صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۴۳ - ۲۷ آذر ۱۳۹۷
جوهری:

دیابت بر اثر اختلال در متابولیسم اتفاق می‌افتد

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بوکان گفت: بیماری دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های عصر حاضر است که براثر اختلال در متابولیسم مواد قندی در بدن اتفاق می‌افتد.
کد خبر : 345463

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوکان، کامران جوهری در سمیناری که به مناسبت هفته پژوهش با موضوع دیابت (راهبردهای ورزشی جهت بهبود کیفیت زندگی) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوکان برگزار شد، اظهار کرد:  بیماری دیابت  به دو نوع وابسته به انسولین و غیروابسته به انسولین تقسیم می‌شود که در بیماران دیابتی یا اصولاً انسولین ترشح نمی‌شود و یا ترشح انسولین کم است و یا حساسیت گیرنده‌های انسولین کاهش‌یافته و افراد مبتلا عموماً در مقابل انسولین مقاوم هستند.


جوهری آسیب‌های این بیماری را بیان کرد و گفت: افراد مبتلابه دیابت در معرض آسیب‌های گوناگونی از قبیل آسیب به شبکیه چشم، آسیب‌کلیوی، آسیب دستگاه عصبی و بیماری‌های قلبی عروقی هستند.


وی در ادامه نقش ورزش در بالا بردن کیفیت زندگی افراد را یادآور شد و افزود: ورزش در درمان دیابت بسیار مؤثر و حیاتی است، زیرا ورزش قند خون را پایین می آورد و باعث کاهش مقاومت بدن به انسولین می‌شود و خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی و نیاز به دارو در دیابت نوع 2 را کاهش می‌دهد.


جوهری خاطرنشان کرد: تکرار ورزش در دوره‌های منظم برای کاهش مقاومت به انسولین در دیابت نوع 2 لازم است. ورزش همچنین از اثر هورمون‌های ضد انسولینی می‌کاهد و باعث بهبود کنترل گلوکز می‌شود.


وی افزود: برای افراد دیابتی 1 تا 3 ساعت پس از خوردن غذا بهترین وقت ورزش کردن است و افراد دیابتی باید توجه کنند، زمانی که قند خون خیلی پایین است هیچ ورزشی را انجام ندهند.


جوهری زمان مناسب ورزش کردن را بیان کرد و افزود: ورزش، قند خون بالا را بالاتر می‌برد و قند خون پایین را پایین‌تر می‌آورد؛ برای همین بهترین زمان ورزش کردن، زمانی است که از قند خون طبیعی برخوردار باشیم.


وی در پایان افزود: خودمدیریتی دیابت و نگهداری مناسب قند خون اساس کنترل دیابت و پیشگیری از عوارض آن تلقی شده و برای پیشگیری از بروز عوارض کوتاه‌مدت و عوارض طولانی‌مدت ضروری است. 


انتهای پیام/4117
 


انتهای پیام/

ارسال نظر