صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام هاجری:

محور نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی تحلیل آثار فاخر علمی است

دبیر نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی گفت: محور نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی تحلیل آثار فاخر علمی است.
کد خبر : 404139

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اولین نشست سراسری شوراهای علمی استان‌ها در طرح گفتمان انقلاب اسلامی، با حضور اساتید و نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی، مسئولان دفتر مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و نمایندگان آستان قدس رضوی در طرح گفتمان انقلاب اسلامی از صبح امروز در سالن 9 دی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی کار خود را آغاز کرد.


حجت‌الاسلام عبدالرسول هاجری به عنوان دبیر برگزاری طرح گفتمان انقلاب اسلامی در این نشست با عنوان اینکه 2 هزار و 200 اثر فاخر در زمینه گفتمان انقلاب اسلامی تدوین و چاپ شده است، این حرکت را در جهت اسلامی‌سازی علوم انسانی در دانشگاه‌ها، گامی بسیار مهم عنوان کرد.


در این نشست، معاونت‌های فرهنگی دانشجویی، رؤسای دفاتر مقام معظم رهبری و نمایندگان آستان قدس در استان‌های مربوطه به بیان اقدامات انجام شده خود در خصوص برگزاری نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی پرداختند.


استان‌های آذربایجان شرقی، مرکزی، اصفهان، یزد، خوزستان و ... با برگزاری نشست‌های گفتمان علمی انقلاب اسلامی، توانستند در این جهت گام‌های مؤثری را در رسیدن به اهداف اسلامی‌سازی علوم انسانی در دانشگاه‌ها بردارند.


حاضران با بیان نقاط قوت و پیشنهادهای خود، نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی را گامی مؤثر در اسلامی‌سازی علوم اسلامی در دانشگاه‌ها و ادامه راه وحدت حوزه و دانشگاه دانستند و در یک گفتگوی دو سویه درصدد رفع موانع پیش روی این نشست‌ها برآمدند.


مواردی که از سوی شرکت‌کنندگان در این نشست عنوان شد، شامل تشکیل کارگروهی برای اولویت‌بندی آثار فاخر، نیازسنجی روز جامعه و قائل شدن به نتیجه عملی در فضای جامعه، تعامل نظری و نشست با دگراندیشانی که در راستای نظام انقلاب اسلامی گام برمی‌دارند و تهیه گزارش تصویری از جلسات نشست برای استفاده حداکثری علاقه‌مندان به گفتمان انقلاب اسلامی و همچنین صدور گواهینامه برای شرکت‌کنندگان در این نشست‌ها بود.


حجت‌الاسلام هاجری بعد از شنیدن نقطه‌نظرات حاضران در این نشست گفت: با توجه به اینکه اساتید از حوزه‌های مختلفی حضور دارند، طرح نشست گفتمان انقلاب اسلامی از زوایای مختلفی باید بازخوانی و دیده شود. نکاتی که دوستان به عنوان پیشنهاد ارائه دادند، در شیوه‌نامه‌ای که برای ادامه نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی به حاضران ارائه شده، اضافه شده است.


وی بیان کرد: طرح گفتمان انقلاب اسلامی هدف و مسیر مشخصی دارد که در جهت معرفی، نقد و ارائه آثار فاخری در مورد علوم انسانی اسلامی گام برمی‌دارد.


دبیر نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی ادامه داد: به این مسئله قائل هستم که با نگاه‌های نقادانه و مسئولانه می‌توان در این مسیر، پیشرفت‌های مناسبی داشت. شیوه‌نامه جدید نیز با توجه به بازخوردهایی که از اساتید دریافت کرده‌ایم، تنظیم شده است. در واقع عملیاتی شدن یک ایده مدت‌زمانی را طلب می‌کند که زوایای مختلف آن بررسی شود.


هاجری تصریح کرد: در نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی، استادی که یک اثر را تعریف کرد، به جای اینکه به دنبال تعریف اثر دیگری برود، شرایطی برایش مهیا می‌شود که در جمع اساتید دیگر از اثر خود دفاع کند. دفاع از آثار فاخر در نشست‌های گفتمان انقلاب، علاوه بر ترویج اندیشه صاحب اثر، اقدامی مهم در جهت تکمیل شدن آن اثر نیز خواهد شد. این اقدام درواقع همان عملیاتی شدن نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی است.


وی یادآور شد: محور نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی در حقیقت آثار فاخر علمی است که در شأن دانشگاه بوده و شرایط لازم علمی را دارا باشد. در برگزاری نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی سطح علمی آثار بسیار مهم است و تاکنون سختگیرانه در این جهت اقدام کرده‌ایم و از این پس نیز علمی بودن آثار برای حضور در نشست‌ها بسیار مهم است.


دبیر نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: شناسایی آثار فاخر نیز شرایطی را داراست و نهادها و مراکزی هستند که آثار فاخر را شناسایی و معرفی می‌کنند. در حقیقت آثار فاخر را از جشنواره‌های ملی که در سطح حوزه و کشور برگزار می‌شود، دریافت می‌کنیم. در واقع دانشمندان حوزه علوم گوناگون نیز در معرفی آثار فاخر صاحب‌نظر هستند.


هاجری گفت: آثار فاخری که در نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی معرفی می‌شوند، نقد و بررسی می‌شوند. حضور این آثار در نشست‌ها به این معنا نیست که تمام مطالب مطرح شده در آنها را مورد تأکید قرار داده‌ایم بلکه به این معناست که اثری ارائه شده که استانداردهای یک اثر علمی را دارد و ما در این نشست‌ها علاوه بر معرفی اثر، نقد و بررسی آن را نیز به وسیله اساتید در دستور کار خود قرار داده‌ایم. اثر فاخر اثری است که مورد تأیید اندیشمندان آن رشته قرار گرفته است.


وی اعلام کرد: اولویت ما در نشست‌های گفتمان انقلاب اسلامی، اساتید و نخبگان اعم از چهره‌های دانشگاهی و یا استانی هستند. شوراهای این گفتمان برای تأثیرگذاری بر روی نخبگان و اساتید برنامه‌ریزی کرده‌اند که باید اقدام شود. تأثیرگذاری بر روی نخبگان و اساتید می‌تواند جامعه را تحت تأثیر خود قرار دهد.


گفتنی است بخش صبح اولین نشست شوراهای سراسری گفتمان انقلاب اسلامی به طرح عملکرد و ارائه پیشنهادات دبیر و اعضای این شوراها در استان‌های مختلف اختصاص داشت و بخش دوم به ارائه گزارش توسط دبیر گفتمان و سخنرانی خسروپناه معاون علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام میرمعزی معاون پژوهش حوزه‌های علمیه، غفاری معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مهدی‌نژاد معاون علمی آستان قدس رضوی و حجت‌الاسلام شریفانی مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص دارد.


انتهای پیام/4107/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر