه را باز می کند.

  • فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کند، بدین ترتیب که سرعت جذب قند خون را کاهش  می دهد از این رو برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.

  • فیبر موجود در بامیه باعث می شود کلسترول اضافی موجود در بدن دفع شود.

  • بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع می ‎کند.

  • بامیه به علت داشتن ماده ضدعفونی کننده کرم معده و کرمک را از بین می ‎برد.

  • بامیه را بجوشانید کمی شکر یا عسل به آن اضافه کنید این شربت برای درمان زخم گلو و گرفتگی صدا مفید است.

  • مقوی قوای جنسی و افزایش دهنده مایع جنسی است.

  • بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود.

  • بامیه حاوی مقادیر غنی از ویتامین K12 است که برای سلامت استخوان ها ضروری است.

  • بامیه سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.

  • تحقیقات جدید نشان داده است که بامیه می تواند به پاکسازی کبد و سمزدایی کبد کمک شایانی کند.




  • به‎خاطر وجود ویتامین B1 در بامیه برای نیروبخشیدن به عضلات ضعیف و اعصاب قابل تحریک داروی خوبی به شمار می ‎رود.

  • بامیه حاوی مقادیر غنی از فیبر است که باعث پیشگیری و درمان یبوست می شود.

  • بامیه ممکن است سوءهاضمه ایجاد کند یا تهوع آورد.

  • مصرف بامیه به پوست لطافت می ‎بخشد.

  • به افرادی که مبتلا به آسم هستند به شدت توصیه می‌شود که بامیه مصرف کنند.

  • بامیه سرشار از فولات و آهن است و بنابراین مصرف آن برای رفع کم خونی مفید می‌باشد.

  • این سبزی مغذی سبب تقویت اعصاب شده و قوه بینایی را نیز افزایش می دهد.

  • بامیه به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد ویتامین های «آ»و «ث» و تقویت سیستم ایمنی می تواند ماده غذایی مناسبی برای زنان باردار ، کودکان در حال رشد و افرادی که به دلیلی دچار وقفه در رشد شده اند محسوب شود.

  • لعاب بامیه برای کسانی که زخم اثنی‎عشر یا ورم روده دارند، بسیار مفید است.

  • جوشانده بامیه سنگ مثانه را دفع می‌‎کند.

  • بامیه به پوست لطافت می‌‎بخشد.

  • بر روی پوست و کرکهای آن ، مقداری منگنز و کالبات وجود دارد که غذای غدد داخلی بوده و ترشح ان ها را تنظیم می نماید.

  • همچنین اشتها به غذا را زیاد می کند.




  • برای درمان سفلیس از جوشانده ریشه بامیه استفاده شود.

  • در برگ و ساقه‌ بامیه، مقدار زیادی ید وجود دارد، در نتیجه برای بیماران گواتر مفید است.

  • بامیه در بعضی افراد ممکن است سوءهاضمه یا حالت تهوع هم به‌وجود آورد.

  • بعضی‌ها هم از ازدیاد تعریق پس از خوردن بامیه و تخم آن شکایت می‌کنند.

  • فراموش نکنید استفاده از بامیه به علت داشتن پتاسیم بالا به افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی توصیه نمی‌شود.


 


طبع بامیه چیست؟


طبیعت بامیه سرد و بسیار تر است.


 


مصلح بامیه چیست؟


اشخاص با مزاج سرد اگر بخواهند بامیه بخورند بهتر است که آن را با ادویه‌ی گرم مانند دارچین، آویشن، زردچوبه، زیره، فلفل و نمک که مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج بامیه هستند، میل کنند.



انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر