صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۱ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۹

شباهت ۸۰ درصدی میان ویروس سارس و کووید-19 وجود دارد

به باور کارشناسان ژنتیک ۸۰ درصد بین ویروس سارس کوو-۲ که باعث کووید-19 شده 80 درصد مشابهت وجود دارد.
کد خبر : 482077

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کارشناسان گروه ژنتیک در پژوهشگاه رویان معتقدند ژنتیک ۸۰ درصد از حوالی‌های ویروس سارس کوو-۲ که باعث کووید-19 شده با هم مشابه هستند.


کارشناسان در پاسخ به این سؤال که آیا ویروس کرونا دست‌کاری شده است یا خیر می‌گویند برای اینکه به این سؤال پاسخ قطعی داده شود تحقیقات دقیقی لازم است، ولی می‌توانیم شواهدی را که وجود دارند در کنار هم قرار دهیم و حدس نزدیک به یقینی در این زمینه داشته باشیم.


بر پایه این اظهارنظرهای علمی می‌توان گفت داستان از این قرار بود که اولین بار مقاله‌ای در یک مجله پزشکی معتبر در سال ۲۰۱۵ چاپ شد که ادعا کرده بود ویروسی با دست‌کاری ژنتیکی تولید شده که می‌تواند بیماری‌زایی بالایی داشته باشد، ولی از حدود دسامبر ۲۰۱۹ وقتی ویروس سارس کو-2 که باعث کووید-19 می‌شود را در ووهان چین داشتیم اولین گمانه‌زنی‌ها این بود که آیا این دست‌کاری همان ویروس است یا خیر. در این مورد می‌شود گفت تقریباً ۸۰ درصد حوالی‌های این دو ویروس با هم مشابه هستند یعنی فقط ۲۰ درصد تفاوت دارند.


در حال حاضر بحث بر سر این است که وقتی یکی از مهم‌ترین نواحی این ویروس را بررسی می‌کنیم تفاوت‌های زیادی را در آن می‌بینیم و وقتی ساختار ویروس را نیز برسی می‌کنیم می‌بینیم که بخشی از آن از ویروس سارسی است که قبلاً گزارش‌شده و حتی یک بخشی از آن از ویروس اچ‌آی‌وی است. این قضیه نشان می‌دهد که این ویروس با یک احتمال خیلی خیلی پایینی کاملاً از طریق جهش‌های طبیعی اتفاق افتاده باشد و همچنین می‌تواند کاملاً دست‌کاری شده باشد یعنی هر دو احتمال وجود دارد.


این را باید افزود که اگر قرار بود به‌صورت طبیعی اتفاق می‌افتاد ممکن بود در طی سال‌های متوالی این جهش‌ها روی‌هم تجمیع می‌شد و چنین ویروسی شکل می‌گرفت و اگر قرار بود با دست‌کاری ژنتیکی این اتفاق می‌افتاد در فاصله زمانی کوتاه‌تری شکل می‌گرفت.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر