صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۲:۳۵ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸

وقتی نیمه شب از خواب پریدیم چه کنیم که دوباره خوابمان ببرد؟

در این مطلب، می‌خواهیم چند ترفند ساده به شما معرفی کنیم که کمک می‌کنند در چنین مواقعی به بی‌خواب شدن خود غلبه کنید و دوباره به دنیای شیرین خواب بازگردید.
کد خبر : 451175

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا ،برای همه‌ ما پیش آمده؛ نیمه شب است که ناگهان از خواب بیدار می‌شویم و می‌بینیم که خواب دیگر از سرمان پریده و هر چه می‌کنیم دوباره خواب‌مان نمی‌برد.


این مسئله ما را از یک خواب کامل شبانه محروم می‌کند و باعث می‌شود روز بعد خود را با خستگی و خواب آلودگی سپری کنیم. در این مطلب، اما می‌خواهیم چند ترفند ساده به شما معرفی کنیم که کمک می‌کنند در چنین مواقعی به بی خواب شدن خود غلبه کنید و دوباره به دنیای شیرین خواب بازگردید.


۱- سراغ تلفن همراه‌تان نروید


وقتی نیمه شب از خواب بیدار می‌شوید، ممکن است سراغ تلفن همراه تان بروید، چون فکر می‌کنید با سرگرم کردن خودتان دوباره خواب‌تان خواهد برد یا می‌خواهید از فرصت استفاده کنید و نگاهی به پیغام هایتان بیندازید، اما باید در برابر این میل مقاومت کنید، چون نور آبی‌ای که از صفحه‌ دستگاه‌های الکترونیک ساطع می‌شود خواب را مختل می‌کند. اگر به هر دلیلی حس می‌کنید که نمی‌توانید در برابر این میل مقاومت کنید، به خودتان یادآوری کنید که کاری که با تلفن همراه تان دارید را هر چه باشد می‌توانید بعداً هم انجام دهید و خواب از همه چیز برایتان واجب‌تر است. اگر قبل از خواب مجبورید از تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر خود استفاده کنید، نور صفحه‌ی آن را به حداقل برسانید. این کار ممکن است کمک کند خواب تان تا صبح ادامه داشته باشد و نیمه شب از خواب بیدار نشوید.


۲- اتاق خواب‌تان را ساکت و تاریک کنید


عمده دلیل بی خوابی‌های نیمه شب، رنج‌های عاطفی، اضطراب یا مشغولیت‌های ذهنی است. ما در طول شب وارد چرخه‌های خواب می‌شویم. هنگام ورود به هر کدام از این چرخه‌ها، ما تا حدودی از خواب بیدار می‌شویم، اما آن را به یاد نمی‌آوریم و دوباره به خواب می‌رویم. اگر درگیر اضطراب باشید، آن بیداری‌های کوتاه و موقتی می‌تواند تبدیل به یک بیداری کامل شود، درنتیجه افکار مختلف و زیادی به ذهن تان هجوم آورند و آن را مشغول سازند. اگر اغلب اوقات نیمه‌های شب از خواب بیدار می‌شوید، اتاق خواب تان را تاریک و آرامش بخش کنید. حتی اگر شغل‌تان به گونه‌ای است که شب کار هستید و روز‌ها می‌خوابید، باید اتاق تان را تاریک، ساکت و راحت نگه دارید. هر چه از دست‌تان برمی‌آید برای بهتر کردن شرایط موجود انجام دهید. اگر در محله‌ شلوغی زندگی می‌کنید که سر و صدا‌های آن خوابیدن را برایتان سخت کرده، می‌توانید از صدای نویز سفید کمک بگیرید. استفاده از گوش گیر و ماسک خواب هم می‌تواند کمک کننده باشد اگر نور محیط مزاحم خوابیدن شما می‌شود.


