صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
استاد علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران:

حتی‌الامکان از خرید مواد غذایی فله خودداری شود

استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیشترین مشکل در انتقال ویروس کرونا به دلیل استفاده از مواد غذایی فله‌ای است به همین منظور توصیه می‌شود از خرید این نوع مواد خودداری شود.
کد خبر : 490000

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کوروش جعفریان درمورد اینکه آیا با مصرف مواد غذایی آلوده به ویروس کرونا افراد دچار بیماری می‌شوند یا خیر؟ اظهار کرد: به طور کلی اینکه آیا با خوردن غذایی که آلوده به ویروس است دچار بیماری می‌شویم به نظر می‌رسد که خیلی اطلاعات در این خصوص دقیق نیست و احتمال اینکه با خوردن غذا به ویروس مبتلا می‌شویم خیلی کم است.


وی افزود:  شاید ما از این مسیر شانس ابتلا به کووید 19 را نداشته باشیم، اما طبیعتا غذایی که آلوده به ویروس باشد احتمال اینکه دست و یا سایر اندام با آن تماس داشته باشد، زیاد است و اگر ما دست خود را به گوش، بینی، چشم و دهان بزنیم احتمال ورود ویروس به داخل بدن افزایش می‌یابد.


جعفریان بیان کرد: بنابراین نکته ای که باید به آن توجه شود این است تا جایی که امکان دارد سطح دسترسی تماس با ویروس کاهش یابد. به عنوان مثال وقتی مواد غذایی بسته بندی شده تهیه می‌شود باید قبل از قرار دادن آن در محل نگهداری در محیطی که آلودگی به سایر قسمت‌ها منتقل نمی‌شود، با استفاده از مواد شوینده ضدعفونی شود.


این استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در عین حال برخی از مواد غذایی مانند مرغ یا گوشت فله‌ای هستند و امکان شستشو با مواد شوینده را ندارند، به همین دلیل توصیه ما این است که همه مواد غذایی به صورت بسته بندی عرضه شود تا احتمال آلودگی کاهش یابد.


وی افزود: در مورد برخی از مواد غذایی فله خشک اگر چند روز بیرون از خانه نگهداری شوند ویروس از بین خواهد رفت، اما در مورد نان، مرغ و گوشت که مصرف روزانه است    و نمی‌توان در خارج از خانه نگهداری کرد باید اقدامات دیگری انجام داد.


جعفریان تصریح کرد: به طور خاص در مورد نان که مصرف زیادی هم دارد باید توجه داشت که در زمان پخت به علت حرارت بالا ویروسی در آن باقی نمی‌ماند، اما زمانیکه نانوا یا فروشنده با دست نان را روی پیشخوان در نانوایی عرضه می‌کند ممکن است دچار آلودگی ثانویه شود، اگر این اتفاق افتاد ساده ترین کار این است که از گرمایش مجدد برای از بین بردن آلودگی استفاده شود.


استاد دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در مورد گوشت و مرغ کار بسیار سختر است، زماینکه این اقلام بسته بندی و در یخچال قرار داده می‌شود هر زمان به بسته بندی آن دست می‌زنیم باید دستمان را بشوییم چراکه ممکن است آلوده باشد، اما اگر خود گوشت هم آلوده باشد در زمان پخت این آلودگی از بین می‌رود.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر