صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸

ویژگی موشک‌های بالستیک چیست؟

موشک‌های بالستیک به‌دلیل برد و سرعت بالا از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار هستند و به یکی از ابزارهای دفاعی مهم تبدیل شده است.
کد خبر : 450224

به گزارش خبرنگار حوزه امنیتی و دفاعی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، موشک‌های بالستیک دارای فناوری پیچیده و خاصی هستند که این فناوری پیچیده آن را از سایر موشک‌ها متمایز ساخته است.


موشک بالستیک بسته به بُردی که دارد از چند 10 هزار متر تا چند 100 کیلومتری از سطح زمین فراتر رفته و نیم‌کره زمین را در نزدیکی جو یا خارج از جو دور می‌زند و در نهایت بر روی هدفی که از پیش تعیین شده است،  به‌صورت عمودی و بر روی دماغه آن فرود می‌آید.


موشک بالستیک می‌تواند بیش از 12 هزار کیلومتر مسافت را طی کند و این میزان بستگی به نوع موشک و بُرد آن دارد. در واقع بُرد و سرعت بالای بالستیک‌ها یک مزیت مهم محسوب می‌شود تا در بخش‌های نظامی و غیرنظامی مانند تحقیقات فضایی از آن استفاده شود. یک موشک بالستیک با سوخت جامد می‌تواند مسافت 10 هزار کیلومتری را کمتر از یک ساعت طی کند؛ لذا هیچ سلاحی سرعت موشک‌های بالستیک را ندارد.


تاریخچه استفاده از موشک‌های بالستیک


اولین موشک بالستیک A-4 نام داشت که معمولاً با نام موشک «وی-2» اصطلاح آلمانی 2-Vergeltungswaffe به معنی «سلاح انتقامی ۲» شناخته می‌شود که بین سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۴۰ میلادی توسط آلمان نازی و زیر نظر ورنر فون براون در ورماخت ساخته شد. اولین پرتاب موفقیت آمیز وی-۲ در سوم اکتبر ۱۹۴۲ بود و برای اولین بار در تاریخ چهارم سپتامبر ۱۹۴۴ علیه انگلستان استفاده شد. تا پایان جنگ جهانی دوم حدود سه هزار موشک وی-۲ از مجموع 6 هزار موشک ساخته شده توسط ورماخت، به سمت کشورهای بریتانیا، هلند و بلژیک پرتاب شده بود.


انواع موشک‌های بالستیک


موشک‌های بالستیک را می‌توان از نظر بُرد یا کاربرد آن‌ها دسته‌بندی کرد، که معمولاً آن‌ها را بر اساس بُرد گروه‌بندی می‌کنند. کشورهای مختلف الگوهای متفاوتی را برای دسته‌بندی موشک‌های بالستیک به کار می‌گیرند. دسته‌بندی موشک‌های بالستیک به شرح ذیل است.


-موشک بالستیک تاکتیکی (Tactical ballistic missile) با میزان بُرد ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر
-موشک بالستیک کوتاه برد ( Short-range ballistic missile) با برد کمتر از هزار کیلومتر
-موشک بالستیک میان‌بُرد (Medium-range ballistic missile) با میزان برد بین هزار تا سه هزار و 500 کیلومتر
-موشک بالستیک دوربرد (Intermediate-range ballistic missile) با میزان برد سه هزار و 500 تا پنج هزار و 500 کیلومتر
-موشک بالستیک قاره‌پیما (Intercontinental ballistic missile) با برد بیشتر از پنج هزار کیلومتر


نکته‌ای که باید به آن اشاره شود این است که موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد از توانایی کمتری در حمل بارهای سنگین برخوردارند؛ لذا به دلیل وجود این محدودیت‌ها عمدتاً از موشک‌های بالستیک میان‌بُرد، دوربرد و قاره‌پیما برای حمل بارهای سنگین مانند سرجنگی پرقدرت استفاده می‌شود و در غیر این صورت پرتاب کردن حجم کمی از مواد منفجره معمولی توسط موشک‌های بالستیک صرفه اقتصادی ندارد.


از آنجایی که از موشک‌های بالستیک کوتاه‌بُرد در حمل بارهای سنگین استفاده نمی‌شود و صرفه اقتصادی ندارد، اما به‌طور بالقوه در درگیری‌های منطقه‌ای به‌دلیل فاصله کم کشورها، هزینه نسبی کم و سهولت در تنظیمات و پیکربندی، از نوع کوتاه‌برد موشک‌های بالستیک استفاده می‌شود.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

برچسب ها: موشک بالستیک
ارسال نظر