لزوم تقویت نظریهپردازی در دانشگاهها و حوزههای علمیه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قزوین، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه ظهر امروز در نشست با مدیران گروه دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با تأکید بر تلاشهای مجموعه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته، اظهار کرد: گذشتگان در این دانشگاه تلاشهای بسیاری کردهاند و میراث بزرگی برجای گذاشتهاند؛ ما اگر بتوانیم ذرهای به این مجموعه کمک کنیم باید خدا را شاکر باشیم.
وی مقصود از تعالی علوم انسانی و هنر را در سه مرتبه برشمرد و افزود: بهروزرسانی، بومیسازی و حکمیسازی؛ سه مرتبه تعالی این علوم هستند و علوم انسانی باید مسائل جامعه خود را حل کند. به نظر بنده اگر علوم جامعه بهروز شوند میتوانند تا حدود زیادی مشکلات موجود را برطرف کنند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاهها در کشورهای پیشرفته موضوعمحور هستند و بر اساس موضوعات مورد نیاز جامعه شکل گرفتهاند؛ بهعنوان مثال اگر ما بتوانیم دانشکده خانواده داشته باشیم و در ذیل آن گروه روانشناسی خانواده، جامعهشناسی خانواده، حقوق خانواده، فلسفه خانواده، مدیریت خانواده و رشتههای بینرشتهای و دانشکدههای میانرشتهای داشته باشیم، قطعاً دانشآموختگانی کارآمد و مفید برای جامعه خواهیم داشت.
خسروپناه تصریح کرد: معاونت علوم انسانی و هنر بهصورت تخصصی همه مسائل این رشتهها را با همفکری استادان دانشگاه آزاد اسلامی بررسی میکند و تاکنون در جلسات استانی سعی کردهایم بتوانیم تحولی که هدف عالی این معاونت است را ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه نظریهپردازی باید در دانشگاهها و حوزههای علمیه تقویت شود، خاطرنشان کرد: نظریهپردازی در کشور سیستماتیک نیست و تصادفی و اتفاقی است. هویت دانشگاه باید نظریهپردازی باشد. چرا در کشور ما این اتفاق نمیافتد؟ چون خودباوری بین استادان وجود ندارد. دانشگاهی که اعضای هیئت علمی آن خودباورند موفقتر هستند. باید باور کنیم میتوانیم بیندیشیم. چگونه ممکن است استاد یک سال در دانشگاه تدریس کند؛ اما یک مقاله تولیدی نداشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قزوین نیز در این نشست با قدردانی از حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در این دانشگاه و تأیید صحبتهای وی گفت: باید قدر سرمایههای انسانی و نیروهای ارزشمند را بدانیم.
مرتضی موسیخانی با تأکید بر تکریم جایگاه استادان افزود: باید با کمک استادان باتجربه و جوان به یک دانشگاه اثرگذار تبدیل شویم و با توجه به صنعتی بودن استان قزوین، تولید R&D را در دستور کار قرار دهیم.
وی با بیان مشکلات بخش آموزش اظهار کرد: امروز علم و معلم جایگاه والای گذشته را ندارند و در جامعه ارزش محسوب نمیشوند که این جای تأسف دارد. در دانشگاه آزاد اسلامی و کل مجموعه آموزش عالی کشور موظفیم این ارزش را بازگردانیم.
به گزارش آنا، در ادامه این جلسه مدیران گروه رشتههای مختلف به بیان نظر و مشکلات خود پرداختند و حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه نیز با دقت پاسخ داده و یا قول پیگیری دادند.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/