۳- دست به‌کار شوید. با اجی مجی لاترجی خواب‌تان نمی‌برد


اگر وقت‌هایی که نیمه شب از خواب بیدار می‌شوید احساس می‌کنید مغزتان ساز خودش را می‌زند، اشتباه نمی‌کنید. بی خوابی زمانی رخ می‌دهد که مغز نمی‌تواند جلوی بیدار ماندنش را بگیرد. فقط دراز نکشید و منتظر به خواب رفتن تان نمانید؛ در چنین شرایطی باید خودتان دست به کار شوید و کار آرامش بخشی انجام دهید. چند نفس عمیق بکشید، تمرین ریلکسیشن انجام دهید یا به یک موسیقی آرامش بخش گوش دهید. اگر همسرتان خر و پف می‌کند، صدای نویز سفید را سمت خودتان بگذارید. هرگز و هرگز وقتی که سعی دارید به خواب بروید یک ساعت جلوی چشم تان نگذارید. اگر هر چه می‌کنید مغزتان آرام نمی‌گیرد، یک کتاب بردارید و شروع به خواندن کنید، اما همه‌ی چراغ‌ها را روشن نکنید. علاوه بر این ها، سراغ هیچ کار جدی‌ای مثل تماشای اخبار از تلویزیون یا نظافت و مرتب کردن خانه نروید، چون بیشتر بیدارتان نگه خواهد داشت.


4- سیگار نکشید


همه‌ ما می‌دانیم که مصرف سیگار برای سلامتی ما مضر است، اما آیا می‌دانستید که سیگار می‌تواند روی ساعت زیستی بدن هم تأثیر بگذارد؟ ریسک بروز اختلال وقفه‌ی تنفسی در خواب که باعث خروپف‌های شدید می‌شود در افراد سیگاری بیشتر است؛ آن‌ها در مقایسه با غیر سیگاری‌ها خواب سبک تری دارند و نیمه‌های شب بیشتر از خواب بیدار می‌شوند. تحقیقات از مرتبط بودن کمبود خواب با بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی، چاقی و افسردگی حکایت دارد. اگر به دنبال دلیل دیگری برای ترک سیگار هستید، این نکته را هم در نظر بگیرید. هرگز نیمه‌های شب سراغ سیگار نروید. جدا از خطر آتش سوزی، شما را موقتاً دچار بی خوابی می‌کند.


5- حوصله‌ خود را سر ببرید


اگر بعد از گذشت ۲۰ دقیقه یا بیشتر کماکان خواب‌تان نبرد، سعی کنید شعر‌های دوران کودکی تان، جدول ضرب یا صحنه‌هایی از فیلم‌های مورد علاقه‌تان را مرور کنید. حتی می‌توانید در ذهن تان یک آهنگ بخوانید. این کار‌ها شبیه به روش معروف شمردن گوسفند‌ها هستند، چون قاعده‌ی پشت همه‌ی آن‌ها یکی است. تکرار کردن می‌تواند آرامش بخش باشد و به مغز شما اجازه می‌دهد آرام بگیرد و به تدریج دوباره در خواب فرو رود.


6- از تمرینات ریلکسیشن کمک بگیرید


با تکنیک‌های ریلکسیشن، از بدن خود برای آرام کردن ذهن و کاهش اضطراب‌تان استفاده کنید. برای این منظور همزمان روی یک گروه از عضلات‌تان کار کنید. برای شروع پا‌های خود را بالا به سمت سرتان آورید. عضلات‌تان را به آرامی بکشید، تا پنج بشمارید و حین هر حرکت نفس‌های عمیق بکشید. به قسمت‌هایی از بدن مثل گردن یا فک که فشار بیشتری به آن‌ها وارد می‌شود توجه بیشتری داشته باشید. از تکنیک تنفس ۴-۷-۸ استفاده کنید، به اینصورت که نفس خود را طی ۴ ثانیه تو بکشید، ۷ ثانیه آن را نگه دارید و طی ۸ ثانیه آن را بیرون دهید.


منبع:باشگاه خبرنگاران


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

برچسب ها: بی خوابی خواب
ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
دا
02:07 - 1401/04/15
خوب