صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴:۰۰ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
آنچه دانشجویان باید بدانند؛

معرفی راه‌های کنترل و مهار اضطراب

اضطراب یکی از دغدغه‌های دانشجویان است که در دوران امتحانات بیشتر می‌شود که در این گزارش راه‌های کنترل آن را معرفی می‌کنیم.
کد خبر : 383329

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با فرارسیدن ایام امتحانات، یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان اضطراب و ناتوانی در مهار آن است. اضطراب عبارت است از واکنش نشان دادن در مقابل فشارهای زندگی روزمره، زمانی که فرد تهدید شود، بیم داشته باشد، به او هشدار دهند، موقعیت‌هایی که او را به مبارزه بطلبند و عدم توازن بین توانایی‌های فرد برای مقابله با آن وضعیت و مسائلی از این قبیل باعث بروز اضطراب می‌شود.


سطح اضطراب در افراد مختلف متفاوت است. اکثریت مردم توانایی کافی برای مقابله با این کشمکش‌ها را در اغلب اوقات دارند اما لازم است تا برای ارزیابی سطح اضطراب، توانا باشند. اگر فشارها با سرعت زیاد رو به افزایش گذارند، باید به منظور کاستن از سطح توقعات و انتظارات قدم‌های اولیه برداشته شود. دانشجویان باید سطح متعادل اضطراب خود را بشناسند تا بتوانند با تغییر موقعیت‌ها و شرایط آن را حفظ کنند.


برای مدیریت اضطراب چه کارهایی باید  کرد؟


پاسخ اضطراب‌گونه انسان در زمان نیاز انرژی زیادی تولید می‌کند. همین مسئله در زمان بحران یا سطح مرزی می‌تواند به فرد اطمینان و اعتماد به نفس بدهد. اگرچه این امر می‌تواند با توانایی پاسخگویی فرد در زمانی طولانی و ابعادی بزرگ تداخل پیدا کند.


اجتناب، روشن کردن اعتقادات شخصی، حفظ تناسب اندام و تندرستی، تمرین، رژیم غذایی، استراحت و استفاده از تکنیک‌های آرامش روانی از جمله مکانیسم‌های مقابله با اضطراب است. همچنین ایمان و اعتقاد قلبی به خداوند آرامش بیشتری را در تمام امور زندگی به ارمغان می‌آورد.


برای کاهش اضطراب دانشجویان باید اعتماد به نفس خود را تقویت کنند. همچنین ورزش و تحرک جسمانی، شادابی و نشاط و آمادگی روانی را افزایش می‌دهد و خاصیت شوخ‌طبعی نیز در کاهش اضطراب مؤثر است. دانشجویان می‌توانند با تصویرسازی ذهنی، موقعیت واقعی جلسه آزمون را تجربه کنند و در کنترل اضطراب خود این تمرین بسیار تأثیرگذار است. دانشجویان باید به جای تلاش برای کنترل اضطراب سعی کنند با آن مواجه شوند. به این کار جسارت یا جرئت‌ورزی می‌گویند. همچنین دانشجویان باید توجه داشته باشند که برای کنترل اضطراب خود نباید سرخود دارو مصرف کنند.


این گزارش با استفاده از کتاب «شیوه‌های مطالعه و کتابخوانی با گام‌های عملی برای دانشجویان»‌ نوشته پریسا ایران‌نژاد تهیه شده است.


انتهای پیام/4084/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر